Jongerenreis Oeganda vanaf 14 jaar

Jongerenreis

Op jongerenreis met Be More in de zomervakantie naar Oeganda, betekent een gave, leerzame, spannende, indrukwekkende, mooie en soms confronterende reis!

Bekijk ook de livestream over de jongerenreizen naar Afrika. Hierbij krijg je meer informatie over de inhoud van de reizen.

Samen met een groep van 15 tot 20 leeftijdsgenoten ga je op avontuur. Je ontdekt de highlights van het land en wisselt dit af met een bezoek aan lokale projecten. Bij de lokale projecten help je een handje mee en ontmoet je de lokale bevolking. Samen sport- en spelactiviteiten doen, bouwen en verven.

Je ontmoet de groep al voordat je daadwerkelijk op reis gaat op de voorbereidingsdag in Nederland. Deze vindt ongeveer een maand voor de reis plaats. Je leert de groep waarmee je op reis gaat kennen en je ontvangt meer informatie over het land en de reis. Ook ontmoet je hier je ervaren reisbegeleiding die mee gaat op reis.

In de zomervakantie gaat de reis dan echt van start! Op de luchthaven ontmoet je de groep en de reisbegeleiding, nemen jullie afscheid van alle ouders, familie en vrienden en met elkaar gaan jullie door de douane. Het avontuur begint nu echt! Twee weken lang word je ondergedompeld in een land met andere gewoontes, leer je nieuwe mensen kennen en misschien maak je vriendschappen voor het leven.

Een aantal weken na de reis vindt er een reünie plaats in Nederland waar je de groep en de reisbegeleiding weer ziet. Er worden herinneringen opgehaald en de reis wordt op een leuke manier met elkaar afgesloten.

De hoogtepunten van onze jongerenreis in Oeganda: 

      • De zon op zien komen in Lake Mburo voordat je in een boot tussen de krokodillen en nijlpaarden doorvaart
      • De finale van een competitie Oeganda – Nederland voetballen met de lokale kinderen, natuurlijk op blote voeten!
      • Onderweg van Entebbe naar Masaka je ogen uitkijken én de evenaar oversteken
      • Bij een project door de lokale kinderen verwelkomd worden met zang en dans
      • Je hart in je keel voelen bonken als je van ‘de hoge berg’ in Lake Bunyonyi springt
      • De eerste indruk van Oeganda is voor iedereen hetzelfde: je valt van de ene verbazing in de andere!

Check het reisprogramma en lees meer over de lokale projecten tijdens je onvergetelijke rondreis!

Reisprogramma

Hieronder vind je het dag- tot dagprogramma voor de jongerenreis Oeganda. We vertrekken op 26 juli en komen weer terug op 10 augustus. 

Vluchtgegevens (onder voorbehoud van wijzigingen)

Reisdata: 26 juli – 09 augustus 2017

Vertrek: 26 juli 2017, om 20:00 uur vanaf Brussel
Aankomst: 09 augustus 2017, om 08:45 uur op Brussel
Vliegmaatschappij: Ethiopian Airlines

De kosten van het vliegticket zullen tussen de €765 en €865 liggen.

Het reisprogramma

Dag 1
Het avontuur kan ein-de-lijk beginnen! Alvorens de reis begint ontmoet je de reisbegeleiding en reisgenoten. Op de luchthaven gaan jullie samen door de douane.

Dag 2
Na een korte nacht en een ontbijt in het zonnetje, pakken we rond het middaguur onze tenten in voor de reis naar ons eerste project. We nemen een prachtige route, door de binnenlanden van Oeganda, die je de ogen doet uitkijken. Onderweg steken we de evenaar over, waar we even stoppen voor een drankje en natuurlijk een paar mooie foto’s op deze bijzondere plek. We verplaatsen ons net als de Oegandezen, achterop brommertaxi, oftewel de bodaboda. Dat is al een belevenis op zich!

Dag 3 & 4
Onze eerste dagen in Oeganda brengen we door bij het eerste project. Hier dompelen we ons twee dagen helemaal onder in het Oegandese leven en steken de handen uit de mouwen. ‘s Nachts slapen we in de lokale gemeenschap. Geen stromend water of elektriciteit dus, kortom helemaal back to basic!

Dag 5
’s Ochtends vroeg vertrekken we naar het Lake Mburo National Park, vlakbij Masaka. Hier komen we oog in oog te staan met Afrikaans wild, zoals wilde zwijnen, zebra’s, impala’s, waterbuffels, bavianen en nog veel meer. ’s Ochtends maken we een zogeheten ‘game drive’. ’s Middags gaan we met een boot het water op. Terwijl je dobbert op het water kijk je echt je ogen uit!
Dag 6 & 7
Tijd voor weer een nieuw project. Veel projecten waar we mee samenwerken proberen de levensomstandigheden van de mensen in en om Masaka te verbeteren. Dit doen ze door het geven van voorlichting over hygiëne of hiv/aids, maar ook door te helpen om een eigen inkomen te verdienen. Ze verbouwen bijvoorbeeld champignons of verzorgen kippen. In deze gemeenschap is er genoeg te doen. Hier worden onder andere activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Dag 8 & 9
Na een paar dagen hard werken is het tijd voor ontspanning. Op zo’n vijf uur rijden van Masaka ligt het sprookjesachtige Lake Bunyonyi. Groene heuvels rondom een prachtig meer vol met kleine eilandjes. De perfecte omgeving om tot rust te komen en te genieten van één van de mooiste plekken van Oeganda. Hier kun je zwemmen, in een uitgeholde boomstam het meer over peddelen of op je gemak het dorpje verkennen.

