Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk en Jongerenreizen met Be More.

Heel veel antwoorden op vragen over onze jongerenreizen en vrijwilligerswerk , vind je hier terug:

Algemeen

Stappenplan keuze maken

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Volg dan dit stappenplan en zorg ervoor dat jij een fantastische reis kunt gaan maken:

   1. Wil je graag een korte groepsreis maken of voor een langere tijd vrijwilligerswerk doen? Een groepsreis voor jongeren  kan al voor een periode van 14 dagen. Vrijwilligerswerk is vanaf drie weken.
   1. Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact op met kantoor, we helpen je hier graag bij! Je kan whats appen  op 06 5028 31 02 of bellen naar + 31 (0) 71 891 01 71. Uiteraard kan je ook een mail sturen naar  info@be-more.nl
   1. Meld je via de website aan als reiziger/vrijwilliger. Hieronder zie je per type reis hoe dit werkt.
   1. Je ontvangt vervolgens van ons per e-mail je bevestigingsmail met bijbehorend reispakket met daarin alle praktische informatie m.b.t. je reis
   1. Je kunt aan de slag met de voorbereidingen van je reis:
          • Je vlucht boeken (evt. via onze ticketpartner)( Bij een jongerenreis wordt het ticket voor je geregeld)
          • Je VOG aanvragen (verklaring omtrent gedrag, dit kan digitaal via ons). Dat is alleen nodig wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen.
          • Vaccinaties regelen (via onze vaccinatie partner)
          •  Annulerings- en reisverzekering  afsluiten (via onze verzekeringspartner)
          • Bijwonen van een voorbereidingsdag (Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen is dit bij stichting Muses)

Na alle voorbereidingen ben je er klaar voor: Je kunt vertrekken, gaat een fantastische tijd tegemoet en komt terug met hele bijzondere herinneringen!

Vloggen in colombia groepsreis uitkijkpunt

Vrijwilligerswerk

Inhoud en vorm vrijwilligerswerk

Wat houdt vrijwilligerswerk bij Be More in?

Be More werkt samen met kleinschalige, lokale vrijwilligersprojecten en partners op diverse bestemmingen in Azië en Afrika waar je als vrijwilliger bij aan de slag kan. Dit zijn oa. community projecten, educatieve projecten, projecten met aandacht voor kinderen (soms met een beperking), medische projecten en projecten die zich richten op de veiligheid van mensen.

Weet je niet of vrijwilligerswerk bij je past. Kijk dan eens bij de groepsreizen die we aanbieden. Tijdens onze groepsreizen combineer je vrijwilligerswerk met excursies in het land. Zo kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk.

In welke landen kan ik vrijwilligerswerk doen?

Bij Be More kan je vrijwilligerswerk doen in de landen Cambodja en de Filipijnen in Azië en in de landen Malawi, Uganda en Zuid-Afrika in Afrika.

In welke periode kan ik vrijwilligerswerk gaan doen?

Je kunt het hele jaar door vrijwilligerswerk doen bij onze projecten. Enkele projecten zijn in bepaalde perioden gesloten, dit kun je op de website lezen. Bij Be More kun je 1 keer in de twee weken (in de even kalenderweken op maandag) starten bij een project. Eventuele uitzonderingen vind je terug op de website bij betreffende projecten. Of je als vrijwilliger aan de slag kan bij een bepaald project, hangt wel af van het aantal vrije plekken bij het project. Wil je graag eerder vertrekken naar een bestemming dan de aangegeven startweek neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Is er een minimum aantal weken dat ik vrijwilligerswerk kan doen?

Vrijwilligerswerk bij Be More is mogelijk vanaf minimaal 3 weken. Deze periode is altijd per week te verlengen. Je kunt dus ook bijvoorbeeld 5 weken of 2 maanden bij een project aan de slag.

Doelgroep vrijwilligerswerk Be More

Wat is de minimale leeftijd voor mensen om vrijwilligerswerk te doen?

Vanaf 17 jaar kun je je aanmelden om bij Be More vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij enkele projecten geldt een hogere minimale leeftijdsgrens. Dit kun je vinden op de website bij het betreffende project. Ben je jonger dan 17 en wil je graag vrijwilligerswerk doen? Kijk dan eens bij een van onze jongerenreizen. Tijdens een jongerenreis maak je kennis met het vrijwilligerswerk en combineer je dit met avontuurlijke activiteiten zoals op safari of een vulkaan beklimmen.

Kan ik me ook samen met anderen aanmelden voor vrijwilligerswerk?

