Jongerenreis Zanzibar vanaf 14 jaar

Jongerenreis

Op jongerenreis met Be More in de zomervakantie naar Zanzibar, betekent een gave, leerzame, spannende, indrukwekkende, mooie en soms confronterende reis!

Samen met een groep van 15 tot 20 leeftijdsgenoten ga je op avontuur. Je ontdekt de highlights van het land en wisselt dit af met een bezoek aan lokale projecten. Bij de lokale projecten help je een handje mee en ontmoet je de lokale bevolking.

Je ontmoet de groep al voordat je daadwerkelijk op reis gaat op de voorbereidingsdag in Nederland. Deze vindt ongeveer een maand voor de reis plaats. Je leert de groep waarmee je op reis gaat kennen en je ontvangt meer informatie over het land en de reis. Ook ontmoet je hier de twee ervaren reisbegeleiders die mee gaan op reis.

In de zomervakantie gaat de reis dan echt van start! Op de luchthaven ontmoet je de groep en de reisbegeleiding, nemen jullie afscheid van alle ouders, familie en vrienden en met elkaar gaan jullie door de douane. Het avontuur begint nu echt! Twee weken lang word je ondergedompeld in een land met andere gewoontes, leer je nieuwe mensen kennen en misschien maak je vriendschappen voor het leven.

Een aantal weken na de reis vindt er een reünie plaats in Nederland waar je de groep en de reisbegeleiding weer ziet. Er worden herinneringen opgehaald en de reis wordt op een leuke manier met elkaar afgesloten.

De hoogtepunten van de reis naar Zanzibar:

   • Snorkelen bij één van de mooiste koraalriffen ter wereld, met ’s avonds een nachtje in een bungalow óp het strand
   • Geuren opsnuiven van al het lekkere eten op een openluchtmarkt, waar je zelf mag onderhandelen over het eten
   • Ontdekken waarom Zanzibar ‘kruideneiland’ wordt genoemd tijdens een Spice Tour met aansluitend natuurlijk een leuke kookworkshop met lokale specerijen
   • Met de boot op avontuur naar Prison Island waar je een oude gevangenis van binnen mag bekijken én een bezoek brengt aan een opvang voor reuzeschildpadden
   • De ervaring van een echte Afrikaanse kerkdienst, waar je al je muzikaliteit tot uiting mag laten komen door vrolijk mee te zingen en te dansen!

Check het reisprogramma en ontdek waarom deze rondreis naar Zanzibar uitdagend is.

Reisprogramma

Hieronder vind je het dag tot dagprogramma van de jongerenreis naar Zanzibar. We vertrekken op 26 juli naar Zanzibar en komen weer terug op 11 augustus. 

Vluchtgegevens (onder voorbehoud van wijzigingen)

Reisdata: 26 juli – 11 augustus 2017

Vertrek: 26 juli 2017, om 20:00 uur vanaf Brussel
Aankomst: 11 augustus 2017, om 08:45 uur op Brussel
Vliegmaatschappij: Ethiopian Airlines

De kosten van het vliegticket zullen tussen de €1015 en €1115 liggen.

Het reisprogramma

Dag 1
Vandaag gaat het avontuur beginnen! Je ontmoet de andere enthousiastelingen en de reisbegeleiding op de luchthaven. Samen ga je door de douane en richting de gate om de vlucht naar Zanzibar te nemen.

Dag 2
We komen aan in Zanzibar Stad. Vanaf hier worden we naar onze accommodatie in Chukwani gebracht, een wijk in de buurt van het oude centrum van Stone Town. Nadat iedereen zich heeft kunnen opfrissen, zal er een eerste introductie worden gegeven. Hierna brengen we een bezoek aan het oude centrum van Stone Town, een oud stadje met smalle steegjes en kleurrijke kraampjes. Na een rondleiding gaan we uit eten in de haven.

Dag 3
Vandaag brengen we een bezoek aan twee scholen om kennis te maken met, en meer te leren over het onderwijs en schoolsysteem op Zanzibar. Deze scholen hebben vaak grote klassen, gebrek aan leermiddelen, geen stoelen of banken en te weinig leerkrachten. We krijgen vandaag de kans om met leeftijdsgenootjes te praten en te ontdekken hoe hun leven eruit ziet. In de middag verdelen we de groep om voor de komende dagen een programma te maken. ’s Avonds proeven we het echte Zanzibar en genieten we samen van een fantastische maaltijd bestaande uit lokale producten.

