Begeleiding ter plaatse

Ook tijdens jouw reis, doen wij er alles aan om jou een geweldige ervaring te bezorgen.

 • Aankomst en oriëntatie

  Wanneer je na een lange reis aankomt op het vliegveld, word je door een van onze begeleiders opgewacht. Als je vrijwilligerswerk gaat doen ontvang je een lokale simkaart en telefoonlijst van andere vrijwilligers die in de regio aanwezig zijn met Be More. Zo kan je makkelijk contact houden met elkaar. Tevens krijg je een kaart met alle belangrijke telefoonnummers.

 • Introductiedagen vrijwilligerswerk

  Je begint je vrijwilligerswerk met een introductiedag. Afhankelijk van het project trekken we hier één tot enkele dagen voor uit. Wie is wie, wat kun je doen, hoe werkt de organisatie, waar moet je op letten qua gezondheid, veiligheid en nog veel meer! Op deze manier wen je het snelst en voel je je snel thuis!

 • Regiocoördinator en Reisagent

  Op de bestemmingen waar we vrijwilligerswerk aanbieden is een regio coordinator aanwezig. Hij of zij is verantwoordelijk voor de bestemming en is het eerste aanspreekpunt voor jou als reiziger.

  Bij de groepsreizen werken wij samen met reisagenten ter plaatse die de reis voor ons uitvoeren. Zij zijn eerste aanspreekpunt bij calimiteiten en houden ons op de hoogte van eventuele veranderingen van de reisprogramma’s.

  De regio coordinatoren en reisagenten zijn een belangrijke schakel tussen de bestemming, projecten, reizigers en het kantoor in Nederland.

 • De projectcoördinator

  Elk partnerproject heeft een (lokale) projectcoördinator die onze vrijwilligers begeleidt. Deze persoon is het dagelijkse aanspreekpunt voor vragen, problemen, wat kan wel en wat kan niet. Iemand op wie je elke dag kunt rekenen en met wie je intensief samenwerkt.

 • Accommodatie

  We werken zoveel mogelijk met eigen accommodatie voor onze vrijwilligers. Na een intensieve dag is het belangrijk dat je even bij kunt komen met andere vrijwilligers in een vertrouwde omgeving. Dit geeft je enige vrijheid om te bepalen in hoeverre je je onderdompelt in de lokale cultuur. Afhankelijk van je project verblijf je back to basic midden in een gemeenschap of in de gezellige drukte van een stad, maar altijd in een veilige omgeving.

 • Transport

  Bij aankomst word je opgehaald van het vliegveld. Ook verzorgen wij voor jou vervoer van je accommodatie naar je project en weer terug. Verblijf je wat verder in de binnenlanden, dan bieden we je eveneens de mogelijkheid om zo nu en dan naar de winkel te gaan voor boodschappen en internet. Hoe dit precies geregeld is, verschilt van project tot project.

 • Dag- en weekendtrips

  In je vrije tijd is het natuurlijk heerlijk om je omgeving te verkennen en te genieten van al het moois dat jouw bestemming te bieden heeft. Wij organiseren voor jou dag- en weekendtrips naar de meest bijzondere plekken en met unieke activiteiten. Variërend van een culinaire workshop door lokale vrouwen, een lesje in de inheemse taal en cultuur, een safari in een prachtig natuurpark, een uitstapje naar een sprookjesachtig meer, of een onvergetelijke paardrijtocht door de bergen. Dit alles gebeurt zoveel mogelijk in samenwerking met de lokale bevolking, op basis van duurzaam toerisme en een eerlijke prijs. Zo draag je zelfs in je vrije tijd nog een steentje bij, terwijl je heerlijk aan het genieten bent!

 • In geval van nood

  Doordat we werken met een eigen regiocoördinator, zijn we altijd goed op de hoogte van de lokale situatie én kunnen we snel en adequaat ingrijpen in geval van onverwachte veranderingen. Of je nu je enkel verzwikt of wanneer er een storm op komst is, we helpen je met alles en zijn overal op voorbereid. Hoe klein of groot een noodgeval ook kan zijn, we staan paraat met doortimmerde protocollen en jarenlange ervaring. Want jouw veiligheid staat voorop bij alles dat we doen.