Dag 10 & 11
Helemaal uitgerust en bijgekomen beginnen we onze tweede week bij een project dat zich op verschillende terreinen inzet om mensen de middelen te geven, zodat ze op eigen benen kunnen staan. Dit begint met een kinderdagopvang en een basisschool. Hier krijgen honderden kinderen dagelijks les. Op deze dagen is het programma afwisselend; van werk in de community tot activiteiten op een school. ‘s Nachts slapen we wederom in de gemeenschap. Dus dat betekent weer: geen stromend water of elektriciteit.

Dag 12 & 13
We bezoeken een Nederlandse vrouw die al jaren op een bijzondere plek in Oeganda woont. Ver van de grote weg, midden in de natuur bij een lokale gemeenschap. We gaan onder andere aan de slag bij de projecten die ze met behulp van de lokale bevolking heeft opgezet. ‘s Avonds genieten we van een onbeschrijflijk mooie sterrenhemel!

Dag 14
Helaas is het alweer tijd om terug te reizen naar Entebbe. We hebben even de tijd hebben om heerlijk uit te rusten, lekker bij te komen, dagboeken bij te werken en na te praten over de afgelopen weken. Ook wat laatste souvenirs inslaan of ons in de zon op een handdoek aan het zwembad installeren behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds worden we afgezet op het vliegveld.

Dag 15
Met een koffer vol herinneringen komen we weer thuis!

* Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Informatie Oeganda

Algemene informatie
De aarde is rood, de begroeiing is duizend kleuren groen en overal zijn mensen onderweg: op blote voeten langs de eindeloze wegen, lopend met een afgeladen fiets, met een paar koeien en een geit of met een jerrycan water op het hoofd en een baby op de rug. Waar je ook kijkt, overal spelen kinderen tussen de bananenbomen die op elk stukje vruchtbare grond groeien.
‘De parel van Afrika’, dat is hoe Oeganda bekend staat. In dit veilige en vriendelijke land vind je het beste van alles wat het continent te bieden heeft. Tropisch weer, een schilderachtig landschap en een gastvrije bevolking. Wanneer je in een uitgeholde boomstam over Lake Bunyonyi peddelt waan je je echt in het paradijs. Het land is een aantal jaar geleden zelfs verkozen tot reisbestemming van het jaar!

Tijdens je reis maak je kennis met het echte Afrika. Je bezoekt verschillende projecten waar je leert over hiv/aids en wat mensen nodig hebben om te overleven. Je gaat op huisbezoek bij gezinnen om meer te weten te komen over het lokale leven. Daar maak je bijvoorbeeld een fornuis van klei om zuinig, veilig en duurzaam te koken. Je helpt bij de bouw van een huis of het plaatsen van een watertank. Je gaat ook een aantal dagen ‘back to basic’ in een gemeenschap waar je je helemaal onderdompelt in het Oegandese leven tussen honderden kinderen die het prachtig vinden dat je er bent!

Onze reis vindt plaats in en om Masaka. Dit kleine stadje ligt op een paar uur rijden van de hoofdstad Kampala, in het zuidwesten van het land. Vanuit deze uitvalsbasis laten we je kennismaken met de allermooiste kanten van Oeganda. Iedere dag is een avontuur met steeds weer iets nieuws om je over te verwonderen. Niet alleen ondersteun je de mooie projecten, ook leer je veel over jezelf.  Op de projecten ga je samen met je groepsgenoten aan de slag in de community, op het platteland, of op een school. Een nieuwe kijk op de wereld!

Hoewel de Oegandezen arm zijn, verwelkomen ze ‘mzungu’s’ (blanken) altijd met veel hartelijkheid, zang en dans. De kinderen rennen je zwaaiend achterna en blijven maar roepen: ‘Oli otya! Oli otya!‘ (‘Hallo! Hallo!’).

Kosten

De reissom is € 1340 per persoon.

Inbegrepen: 

              • Be More voorbereidingdag
              • Be More reünie
              • intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
              • alle excursies en activiteiten benoemd in het reisprogramma
              • transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis

Niet inbegrepen:

              • vliegticket (zie informatie hieronder)
              • visum (ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld)
              • verplichte reis- en annuleringsverzekering
              • inentingen
              • vervoer van je woonplaats naar het vliegveld en terug
              • souvenirs, beltegoed en andere persoonlijke uitgaven
              • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vliegtickets:

Be More boekt, waar mogelijk, groepstickets voor alle reizen. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. Wij zorgen ervoor dat al onze reizigers op dezelfde vlucht zitten.

Voor onze zomerreizen hebben we reeds vliegtickets gereserveerd. De kosten van het vliegticket zullen tussen de €765 en €865 liggen en de vlucht zal vertrekken vanuit Brussel.

Foto impressie

Oeganda drie meidenOeganda PalmbladOeganda KokosnootOeganda kanoOeganda ApenOeganda water

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul ons contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Livestream

Wil jij alles weten over de jongerenreis naar Oeganda? Eveline en Jeroen vertellen je alles over de reis van je leven.

  • Oeganda

  • 15 dagen

  • Safari

  • Sport en spel

  • Project Liyo

  • € 1340 exclusief vliegticket

Vergelijkbare jongerenreizen