Dag 4
We gaan op bezoek bij een jongerenproject waar we jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar gaan ontmoeten. Tijdens deze bijzondere ontmoeting horen we over hun geschiedenis en gaan we diverse activiteiten met ze ondernemen. Door middel van sport en spel zullen we op een laagdrempelige manier contact met hen leggen. ’s Middags gaan we een specerijen-tour doen waar we de kruiden en specerijen van Zanzibar ontdekken waar het eiland zo beroemd om is.

Dag 5
We gaan op excursie naar het platteland om meer te leren en te zien over de bevolking van Zanzibar, een onvergetelijke belevenis! We bezoeken diverse dorpjes, ontmoeten het dorpshoofd, krijgen uitleg over hun dagelijkse leven en kunnen zien hoe het leven er voor de gewone Zanzibari uitziet. In de middag zullen we onze nieuwe kennis van specerijen gebruiken tijdens de workshop koken met lokale specerijen.

Dag 6 & 7
We hebben al veel gezien en geobserveerd, vandaag gaan we actief aan de slag! De omstandigheden waar vele scholen op Zanzibar mee te maken hebben zijn onvoldoende ruimte, half afgemaakte gebouwen en minder kindvriendelijke klaslokalen. In veel lokalen ontbreekt een goede vloer en zitten leerlingen in stof en los grind zonder schoolbanken. Onder begeleiding van een lokale medewerker gaan wij de school vandaag een make-over geven.

Dag 8
Na een paar dagen met verschillende activiteiten is het tijd om op een ontspannen manier kennis te maken met de prachtige stranden. Niet ver van de kust van Stone Town ligt Prison Island, waar we vandaag op excursie gaan. We bezoeken een reuzeschildpaddenopvang en nemen een verkoelende duik in de zee. Vergeet je snorkel niet!

Dag 9
Op deze dag mag je zelf kiezen wat je wilt gaan doen: een dag vrij nemen of met de coördinator meegaan naar de kerk. Een bezoek aan een Afrikaanse kerk is een hele beleving waarbij muziek en vrolijkheid centraal staan. Ook als je zelf niet gelovig bent is een bezoek aan een echte Afrikaanse kerk absoluut een aanrader.

Dag 10 & 11
Helemaal uitgerust en bijgekomen beginnen we de eerste twee dagen van onze nieuwe week bij het Fuoni ziekenhuis. De gezondheidszorg op Zanzibar laat veel te wensen over. Deze twee dagen proberen we de patiënten een steuntje in de rug te geven en ze op te vrolijken door het doneren van kleine pakketten met een aantal producten erin. Een deel van de tijd gebruiken we om het terrein en de ruimtes van het ziekenhuis op te ruimen en verschillende ruimtes een nieuwe, frisse laag verf te geven. Ook is er tijd om een praatje te maken met de lokale studenten geneeskunde en verpleegkunde.

Dag 12
Het klimaat van Zanzibar zorgt voor een grote diversiteit aan fruitbomen zoals avocado, mango, guava, cashew en andere soorten. Scholen en individuele gezinnen kunnen veel baat hebben bij het hebben van eigen fruitbomen. Vandaag gaan we in kleinere groepen zelf bomen doneren en planten.

Dag 13
Op twee scholen gaan we een sport- en speldag aanbieden!  Voetbal, touwtrekken, hardlopen, maar ook typische Nederlandse spellen.

Dag 14 
Nungwi staat bekend om zijn prachtige stranden. De plaats ligt in het noorden van het eiland. Hier gaan we uitrusten, snorkelen en duiken. We verblijven in bungalows gemaakt van palmbladeren op het strand. Het vakantiegevoel is hier heel dichtbij!

Dag 15
Het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan. In de ochtend kun je je laatste souvenirs inslaan en nog een aantal foto’s van Stone Town maken. Hierna zullen we ons klaarmaken voor vertrek naar het vliegveld en onze terugreis naar Nederland beginnen.

Dag 16
Met een koffer vol herinneringen komen we weer thuis!

* Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
 

Informatie Zanzibar

Algemen informatie
Wanneer je aan Zanzibar denkt, denk je in eerste instantie aan parelwitte stranden met palmbomen en een felblauwe zee. Een exotisch paradijs, aan de oostkust van Afrika, voor de kust van Tanzania. De prachtige stranden, groene omgeving, karakteristieke huizen en relaxte sfeer maken het eiland tot een ultieme vakantiebestemming voor velen. Het eiland heeft een prachtige cultuur, vanwege een rijk handelsverleden en veel Arabische, Perzische, Portugese, Islamitische en natuurlijk Afrikaanse invloeden. De geur van kruiden en specerijen komt je overal tegemoet, wat eer doet aan de naam ‘kruideneiland’ – hoe Zanzibar ook wel genoemd wordt. Zanzibar’s belangrijkste bron van bestaan is namelijk de handel in specerijen, zoals kaneel, peper en nootmuskaat.

