FAQ over vrijwilligerswerk en reizen buitenland met Be More.

Alle vragen die wij geregeld krijgen, vind je hier allemaal terug:

 • Inhoud en vorm vrijwilligerswerk

Wat houdt vrijwilligerswerk bij Be More in?

Be More steunt kleinschalige, lokale projecten in ontwikkelingslanden in Azië en Afrika waar je als vrijwilliger bij aan de slag kan. Dit zijn oa. community projecten, educatieve projecten, projecten met aandacht voor kinderen (soms met een beperking), medische projecten en projecten die zich richten op de veiligheid van mensen.

In welke landen kan ik vrijwilligerswerk doen?

Bij Be More kan je vrijwilligerswerk doen in de landen Cambodja en de Filipijnen in Azië en in de landen Malawi, Oeganda en Zuid-Afrika in Afrika.

In welke perioden kan ik vrijwilligerswerk gaan doen?

Je kunt het hele jaar door vrijwilligerswerk doen bij onze projecten. Enkele projecten zijn in bepaalde perioden gesloten, dit kun je op de website lezen. Bij Be More kun je 1 keer in de twee weken (in de even kalenderweken op maandag) starten bij een project. Eventuele uitzonderingen vind je terug op de website bij betreffende projecten. Of je als vrijwilliger aan de slag kan bij een bepaald project, hangt wel af van het aantal vrije plekken bij het project.

Is er een minimum aantal weken dat ik vrijwilligerswerk kan doen?

Vrijwilligerswerk bij Be More is mogelijk vanaf minimaal 3 weken. (enkele projecten vanaf minimaal 4 weken) Deze periode is altijd per week te verlengen. Je kunt dus ook bijvoorbeeld 5 weken of 2 maanden bij een project aan de slag.

 

 • Doelgroep

Wat is de minimale leeftijd voor mensen om vrijwilligerswerk te doen?

Vanaf 17 jaar kun je je aanmelden om bij Be More vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij enkele projecten geldt een hogere minimale leeftijdsgrens. Dit kun je vinden op de website bij het betreffende project.

Wat is de gemiddelde leeftijd van mensen die vrijwilligerswerk gaan doen?

Jong en oud meldt zich bij ons aan en kan met ons weg. Er gaan mensen vanaf 17 jaar met ons op reis, een maximum leeftijd is er niet! Er gaan dus ook mensen van 30, 50 en 60 jaar met ons weg!

Kan ik me ook samen met anderen aanmelden voor vrijwilligerswerk?

Ja dat kan, uiteraard op basis van voldoende beschikbaarheid. Je kunt dit aangeven in je aanmelding.

 

 • Landen

Wat zijn de kenmerken/thema’s van de projecten per land?

Oeganda:          community projecten, back to basic, fysiek werk.

Malawi:           community projecten, back to basic, fysiek werk.

Zuid-Afrika:   kinderen, voorlichting, hulpverlening.

Cambodja:      kinderen, onderwijs, sport en spel.

Filipijnen:       kinderen (met een beperking), onderwijs.

 

 • Kosten

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen, ga je mensen helpen die jouw hulp op allerlei manieren goed kunnen gebruiken. Het is daarom begrijpelijk dat zij niet kunnen betalen voor jouw begeleiding, vervoer, onderdak, etc.

Een deel van de kosten wordt daarom besteed in het land waar je naartoe gaat en het project dat je bezoekt. Daarnaast hebben we te maken met kosten voor je accommodatie en transport, maar ook salarissen aan alle lokale mensen met wie we samenwerken. Zo stimuleren we de lokale economie. Een ander deel gaat naar Be More. Onder andere omdat we zo kunnen zorgen dat je goed voorbereid op pad kan gaan en we je ter plekke ook goed kunnen begeleiden.

Wat kost vrijwilligerswerk bij Be More?

De kosten verschillen per land en per project. De prijzen liggen tussen de € 700 en € 1190 voor de eerste periode van 3 weken. Blijf je langer, dan liggen de prijzen voor een extra week tussen de € 130 en € 315. Een aanbetaling van 20% dient betaald te worden na bevestiging van je reis. Het resterende bedrag moet 6 weken voor vertrek betaald worden.

Wat zit inbegrepen bij deze kosten?
Accommodatie, transport, eten (bij sommige projecten), voorbereiding en begeleiding.

(Niet inbegrepen: je vliegticket, VOG, paspoort, visum, inentingen en reisverzekering. Wil je hier mee over weten? Bekijk dan deze pagina of neem contact op met kantoor, we leggen het je graag uit.

 

 • Voorbereiding en begeleiding

Hoe is de begeleiding en voorbereiding naar aanloop van het vrijwilligerswerk?

Nadat je bent bevestigd als vrijwilliger ontvang je ter voorbereiding op je reis van ons een reispakket met alle praktische informatie die je moet weten over de voorbereidingen voor je reis. Denk hierbij aan je vliegticket, vaccinaties, geldzaken etc. Ook vind je er informatie over je bestemming en persoonlijke weblog die je zelf kan bijhouden. Via het forum waar je, na bevestiging, toegang tot krijgt, kun je in contact komen met andere vrijwilligers. Daarnaast organiseren we een trainingsdag (verplicht) voor je, zodat je goed voorbereid vertrek en optimaal kunt functioneren tijdens het werken bij je project(en).

Welke begeleiding is er tijdens mijn vrijwilligerswerk?

Allereerst wordt je op het project begeleidt door een lokale vrijwilligers coördinator. Hij/zij is je eerste contactpersoon m.b.t. alles wat ter plaatse met het project te maken heeft. In elk land waarin we werken woont daarnaast een Be More regio coördinator. Hij/zij woont en werkt in de regio van de projecten waarmee we samenwerken. Hij/zij is ons contactpersoon vanuit Nederland, maar ook jouw contactpersoon in geval van nood tijdens je vrijwilligerswerk. Hij/zij informeert je over het project en de gang van zaken en is beschikbaar wanneer je vragen hebt.

