Malawi reizen

met Be More

Sluit je ogen en voel de warme Afrikaanse zon op je huid. Malawi kenmerkt zich door de rode zandwegen door golvende groene heuvels en het prachtige panoramabeeld vanaf een bergplateau. Malawi is misschien wel één van de meest relaxte bestemmingen van Afrika!

Helaas is het ook één van de armste landen. Buiten de grote steden is elektriciteit en stromend water niet vanzelfsprekendheid. Veel inwoners kunnen lezen noch schrijven en leven van landbouw. Juist voor hen zijn de gevolgen van klimaatverandering gigantisch; Malawi is recent getroffen door extreme regenval en daarna extreme droogte.

1
1

Onze projecten in Malawi bevinden zich in en om Zomba. Dit rustig stadje in het zuiden van het land is de voormalige hoofdstad van Malawi. In de verte zie je het Zomba Plateau, een imposante platte berg die je een prachtig uitzicht geeft over de wijde omgeving.
Rondom Zomba liggen veel landelijke communities, gemeenschappen waar het leven nog eenvoudig is en de dagen veel op elkaar lijken. Hier werken mensen op het land en lopen ze kilometers ver om water te halen. Dit zijn de plekken waar onze projecten hun werk doen, op het gebied van onderwijs, voorlichting of in de zorg.

Foto’s uit Malawi

Wil jij weten wat je te wachten staat als je op reis gaat naar Malawi? Check dan even #bemoremalawi op Instagram en droom weg bij de meest actuele foto’s uit dit prachtige Afrikaanse land.

Vrijwilligerswerk

De projecten in Malawi richten zich op voorlichting, onderwijs en het bevorderen van financiële onafhankelijkheid door microkredieten en inkomsten-genererende activiteiten. Je verblijft in Zomba en omgeving, aan de voet van het Zomba plateau. Je kunt hier voor langere tijd aan de slag. In het weekend kun je je hier goed vermaken met het spotten van wildlife in een National Park, ontspannen bij Cape Maclear of het maken van een avontuurlijke hike. Klik hier voor de vrijwilligersprojecten Malawi.

Jongerenreis vanaf 14 jaar

Een jongerenreis naar Malawi betekent de hoogtepunten ontdekken van het land, in contact komen met de lokale bevolking en ondersteuning bieden op onze projecten! Je gaat op huisbezoek in de community, je spot olifanten vanuit een jeep in een nationaal park, leert koken van een Malawiaanse kok en dobbert in een bootje op Lake Malawi. Je overnacht dichtbij de bevolking waardoor je een goed beeld creëert van het lokale leven. Klik hier voor de jongerenreis Malawi.