Oeganda reizen

met Be More

Je kunt wel zeggen dat wij fan zijn van dit land. Van de vriendelijke bevolking tot de weelderige natuur, van zebra’s in het wild tot chimpansees in het oerwoud. Tijdens reizen door Oeganda zie je onwijs veel diversiteit! Het wordt niet voor de niks de parel van Afrika genoemd vinden wij. Peddel in een uitgeholde boomstam over Lake Bunyonyi en je waant je in het paradijs. Als toerist dan, want voor de Oegandezen is het leven minder paradijselijk. Voorzieningen zoals onderwijs en medische zorg laten te wensen over en voor veel Oegandezen is de toekomst bijzonder onzeker. Wij werken samen met projecten en initiatieven die de lokale bevolking meer kan bieden. Als school groep breng je een bezoek aan de lokale projecten en bied je ondersteuning.

1
1

Onze projecten in Uganda bevinden zich in en om Masaka. Dit kleine stadje ligt op een paar uur rijden van de hoofdstad Kampala, in het zuidwesten van het land. Het is omgeven voor prachtige groene landschappen. Ver van de hoofdwegen af liggen talloze dorpjes en gemeenschappen verscholen tussen de bananenbomen aan rode zandwegen. Vaak is er geen elektriciteit of stromend water.
Toch reis je gemakkelijk naar het hectische Kampala, maak je een hike naar prachtige watervallen of peddel je in een uitgeholde boomstam over een sprookjesachtig mooi meer.

Foto’s uit Oeganda

Wil jij weten wat je te wachten staat als je op reis gaat naar Oeganda? Check dan even #bemoreoeganda op Instagram en droom weg bij de meest actuele foto’s uit dit prachtige Afrikaanse land.

Op reis met je school

De projecten in Oeganda lopen uiteen: bouwen & klussen, onderwijs, sport- en spel, maar ook straatkinderen en zorg. Jouw ondersteuning is gewenst! Geef workshops en trainingen over HIV/aids, help ouderen in de community en zet koffieplantages op. Tijdens je reis wissel je vrijwilligerswerk af op verschillende projecten en thema’s en zie je ook nog een aantal highlights van het land.