Welke inentingen moet ik hebben voordat ik op expeditie ga?

Be More is geen medische instantie en daarom kunnen en mogen wij ook geen medisch advies geven. In het reispakket staat een indicatie van inentingen waaraan gedacht kan worden. Maar je kan het beste een afspraak maken bij de GGD of een Vaccinatiecentrum voor een persoonlijk advies.

 

 • Veiligheid

Welke aandacht wordt er besteed aan de veiligheid van het vrijwilligerswerk en het verblijf op de plek van bestemming?

Veiligheid staat centraal bij alles wat we doen, denken en communiceren. We hebben een uitgebreid veiligheidsbeleid en – protocol, welke continu wordt herzien en aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen en inzichten.

In iedere regio waar we actief zijn, woont en werkt een Be More regio coördinator. Hij/zij kent de omgeving als z’n broekzak en volgt alle ontwikkelingen ter plaatse nauwlettend. Hij/zij is altijd beschikbaar voor jou als vrijwilliger. Het kantoor in Nederland heeft regelmatig contact met deze contactpersoon, zodat we overal van op de hoogte zijn.

Daarnaast volg je bij ons een verplichte voorbereidingstraining voor je vertrek, waar aandacht besteed wordt aan veiligheid.

 

 • Ontdekkingsreizen

Wat is een ontdekkingsreis?

Onze ontdekkingsreizen zijn een combinatie van reizen, vakantie en vrijwilligerswerk. Je leert zowel het land als de mensen die er wonen écht kennen. Tijdens een ontdekkingsreis laat een lokale gids je de mooiste plekken van het land zien en ga je ook aan de slag bij een aantal van onze projecten.

Voor wie is een ontdekkingsreis? 

Een ontdekkingsreis is een groepsreis. Je kunt als individu bij een geplande reis aansluiten maar ook bijvoorbeeld met vrienden, je partner of met familie (geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar) kun je altijd aansluiten bij een geplande reis.

Waar kan ik naartoe met een ontdekkingsreis?

Onze ontdekkingsreis-bestemmingen zijn: Malawi, Oeganda, Zuid-Afrika, Cambodja en de Filipijnen.

Wanneer worden de ontdekkingsreizen georganiseerd?

Ontdekkingsreizen kunnen het gehele jaar door worden geboekt. Het is in elke even kalenderweek op zaterdag mogelijk te starten met de reis, voor een periode van 2 of 3 weken.

Hoe ziet het programma van een ontdekkingsreis eruit?

Op de website kun je, per bestemming, precies lezen hoe het reisprogramma eruit ziet van onze 15- en 22-daagse reizen. 

Is het mogelijk een reisprogramma andere invulling te geven?

Het is niet mogelijk om af te wijken van het standaard reisschema zoals je deze op de website kunt lezen. Wil je andere/extra activiteiten aan je reis toevoegen dan kun je dit zelfstandig en op eigen gelegenheid vooraf of na afloop van de ontdekkingsreis plannen en ondernemen. Uiteraard kunnen we hierin altijd met je meedenken.

Hoe lang duurt een ontdekkingsreis?

Een ontdekkingsreis duurt 2 of 3 weken.

Hoe duur is een ontdekkingsreis?

De prijzen van ontdekkingsreizen variëren tussen €1190 en €2480 afhankelijk van het land en de lengte van de reis. Na boeking betaal je circa 20% van de totale reiskosten. De factuur voor de resterende 80% ontvang je ongeveer 6 weken voor je vertrek.

 • Stappenplan vrijwilligerswerk

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Volg dan dit stappenplan en zorg ervoor dat jij een fantastische reis kunt gaan maken:

 1. Kies je project en de periode waarin je wilt gaan
 2. Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact op met kantoor, we helpen je hier graag bij! Je kunt ons bellen op + 31 (0) 71 891 01 71, appen op +31(0)6 50283102 mailen via info@be-more.nl of bezoek vrijblijvend het Riksja Reisevent, waar Be More present is. Meld je hier aan.
 3. Meld je via de website aan als vrijwilliger: https://www.be-more.nl/hoe/meld-je-aan/
 4. Als er plek is bij het project van jouw keuze en er zijn verder geen bijzonderheden dan kunnen we je reis definitief bevestigen.
 5. Je ontvangt vervolgens van ons per e-mail je bevestigingsmail met bijbehorend reispakket met daarin alle praktische informatie m.b.t. je reis
 6. Je kunt aan de slag met de voorbereidingen van je reis:
 • Je vlucht boeken (evt. via onze partner)
 • Je VOG aanvragen (dit kan digitaal via ons)
 • Vaccinaties regelen (ga hiervoor altijd even langs bij de GGD)
 • Verzekering afsluiten (annulerings- en reisverzekering)
 • Je voorbereidingsdag zelf inplannen en bijwonen

Na alle voorbereidingen ben je er klaar voor: Je kunt vertrekken, gaat een fantastische tijd tegemoet en komt terug met hele bijzondere herinneringen!

 • Nog meer informatie?

Be More informatiedagen?

Binnenkort zijn wij te vinden op het Riksja Reisevent. Op dit event hebben wij een mooie plek waar we graag meer informatie geven over de reizen. Meld je wel aan voor dit evenement, via deze button.

Contact met Be More?

– Telefonisch kun je ons bereiken op werkdagen van 9.30 uur tot 17.00 uur:+31(0)718910171

– Je kunt ons appen op +31(0)6 50283102

– Per email op info@be-more.nl.