Be More voor studenten

Heb je een paar maanden te overbruggen en wil je wat van de wereld zien voordat je straks aan het werk gaat? Of zoek je juist een zinvolle stage om jouw kennis in de praktijk te brengen?

Be More biedt je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk en reizen te combineren. Als reiziger, vrijwilliger of als stagiair voor korte of juist langere tijd. Je kunt al aan de slag vanaf een paar weken, tot meerdere maanden. In overleg is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Bekijk onze bestemmingen en projecten, vraag een brochure aan, laat je inspireren op een informatiedag of neem contact met ons op.

Na mijn opleiding tot doktersassistent heb ik een tussenjaar genomen en besloot ik om op reis te gaan voordat ik begon aan mijn opleiding Pedagogiek.

Mijn vrijwilligerswerkperiode is tot dusver de beste ervaring uit mijn leven. Vooral het omgaan met de lokale mensen heeft me erg geraakt. Hoe blij men is met de kleinste dingen. Deze reis heeft me zoveel geleerd over de cultuur in Uganda en haar bevolking.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Tijdens mijn reis in Uganda heb ik geweldige dingen meegemaakt! Ik heb me bij Rakai voornamelijk bezig gehouden met de outreaches. Hierbij kwamen we veel ondervoede kindjes tegen. Bij het ziekenhuis was hier speciaal een afdeling voor om deze kinderen te behandelen. Hier heb ik veel mooie maar ook zeker moeilijke indrukken opgedaan.
Bij BHI heb ik vervolgens flink de handen uit de mouwen kunnen steken en het hele gezondheidscentrum opgeknapt met een likje verf. De operatiekamer/bevallingskamer werd voorzien van mooie olifantjes op de muur en de apotheek heeft nieuwe medicijnen met goede kasten gekregen. Daarnaast heb ik een hoop kinderen gevaccineerd tegen tetanus en vitamine A en flink veel pillen tegen wormen uitgedeeld. Het voelde heel goed om deze mensen te helpen. Je krijgt zoveel liefde en blijdschap terug!

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Daarnaast heb ik tijdens de weekends heel veel te gekke trips gemaakt met alle andere vrijwilligers. Gorilla’s, raften, het bezoeken van de Murchison Falls en nog een hele lijst! Ofwel tijdens de weekends was het dus tijd om heerlijk te ontspannen en te genieten van al het andere moois wat Uganda te bieden heeft.

Ik kijk met superveel liefde en plezier terug op deze reis. Vaak vragen mensen mij of ik nog wel eens terug zou willen gaan. Mijn antwoord hierop is volmondig: ‘Ja!’. Eerst even tijd en geld opsparen en dan ga ik zo zeker weer terug! De mooie natuur, de blije mensen, de leuke vrijwilligers, de meest behulpzame en leukste regio coördinator die je kunt bedenken. Echt álles draagt bij aan een topervaring.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda