Groepsreis voor leerlingen en studenten

In onze reizen combineren wij vrijwilligerswerk op kleinschalige partnerprojecten met onvergetelijke excursies! Leerlingen en studenten gaan in gesprek met leeftijdsgenoten, zetten zich in voor de lokale bevolking door te helpen bij het aanleggen van een groentetuin en het doen van sport- en spelactiviteiten met kinderen. Ze zien, voelen, proeven, ruiken en ervaren hoe het dagelijks leven hier is vorm gegeven. De leerlingen en studenten leren over cultuur en andere normen en waarden, maar ook over zichzelf. Een reis naar een land in Afrika, Azië of Latijns-Amerika is bijzonder leerzaam!

Samenwerken

In samenwerking met jou kunnen we een groepsreis organiseren voor leerlingen en studenten van jouw school naar een bestemming naar keuze. Je kunt kiezen uit maar liefst 12 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Jullie reizen door het land waarbij je vrijwilligerswerk afwisselt met excursies. Op deze manier leren jullie het land zo goed mogelijk kennen in de tijd dat jullie op de bestemming zijn. Tijdens de reis slapen jullie in een tent, vrijwilligershuis of guesthouse in de omgeving van de lokale bevolking.

Bij het organiseren van een groepsreis is het belangrijk om te weten wat het doel is van de reis. Wat wil je bereiken tijdens én met deze reis? Is het de bedoeling dat de leerlingen en studenten een bredere kijk krijgen op de wereld waardoor je de reis koppelt aan internationalisering binnen de school? Of moeten de leerlingen een werkstuk schrijven in het kader van de apartheid waardoor de reis gekoppeld wordt aan het vak geschiedenis? In overleg met elkaar maken we een uniek schoolprogramma die volledig aansluit bij jouw wensen.

Hoe werkt het?

Ben je van plan een groepsreis op te zetten? Graag gaan wij met jou in gesprek over de doelen die je wilt bereiken met de reis en de wensen die je hebt met betrekking tot het programma. Naar aanleiding hiervan adviseren wij jou een reisconcept en een bestemming die we verder zullen uitwerken in een reisvoorstel. In het reisvoorstel vind je onder andere het reisprogramma dat vol zit met leerzame en uitdagende activiteiten.

Je kiest bij ons voor één van de drie onderstaande reisconcepten. Zodra je een reisconcept heb gekozen kies je voor een land waar dit concept kan worden uitgevoerd. Vervolgens kies je voor een geschikte periode en de groepsgrootte, van 10 tot 40 personen.

Reisconcepten

Wij hebben drie verschillende reisconcepten ontwikkelt waar jij uit kan kiezen. Elk programma heeft een andere opbouw en andere uitgangspunten. Dat wil zeggen dat de mate van vrijwilligerswerk en excursies afhankelijk is van het reisconcept dat je kiest. Voor meer informatie over de concepten kun je klikken op de foto of de naam van het reisconcept.

  • Internationalisering

  • Wereldburgerschap

  • Maatschappelijk nut

  • Spaans

  • Engels

  • Geschiedenis

  • Profielwerkstuk

  • Lerarenopleiding

  • Verpleegkunde

Eager Explorer
Fun, Meet & Explore

Cambodja reis

Local Explorer
See, Connect & Explore

Soul Challenger
Be Open & Explore