Ja dat kan, uiteraard op basis van voldoende beschikbaarheid. Je kunt dit aangeven in je aanmelding.

Bestemmingen vrijwilligerswerk

Wat zijn de kenmerken/thema’s van de projecten per land?

     • Oeganda:          community projecten, back to basic, fysiek werk.
     • Malawi:           community projecten, back to basic, fysiek werk.
     • Zuid-Afrika:   kinderen, voorlichting, hulpverlening.
     • Cambodja:      kinderen, onderwijs, sport en spel.
     • Filipijnen:       kinderen (met een beperking), onderwijs.

Kosten vrijwilligerswerk buitenland

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Het doen van vrijwilligerswerk kan je zien als een reis.
Een deel van de prijs die je betaald wordt  besteed in het land waar je naartoe gaat en het project dat je bezoekt. Daarnaast hebben we te maken met kosten voor je accommodatie en transport, maar ook salarissen aan alle lokale mensen met wie we samenwerken. Zo stimuleren we de lokale economie.

De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Wat kost vrijwilligerswerk bij Be More?

De kosten verschillen per land en per project. De prijzen liggen tussen de € 700 en € 1200 voor de eerste periode van 3 weken. Blijf je langer, dan liggen de prijzen voor een extra week tussen de € 130 en € 220. Na aanmelding ontvang je van ons twee facturen. De eerste factuur betreft de aanbetaling van circa 20% van je reiskosten. Deze aanbetaling dien je binnen 14 dagen te betalen. De tweede factuur betreft de factuur met de resterende 80% van je reiskosten. Deze dien je uiterlijk 8 weken voor vertrek te betalen.

Wat zit inbegrepen bij deze kosten?
Accommodatie, transport, eten (bij sommige projecten), voorbereiding en begeleiding.

(Niet inbegrepen: je vliegticket, VOG, paspoort, visum, inentingen en reisverzekering. Wil je hier mee over weten? Neem dan contact met ons op, wij informeren je graag over alle opties en mogelijkheden.

Voorbereiding en begeleiding

Hoe is de begeleiding en voorbereiding naar aanloop van het vrijwilligerswerk?

Nadat je bent bevestigd als vrijwilliger ontvang je ter voorbereiding op je reis van ons een digitaal reispakket met alle praktische informatie die je moet weten over de voorbereidingen voor je reis. Denk hierbij aan je vliegticket, vaccinaties, geldzaken etc. Ook vind je er informatie over je bestemming en persoonlijke weblog die je zelf kan bijhouden en een inpaklijst voor de spullen die je zeker mee moet nemen én die je beter thuis laat ;). Via het forum waar je, na bevestiging, toegang tot krijgt, kun je in contact komen met andere vrijwilligers. Daarnaast organiseren we een trainingsdag (verplicht) voor je, zodat je goed voorbereid vertrek en optimaal kunt functioneren tijdens het werken bij je project(en).

Verplichte trainingsdag

Ga je met ons als vrijwilliger aan de slag, dan volg je voor vertrek een verplichte trainingsdag bij Stichting Muses. Tijdens deze professionele en interactieve dag komen belangrijke onderwerpen aan de orde; denk aan omgaan met een cultuurshock, wat je moet weten over werken met kinderen in het buitenland, wat is jouw rol bij een project en hoe lever je een duurzame bijdrage. Met de juiste bagage kun je meer betekenen!

Welke begeleiding is er tijdens mijn vrijwilligerswerk?

Allereerst wordt je op het project begeleidt door een lokale vrijwilligers coördinator. Hij/zij is je eerste contactpersoon m.b.t. alles wat ter plaatse met het project te maken heeft. In elk land waarin we werken woont daarnaast een Be More regio coördinator. Hij/zij woont en werkt in de regio van de projecten waarmee we samenwerken. Hij/zij is ons contactpersoon vanuit Nederland, maar ook jouw contactpersoon in geval van nood tijdens je vrijwilligerswerk. Hij/zij informeert je over het project en de gang van zaken en is beschikbaar wanneer je vragen hebt. We hebben een aparte pagina gemaakt, waarbij je precies kunt zien hoe de begeleiding ter plaatse gaat van het moment dat je aankomt tot vertrek.

Welke inentingen moet ik hebben voordat ik op expeditie ga?

Be More is geen medische instantie en daarom kunnen en mogen wij ook geen medisch advies geven. In het reispakket staat een indicatie van inentingen waaraan gedacht kan worden. Maar je kan het beste een afspraak maken bij de GGD of een Vaccinatiecentrum voor een persoonlijk advies.

