Cambodja reizen

met Be More

Ooit was Cambodja oppermachtig. Het Khmer rijk domineerde grote delen van Zuidoost-Azië en heersers uit die tijd bouwden legendarische, mystieke tempels. Angkor vormde het centrum, het hart. En dat voel je nog steeds, als je dwaalt door de vertrekken van de mystieke tempel Angkor Wat en je tempels ontdekt die compleet overwoekerd zijn door bomen.

Jaren van oorlog en onderdrukking volgden en maakten van Cambodja één van de armste landen ter wereld. De meerderheid van de bevolking leeft van landbouw en kan niet lezen of schrijven. In de hoofdstad Phnom Penh voel je deze littekens, maar ontmoet je ook een uiterst gastvrije bevolking met optimisme en kracht.

1
1

Onze projecten in Cambodja bevinden zich in en om Kampot. Dit stadje ligt ongeveer vijf uur rijden ten zuiden van Phnom Penh. Kampot is prachtig gesitueerd aan de gelijknamige rivier aan de voet van het Olifantsgebergte. Het is een fijne en veilige plek om te verblijven, met mooie koloniale gebouwen en veel levendige marktjes en restaurants. Vanuit deze regio vaar je bovendien gemakkelijk naar een bounty-eiland, maak je een boottocht op zee, ga je op avontuur door de grotten of fiets je door de uitgestrekte rijstvelden.

Foto’s uit Cambodja

Wil jij weten wat je te wachten staat als je op reis gaat naar Cambodja? Check dan even #bemorecambodja op Instagram en droom weg bij de meest actuele foto’s uit dit prachtige Aziatische land.

Vrijwilligerswerk

Onze projecten in Cambodja richten zich op onderwijs, sociale ontwikkeling en basisbehoeften zoals schoon drinkwater en tandenpoetsen. Je verblijft in en rondom Kampot, drie uur rijden ten zuiden van Phnom Penh. Kampot ligt aan de gelijknamige rivier en aan de voet van de Olifantsgebergte met koloniale gebouwen en veel levendige marktjes en restaurants. Vanuit deze regio vaar je gemakkelijk naar een bounty-eiland, kun je een boottocht maken op zee, ga je op avontuur in grotten of fiets je door de uitgestrekte rijstvelden. Wil jij Engelse les geven, hou je van sport- en spel, drama, muziek of techniek dan is dit land echt iets voor jou! Klik hier voor de vrijwilligersprojecten Cambodja.