Velen denken dat Zanzibar een ‘land op zich’ is, maar dat is niet waar. Het eiland behoort officieel tot Tanzania, maar heeft daarentegen wél een eigen parlement en wetgeving. Het economische, en daarom ook belangrijkste, centrum van het eiland is Stone Town. Een betoverende stad met slingerende wegen, ronde torens en deuren met prachtig houtsnijwerk.

Wanneer je door de groene binnenlanden rijdt, komen de geuren van kruiden en specerijen, de Swahili cultuur en de Arabische invloeden uit het verleden je tegemoet. De combinatie van strand, natuur, cultuur en geschiedenis maakt Zanzibar tot een unieke reisbestemming in Afrika. Toch is Zanzibar niet alleen maar mooi. Wanneer je het eiland en de mensen wat beter leert kennen merk je dat er achter de prachtige en karakteristieke omgeving veel armoede heerst en er vooral in het onderwijs en de zorg heel veel verbetering gewenst én zelfs noodzakelijk is. De kinderen en jongeren op Zanzibar krijgen niet altijd alle kansen om zich te ontwikkelen zoals wij dat kunnen en de zieken krijgen niet de volledige zorg die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Tijdens de reis ervaar je hoe het is om te leven op Zanzibar als een echte Zanzibari. Het leven in de stad en op het platteland, op school en zelfs in de kerk. Je zult zien in welke armoede en met welke beperkingen de mensen hier soms moeten leven, maar ook met hoeveel veerkracht en passie ze hier tegen vechten en hoe positief ze in het leven staan. Je komt meer te weten over het schoolsysteem op Zanzibar en de grote en kleine uitdagingen die hierin een rol spelen. Jouw hulp om een school flink op te knappen wordt enorm op prijs gesteld, net als je enthousiasme om met de kinderen te spelen en te sporten en met leeftijdsgenoten te praten over elkaars leven.

Onze basis bevindt zich in en rondom Stone Town, waar we ons tijdens de reis zullen onderdompelen in de rijke cultuur, het adembenemende strand bezoeken en de echte Zanzibari leren kennen. Daarnaast zullen we als groep verschillende scholen en een ziekenhuis bezoeken om onze handen uit de mouwen te steken. Een flinke make-over van klaslokalen en het opruimen van ziekenhuiszalen zijn activiteiten die de mensen enorm zullen helpen. Daarnaast is een beetje aandacht, vrolijkheid, sport en spel altijd, overal en bij iedereen gewenst. Vrijwilligerswerk, vakantie en avontuur, op Zanzibar!

Kosten

De reissom is € 1399 per persoon.

Inbegrepen:

        • Be More voorbereidingsdag
        • Be More reünie
        • intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
        • alle excursies en activiteiten benoemd in het reisprogramma
        • transport, accommodaties, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis

Niet inbegrepen: 

        • vliegticket (zie informatie hieronder)
        • visum (verkrijgbaar op het vliegveld ter plaatse)
        • verplichte reis- en annuleringsverzekering
        • inentingen
        • vervoer van je woonplaats naar het vliegveld en terug
        • souvenirs, beltegoed en andere persoonlijke uitgaven
        • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vliegtickets:
Be More boekt, waar mogelijk, groepstickets voor alle reizen. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. Wij zorgen ervoor dat al onze reizigers op dezelfde vlucht zitten.

Voor onze zomerreizen hebben we reeds vliegtickets gereserveerd. De kosten van het vliegticket zullen tussen de €1015 en €1115 liggen en de vlucht zal vertrekken vanuit Brussel.

Foto impressie

Zanzibar schoolZanzibar_manZanzibar touwtrekkenZanzibar landwerkZanzibar zonsondergangZanzibar groep

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul ons contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Livestream

Wil jij alles weten over de jongerenreis naar Zanzibar? Eveline en Jeroen vertellen je alles over de reis van je leven.

 • Zanzibar

 • 16 dagen

 • Snorkelen

 • Onderwijs en zorg

 • Kruideneiland

 • € 1399 exclusief vliegticket

Vergelijkbare jongerenreizen