VOG

Wij vragen we van iedere reiziger die vrijwilligerswerk gaat doen een Verklaring Omtrent het Gedrag. Deze kun je zelf aanvragen bij je gemeente, of wij starten voor jou een digitale aanvraagprocedure. Zonder deze VOG kun je niet bij onze projecten aan de slag voor een periode van drie weken of langer.

Dag en Weekendtrips

Welke bestemmingen?

Tijdens je verblijf in Afrika heb je de kans nog meer te ontdekken in de weekenden. In Azië bieden wij dit niet aan, aangezien je hier gemakkelijk ter plaatse deze excursies kunt regelen. Uiteraard kan de regiocoördinator je hierbij helpen.

In Afrika bieden we dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over;

dag- en weekendtrips in Oeganda

dag- en weekendtrips in Zuid Afrika

dag- en weekendtrips in Malawi

Veiligheid vrijwilligerswerk en reizen buitenland

Welke aandacht wordt er besteed aan de veiligheid van het vrijwilligerswerk/reizen en het verblijf op de plek van bestemming?

Veiligheid staat centraal bij alles wat we doen, denken en communiceren. We hebben een uitgebreid veiligheidsbeleid en – protocol, welke continu wordt herzien en aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen en inzichten.

Op alle bestemmingen hebben wij een contactpersoon/agent. Hij/zij kent de omgeving als z’n broekzak en volgt alle ontwikkelingen ter plaatse nauwlettend. Hij/zij is altijd beschikbaar voor jou als reiziger. Het kantoor in Nederland heeft regelmatig contact met deze contactpersoon, zodat we overal van op de hoogte zijn.

Nog meer informatie?

Contact met Be More?

     • Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen van 9.30 uur tot 17.00 uur:+31(0)718910171
     • Tevens zijn wij bereikbaar tijdens kantooruren via ons whatsapp nummer 06-5028 31 02
     • Per email op info@be-more.nl.
     • Of gebruik de Chatfunctie op de website tussen 9.00- 17.00
     • Afspraak op kantoor op aanvraag.

Jongerenreis vanaf 14 jaar

Praktische informatie

Wat is een jongerenreis?

Onze jongerenreizen zijn een combinatie van reizen, vakantie en vrijwilligerswerk. Je leert zowel het land als de mensen die er wonen écht kennen. Tijdens een jongerenreis laat een lokale gids je de mooiste plekken van het land zien en ga je ook aan de slag bij een aantal van onze projecten. De reis is onder begeleiding van getrainde reisbegeleiders uit Nederland.

Voor wie is een jongerenreis? 

Een jongerenreis is een groepsreis voor jongeren vanaf 14 jaar.

Wanneer worden de jongerenreizen georganiseerd?

De jongerenreizen worden georganiseerd in de zomervakanties van de middelbare scholen.

Hoe ziet het programma van een jongerenreis eruit?

Op de website kun je, per bestemming, precies lezen hoe het reisprogramma eruit ziet van onze reizen. Klik hier door naar de jongerenreizen pagina.

Hoe lang duurt een jongerenreis?

Een jongerenreis duurt tussen de 14 en 18 dagen afhankelijk van de bestemming. Voor meer informatie over de invulling van het programma verwijzen we je graag door naar reisprogramma’s per bestemming.

Hoe duur is een jongerenreis?

De prijzen van de jongerenreizen variëren tussen €1340 en €1540 afhankelijk van het land en de lengte van de reis. Bekijk bij de reis wat hierbij is inbegrepen (de vlucht komt er namelijk nog bij). Na boeking betaal je circa 20% van de totale reiskosten. De factuur voor de resterende 80% hoef je pas ongeveer 8 weken voor je vertrekt te betalen.

Bestemmingen jongerenreis

Op dit moment kan je met ons op reis naar de volgende bestemmingen:
Reisdata Oeganda: 29 juli t/m 12 augustus 2017

Reisdata Zanzibar 29 juli t/m 12 augustus 2017

Reisdata Zuid-Afrika 29 juli t/m 12 augustus 2017

Nog meer informatie?

Contact met Be More?

        • Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen van 9.30 uur tot 17.00 uur:+31(0)718910171
        • Tevens zijn wij bereikbaar tijdens kantooruren via ons whatsapp nummer 06-5028 31 02.
        • Afspraak op kantoor op aanvraag.
zanzibar-vrijwilligerswerk