Voor je vertrekt

Je hebt gekozen om via Be More aan de slag te gaan, wat nu? Voor je vertrekt bieden wij je het onderstaande, zodat je goed voorbereid weg kan.

 

Reispakket

Zodra je aanmelding bevestigd is, ontvang je van ons een reispakket. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt: over Be More, over je project, wat je wel en niet mee moet nemen, waar je je ticket boekt, inentingen, verzekeringen, en nog veel meer. Een handig pakket waarin je alles terug kan vinden!

 

Voorbereidingsdag

Op een dag naar keuze maar in ieder geval een aantal weken voorafgaande aan je reis volg je een leerzame interactieve Voorbereiding Trainingsdag bij Stichting Muses die er in zijn gespecialiseerd om vrijwilligers goed voorbereid op pad te sturen. Tijdens deze dag wordt ingegaan op zaken als; ‘Wat is jouw bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking? Wat moet je weten over het werken met kinderen in het buitenland etc.’ 

 

 

telefoon

Contactpersoon bij Be More 

Voor je vertrekt heb je vast nog allerlei vragen. Over je project, je verblijf, het land, noem maar op. Je kan al deze vragen per telefoon of e-mail aan iemand van ons stellen, maar ook om een afspraak te maken. Handig, want je weet precies met wie je spreekt. Doordat we met stagiaires werken, kan het zijn dat je met verschillende mensen contact hebt. Vind je het prettig om met maar een iemand contact te hebben, geef dit dan even aan, dan is dat geen probleem.

 

 

Ambassadeur

Bijna al onze partnerprojecten – met uitzondering van de nieuwere projecten – hebben een ambassadeur. Dit is een voormalig vrijwilliger die naar hetzelfde project als jij is geweest, en die je kan mailen of bellen als je vragen hebt. Natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen met Be More, maar je Ambassadeur vertelt je vanuit eigen ervaring hoe iets gaat – wel zo leuk!

 

 

Je eigen weblog & de Be More Community

Om al je herinneringen op te slaan en te delen met je vrienden en familie krijg je van ons een eigen weblog. Bovendien krijg je met dezelfde login toegang tot de Be More Community, waar je mede-vrijwilligers ontmoet, nieuws van en over projecten vindt, de belangrijkste informatie voor je reis kan downloaden en nog veel meer.

 

 

Ticket boeken

Wij helpen je bij het boeken van een ticket naar je bestemming. Speciaal hiervoor hebben wij voor onze vrijwilligers afspraken gemaakt met reisagenten en airlines, zodat je als vrijwilliger met korting kan boeken. Je leest er hier meer over.

 

 

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is erg belangrijk, en daarom verplicht. Je komt zo niet voor verrassingen te staan als je iets kwijtraakt of als je iets overkomt. Omdat niet elke reisverzekering vrijwilligerswerk dekt, en de prijzen flink variëren, hebben wij afspraken gemaakt met TunaFish. Hun Special Isis verzekering biedt alles dat je nodig hebt voor een gunstige prijs. Je leest er hier meer over.

 

 

Visum

Voor sommige landen is het nodig om vooraf een (business) visum aan te vragen bij de ambassade in Nederland of België. Wanneer je dit niet aan de grens kunt kopen als je het land inkomt, helpen we je met de juiste formulieren en gegevens waardoor je visum vooraf regelen een heel stuk makkelijker wordt!

 

 

Verklaring Omtrent Gedrag

Als onderdeel van je aanmelding vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag. In het belang van de veiligheid van onze partnerprojecten en de vaak kwetsbare groepen waarmee zij werken, willen we zo goed als mogelijk uitsluiten dat we vrijwilligers uitzenden met een (crimineel) verleden of andere belemmeringen die het vrijwilligerswerk in de weg zouden kunnen staan. Een VOG is eenvoudig aan te vragen bij je gemeente met de formulieren die je van ons krijgt of die je via ons digitaal kan laten aanvragen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

 

 

Hulp bij fondsenwerven

Veel vrijwilligers vinden het leuk om voordat ze gaan geld in te zamelen voor hun project. Dit is uiteraard niet verplicht, maar besluit je om dit te gaan doen dan ondersteunt Be More je hierbij op allerlei manieren. Zo kun je zelf persoonlijke sponsorbrieven maken en downloaden, kun je inspiratie opdoen in onze ideeënbus en helpen we je bij het opzetten of uitvoeren van je actie.

 

 

Informatie voor thuisblijvers

Uiteraard hebben we ook informatie voor thuisblijvers, zodat ze je met een gerust hart kunnen laten gaan. Zo zijn wij ook buiten kantooruren te bereiken voor als er iets aan de hand is; je vindt deze gegevens hier.

 

 

Boeken

Het is vooral vaak leuk om je vast in te lezen in het land waar je naartoe gaat en vrijwilligerswerk in het algemeen. We hebben onze favorieten voor je verzameld.