Be More voor studenten

Heb je een paar maanden te overbruggen en wil je wat van de wereld zien voordat je straks aan het werk gaat? Of zoek je juist een zinvolle stage om jouw kennis in de praktijk te brengen?

Be More biedt je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk en reizen te combineren. Als reiziger, vrijwilliger of als stagiair voor korte of juist langere tijd. Je kunt al aan de slag vanaf een paar weken, tot meerdere maanden. In overleg is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Bekijk onze bestemmingen en projecten, vraag een brochure aan, laat je inspireren op een informatiedag of neem contact met ons op.

Ben je op zoek naar een stage in Nederland, kijk dan op deze pagina.

Na mijn opleiding tot doktersassistent heb ik een tussenjaar genomen om te werken, sparen en een lang verwachte droom waar te maken. Op naar Uganda!

Mijn vrijwilligerswerkperiode is tot dusver de beste ervaring uit mijn leven. Het land, het klimaat, maar vooral het contact van de lokale bevolking heeft me erg geraakt. Deze reis heeft me dan ook veel geleerd over de cultuur in Uganda en haar bevolking.

Ik heb geweldige dingen meegemaakt. Gedurende mijn periode bij Rakai, een kliniek, ben ik veel op ‘outreach’ geweest, waarbij we diep de binnenlanden van Uganda introkken. Hierbij kwamen we veel ondervoede kindjes en armoede tegen. Moeilijk en indrukwekkend, maar fijn dat we zovelen van hen écht konden helpen.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Bij BHI heb ik vervolgens flink de handen uit de mouwen kunnen steken en het hele gezondheidscentrum opgeknapt met een likje verf. De bevallingskamer werd opgefleurd met felgekleurde olifantjes op de muur en de apotheek werd voorzien van nieuwe medicijnen en opbergkasten. Daarnaast heb ik een hoop kinderen kunnen vaccineren tegen tetanus en vitamine A en een ongelofelijke hoeveelheid pillen tegen wormen uitgedeeld. Het voelde heel goed om deze mensen te kunnen helpen. Je krijgt zoveel liefde en blijdschap terug!

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Daarnaast heb ik tijdens de weekends heel veel te gekke trips gemaakt met de overige vrijwilligers. Gorilla’s spotten, mijn sportieve kant onderzoeken tijdens het raften, me verwonderen over de prachtige Murchison Falls….. En dit is nog maar een kleine greep! Ofwel tijdens de weekends was het dus tijd om te ontspannen en te genieten van al het andere moois wat Uganda te bieden heeft.

Ik kijk met superveel liefde en plezier terug op deze reis. Vaak vragen mensen mij of ik nog wel eens terug zou willen gaan. Mijn antwoord hierop is volmondig: ‘Ja!’. Eerst even tijd en geld sparen en dan ga ik zeker weer terug! De mooie natuur, de blije mensen, de leuke vrijwilligers, de meest behulpzame en leukste regio coördinator die je kunt bedenken. Echt álles draagt bij aan een topervaring.

Nienke
Nienkevrijwilligster Rakai & Bukoto Health Initiative, Uganda

Deel met je vrienden: