Be More voor studenten

Heb je een paar maanden te overbruggen en wil je wat van de wereld zien voordat je straks aan het werk gaat? Of zoek je juist een zinvolle stage om jouw kennis in de praktijk te brengen?

Be More biedt je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk en reizen te combineren. Als reiziger, vrijwilliger of als stagiair voor korte of juist langere tijd. Je kunt al aan de slag vanaf een paar weken, tot meerdere maanden. In overleg is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Bekijk onze bestemmingen en projecten, vraag een brochure aan, laat je inspireren op een informatiedag of neem contact met ons op.

Na mijn opleiding doktersassistent heb ik een tussenjaar genomen om op reis te gaan voordat ik begon aan Pedagogiek.

Het is tot dusver de beste ervaring uit mijn leven. Vooral het omgaan met de mensen van daar heeft me erg geraakt. Hoe blij ze al kunnen zijn met wat voor ons heel normaal is. De hele reis heeft me zoveel geleerd over de cultuur in Uganda, wat ik heel erg mooi en speciaal vond om te zien.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Tijdens mijn reis in Uganda heb ik geweldige dingen meegemaakt! Ik heb me bij Rakai voornamelijk bezig gehouden met de outreaches. Hierbij hebben we veel ondervoede kindjes ontmoet. Bij het ziekenhuis was hier speciaal een afdeling voor om deze te behandelen. Hier heb ik veel goede maar ook zeker moeilijke ervaringen op gedaan.
Bij Bukoto Health Initiative heb flink de handen uit de mouwen kunnen steken en het hele gezondheidscentrum opgeknapt met een likje verf. De operatiekamer/bevallingskamer heeft mooie olifantjes gekregen en de apotheek heeft nieuwe medicijnen met goede kasten gekregen. Daarnaast veel kinderen gevaccineerd tegen tetanus en vitamine a en pillen tegen wormen gegeven.

Het voelt heel goed om deze mensen te helpen. Je krijgt heel veel liefde en blijdschap terug!

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Verder tijdens de weekenden heel veel te gekke trips gemaakt met alle andere vrijwilligers. Gorilla’s, raften, Murchison Falls en nog een hele lijst! Tijdens de weekenden kon je heerlijk ontspannen en genieten van al het andere moois wat Uganda te bieden heeft.

Ik kijk terug op de reis met alleen maar liefde en plezier. Vaak vragen mensen mij of ik nog wel eens terug zou willen gaan. Mijn antwoord hierop is gelijk: ‘Ja!’. Eerst even tijd en geld sparen en dan ga ik zo weer terug! De mooie natuur, de blije mensen, de leuke vrijwilligers, de meest behulpzame en leukste regio coördinator. Echt alles draagt bij aan een topreis.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda