Jongerenreis Zuid-Afrika vanaf 14 jaar

Jongerenreis

Op jongerenreis met Be More in de zomervakantie naar Zuid-Afrika, betekent een gave, leerzame, spannende, indrukwekkende, mooie en soms confronterende reis!

Samen met een groep van 15 tot 20 leeftijdsgenoten ga je op avontuur. Je ontdekt de highlights van het land en wisselt dit af met een bezoek aan lokale projecten. Bij de lokale projecten help je een handje mee en ontmoet je de lokale bevolking. Samen een potje voetbal spelen of een waterput bouwen.

Je ontmoet de groep al voordat je daadwerkelijk op reis gaat op de voorbereidingsdag in Nederland. Deze vindt ongeveer een maand voor de reis plaats. Je leert de groep waarmee je op reis gaat kennen en je ontvangt meer informatie over het land en de reis. Ook ontmoet je hier je ervaren reisbegeleiding die mee gaat op reis.

In de zomervakantie gaat de reis dan echt van start! Op de luchthaven ontmoet je de groep en de reisbegeleiding, nemen jullie afscheid van alle ouders, familie en vrienden en met elkaar gaan jullie door de douane. Het avontuur begint nu echt! Twee weken lang word je ondergedompeld in een land met andere gewoontes, leer je nieuwe mensen kennen en misschien maak je vriendschappen voor het leven.

Een aantal weken na de reis vindt er een reünie plaats in Nederland waar je de groep en de reisbegeleiding weer ziet. Er worden herinneringen opgehaald en de reis wordt op een leuke manier met elkaar afgesloten.

De hoogtepunten van onze rondreis voor jongeren in Zuid-Afrika zijn:

   • Bij aankomst de geur van Zuid-Afrika opsnuiven en de African Spirit ervaren. Wat dat is? Only one way to find out..!
   • Een presentatie geven aan kinderen op een lokale school en na afloop natuurlijk samen spelen
   • Het gevoel van vrijheid als je te paard door Lesotho galoppeert en ’s nachts in een hutje bij een gastgezin slaapt
   • Leer om de lokale kliktaal te spreken, te koken en te dansen met de kinderen natuurlijk
   • Op safari gaan in een wildpark en de dag helemaal in stijl afsluiten met een Zuid-Afrikaanse braai – oftewel bbq.

Check het reisprogramma en ontdek welke projecten en plaatsen je bezoekt.

Reisprogramma

Hieronder vind je het dag tot dagprogramma van de jongerenreis naar Zuid-Afrika. We vertrekken op 29 juli naar Zuid-Afrika en komen weer terug op 12 augustus. 

Vluchtgegevens (onder voorbehoud van wijzigingen)

Reisdata: 29 juli – 12 augustus 2017

Vertrek: 29 juli 2017, om 20:00 uur vanaf Brussel
Aankomst: 12 augustus 2017, om 08:45 uur op Brussel
Vliegmaatschappij: Ethiopian Airlines

De kosten van het vliegticket zullen tussen de €775 en €875 liggen.

Het reisprogramma

Dag 1
Vandaag gaat het avontuur beginnen! Je ontmoet de andere enthousiastelingen en de reisbegeleiding op de luchthaven. Samen ga je door de douane en richting de gate om de vlucht naar Zuid-Afrika te nemen.

Dag 2
Vanaf het vliegveld reizen we naar een backpackers hostel in Amanzimtoti. Dit wordt onze thuisbasis in Zuid-Afrika voor de komende weken. Hier staat een maaltijd voor ons klaar en hebben we de tijd om even te relaxen.

Dag 3
Op onze eerste ochtend worden we verwelkomd door Wilma, onze regio coördinator, en de lokale begeleiding. Zij vertellen ons meer over Zuid-Afrika, het programma en de do’s & don’ts. ’s Middags krijgen we een Zulu les en daarna vertrekken we naar het eerste vrijwilligersproject waar we de eerste woordjes Zulu in praktijk kunnen brengen.

Dag 4
Op naar het volgende project! De oprichters van het project geven naailessen aan jonge meiden en oudere vrouwen, vanuit de gedachte dat zij deze ‘skill’ kunnen gebruiken om voor hun eigen inkomsten te zorgen. Zo maken ze onder andere schooluniformen, die ze verkopen aan lagere scholen. Wij steken vandaag ook de handen uit de mouwen!

Dag 5
Vandaag staat in het teken van safari in het Tala Game Reserve. Vanuit onze bus gaan we wilde dieren spotten, gaaf!

Dag 6
Deze dag helpen we een handje bij het project The Farm, een opvanghuis waar ongeveer 60 kinderen worden opgevangen. Denk aan helpen op de creche voor de kleinste kinderen, praktische klussen zoals opruimen, schilderen en uiteraard een potje voetbal spelen met de oudere kinderen!

Dag 7
We blijven nog een dagje op The Farm waar we samen met een aantal tienerjongens onze eigen rap/song opnemen.

Dag 8
Tijd om meer te leren over de andere kant van Zuid-Afrika, in een grote township in de buurt van Durban. Onder leiding van onze gids bezoeken we de hostels, de Mangosuthu University, King Zwelithini stadium, een highschool in de township en de sloppenwijken. Bovendien komen we over de vloer bij een lokale familie voor een traditionele lunch.

Dag 9
Vandaag gaan we naar het Nelson Mandela Capture Site waar een prachtig en indrukwekkend kunstwerk staat. We bezoeken het met z’n allen om stil te zijn bij Nelson Mandela. Hier werd Nelson Mandela vastgehouden. Dit was het begin van 27 jaar  gevangenschap. Later noemde hij het ‘the long walk to freedom’.

Dag 10
Vervolgens reizen we verder naar de Drakensbergen ten westen van Durban. Deze imposante   bergketen, met duizenden meters hoge toppen en prachtige groene dalen domineert hier het landschap. Helemaal ingesloten tussen de Zuid-Afrikaanse pieken vormt het piepkleine landje Lesotho het hart van de Drakensberg. Omdat dit het hoogste koninkrijk ter wereld is, staat het ook wel bekend als The Kingdom of the Sky.

‘s Nachts blijven we in Lesotho slapen, back to basic dus! Hou er rekening mee dat je geen toegang hebt tot elektriciteit, stromend water of andere vormen van luxe, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de aanblik van de onvergetelijke sterrenhemel waar we onder slapen.

Dag 11
Vandaag nemen we een welverdiende rustdag met in de ochtend een bezoek aan het strand, en optioneel een surfles. Aan het eind van de middag komen weer heel andere talenten aan bod tijdens een heuse Zulu kookles.

Dag 12
Vandaag maken we opnieuw kennis met een bijzonder project, I Care, een project dat werkt met straatkinderen. We helpen een dag mee op het Hope Centre, de dagopvang van I Care waar de straatjongens overdag naar toe komen om wat te eten, te douchen, verschillende activiteiten te doen en lessen te volgen.

Dag 13
Met het einde van de reis in zicht is het tijd om souvenirs in te slaan. Bereid je voor op een unieke ervaring in Victoria Street Market, wel afdingen hoor!

Dag 14
Het is alweer tijd om onze spullen te pakken en ons naar het vliegveld te begeven voor de reis naar huis.

Dag 15
Met een koffer vol herinneringen komen we weer thuis!

* Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Informatie Zuid Afrika

Informatie over het land
‘De regenboognatie’, zo wordt Zuid-Afrika liefkozend genoemd. Het land biedt zoveel verscheidenheid, dat het moeilijk is om er niet van te houden. Van surfen in de tropische zee tot olifanten spotten in een wildpark of zwemmen met haaien, hier is alles. Zelfs Lesotho, het hoogst gelegen koninkrijk ter wereld, met een sprookjesachtige sterrenhemel die je nooit meer vergeet.

Maar Zuid-Afrika is ook het land van verschillen tussen blank en zwart. Nergens anders liggen rijkdom en armoede zo dicht bij elkaar. Aan de ene kant van een weg zie je luxe villa’s, aan de andere kant strekken krottenwijken van golfplaten zich uit. Hoewel Apartheid is afgeschaft onder Nelson Mandela, zijn de gevolgen nog altijd merkbaar.

Tijdens je reis kom je ook in aanraking met de andere kant van Zuid-Afrika. Je bezoekt lokale projecten die vechten voor de rechten van weeskinderen, straatkinderen en misbruikte kinderen. Zij worden gezien als het uitschot van de samenleving. Je leert over hun uitdagingen en werkt mee op het project, bijvoorbeeld door een muurschildering te maken of een school op te knappen. Uiteraard is er ook tijd om met je groepsgenoten sport- en spelactiviteiten te organiseren voor de kinderen.

Stukje geschiedenis

Geen land in Afrika is zo populair bij toeristen als Zuid-Afrika. Maar zij zien meestal slechts één kant: die van stranden met palmbomen, safari’s door wildparken, wijn proeven op een wereldberoemd landgoed, of overnachtend in luxe hotels. Maar dit land heeft ook een andere kant. Achter de dure wijken liggen townships waar mensen in hutjes van golfplaten en karton wonen. Ze zijn arm, hebben geen werk en kunnen door ziekte niet goed voor hun kinderen zorgen.

Zuid-Afrika heeft een geschiedenis van Apartheid. In de wet stond dat blanke mensen beter waren dan de zwarte en gekleurde inwoners. Ze moesten daarom gescheiden van elkaar leven. De beste stukken land, de beste banen en de beste voorzieningen waren alleen bestemd voor blanken. Zwarte mensen kregen van alles het slechtste.

Van 1948 tot 1990 werden rassen op deze manier gescheiden, tot Nelson Mandela hier een einde aan maakte. Hij zorgde na een lange strijd voor eerlijke verkiezingen en werd later president. Sindsdien worstelt het land om al deze verschillen recht te trekken. Dit maakt Zuid-Afrika eigenlijk een ontwikkeld land en een ontwikkelingsland ineen – en dat merk je aan alles. Net als bij ons kun je hier winkelen of naar de bioscoop en het goede leven leiden, maar net als in de rest van Afrika vind je hier ook armoede, ziekte en mensen die iedere dag vechten om te overleven.

Onze basis is in het gebied rond de stad Durban. Tijdens de reis maak je kennis met Apartheid, de townships en de grote verschillen in de samenleving. Uiteraard nemen we je ook mee naar de stranden waar Zuid-Afrika zo beroemd om is, kom je oog in oog met olifanten en neushoorns op safari en aanschouw je ’s nachts een betoverend mooie sterrenhemel.

Kosten

De reissom is € 1540 per persoon.

Inbegrepen: 

        • Be More voorbereidindag
        • Be More reünie
        • intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
        • excursies en activiteiten benoemd in het reisprogramma
        • transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis

Niet inbegrepen:

        • vliegticket (zie informatie hieronder)
        • visum (ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld)
        • verplichte reis- en annuleringsverzekering
        • inentingen
        • vervoer van je woonplaats naar het vliegveld en terug
        • souvenirs, beltegoed en andere persoonlijke uitgaven
        • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vliegtickets

Be More boekt, waar mogelijk, groepstickets voor alle reizen. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. Wij zorgen ervoor dat al onze reizigers op dezelfde vlucht zitten.

Voor onze zomerreizen hebben we reeds vliegtickets gereserveerd. De kosten van het vliegticket zullen tussen de €775 en €875 liggen en de vlucht zal vertrekken vanuit Brussel.

 

Foto impressie

adviesZA highfiveZA_bergZA olifantenZA voetbalzuidafrika-schoolreizen

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul ons contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Impressie

Kijk mee en beleef een dag uit het programma van de jongerenreis naar het meest zuidelijke land van Afrika.

 • Zuid Afrika

 • Onderwijs & Sport en spel

 • Safari

 • 15 dagen

 • Project The Farm

 • € 1540 exclusief vliegticket

Vergelijkbare jongerenreizen