Regiocoördinatoren vrijwilligersprojecten

Ga jij de wereld ontdekken en als vrijwilliger aan de slag op een van onze partner projecten in Afrika of Azië? Grote kans dat je een van onze collega’s tegen komt. In elk land is iemand van ons team aan het werk als regiocoördinator. Zij zijn je steun en toeverlaat tijdens de periode dat je als vrijwilliger aan het werk bent. Bij aankomst in het land, wachten zij je op bij het vliegveld. De eerste dag heb je een introductie van hen, waarbij ze alles vertellen over het land, het project, kortom de do’s en dont’s. Aangezien je best wat tijd met ze gaat doorbrengen stellen we ze even kort aan je voor.

Regiocoördinator Katrien – Malawi

Ga jij het warme hart van Afrika ontdekken? Grote kans dat je onze regiocoördinator Katrien ontmoet. Ze is dol op Malawi en zal je helemaal onderdompelen in de cultuur van het zonovergoten land. Aangezien zij je steun en toeverlaat zal zijn als je op reis bent, stellen we haar graag even kort aan je voor!

Dé hotspot van Malawi: De theeplantages van Thyolo. Het is een groene oase van rust en die kleurrijke bloemen ruik je al van ver. Heerlijk voor een wandeling die je kan afsluiten met een verse pot thee.

Favoriete activiteit bij stroomuitval: Uitgebreid eten bij kaarslicht, een boek lezen of spelletjes spelen. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik ook weleens gefrustreerd raak als de stroom weer uitvalt, maar een avondje kampvuur maakt dat toch snel weer goed.

Leukste aan het werk: Het ontmoeten van vrijwilligers/reizigers met ieder hun eigen bijzondere verhaal. Het is afwisselend en ik kan de bezoekers het speciale land en de cultuur laten ontdekken.

Ga jij naar Malawi? Vraag Katrien eens naar haar opmerkelijkste ontmoeting, haar schattige huisdieren of de plek met het allermooiste uitzicht. Bekijk ook de video waarin Katrien even in Nederland was en een interview had met collega Jeroen.

Vrijwilligersprojecten Malawi

Regiocoördinator Simone – Cambodja

Vrijwilligerswerk Cambodja

Simone is helemaal weg van Cambodja en voor je het weet heeft dit Aziatische land ook jouw hart gestolen. Onze Nederlandse local gaat je de mooiste plekken van het land laten zien en ze kan al je vragen beantwoorden. We stellen we haar graag even kort aan je voor, aangezien zij je steun en toeverlaat zal zijn als je op reis bent!

Lievelingseten: Fish Amok is een fantastisch gerecht en ook echt een topper uit de Cambodjaanse keuken. Echter blijft mijn all time favorite een bruine boterham met boter en geitenkaas.

Weekendactiviteiten: Sinds kort kan ik kitesurfen en zeker in het windseizoen ben ik veel op het water te vinden. Op het land ben ik in voor een potje basketbal of ik ga gewoon lekker relaxen in het guesthouse van mijn vriend zijn familie.

Beste uitzicht:  Zodra ik wakker word kijk ik uit op de Bokor Mountain en een rivier, echt prachtig! Elke dag tovert dat uitzicht weer een lach op mijn gezicht. Ook de zonsondergang kijken bij de rivier is bijzonder mooi.

Ga jij naar Cambodja? Vraag Simone waar je de beste verse krab kunt eten en wat het meest exotische gerecht is wat ze is tegengekomen. Wedden dat het water je in de mond loopt.

Regiocoördinator Josephine – De Filipijnen

De eerste echte local ontmoet je op dag 1, want Josephine is een ware Filipino. Haar enthousiasme over haar moederland is aanstekelijk en binnen no time ben jij ook dol op dit stukje aarde. Ze leert je alles over de cultuur van het land en voor je het weet ben je er niet meer weg te slaan. Aangezien zij je steun en toeverlaat is voor de periode dat je op reis bent, stellen we haar graag even kort aan je voor!

Favoriete gerecht: Persoonlijk ben ik dol op eten en ik eet dan ook bijna alles. Wat je waarschijnlijk wel zal verbazen is het feit dat wij Filipino’s dol zijn op soep en warme stoofpotjes. Ja, ook al is het 27 graden!

Mooiste plek van de Filipijnen: Er zijn zoveel mooie plekken en ik ben al op vele eilandjes in de buurt van Cebu geweest. Echter is mijn favoriet Camiguin island. Hier kun je fantastisch duiken, maar je kunt ook de vulkanen en de bergen bezoeken. Bovendien zijn er hot en cold springs en is het zand witter dan wit. Palawan staat nu hoog op mijn wishlist.

Leukste kant van het werk: Cliché of niet, maar ik vind het allemaal echt heel leuk. Als ik moet kiezen, dan ga ik voor de organisatiekant. Met name het bedenken van creatieve oplossingen als alles in het water dreigt te vallen vind ik leuk. Het is een heerlijk gevoel als alles toch weer op zijn pootjes terecht komt.

Ga jij Josephine opzoeken in de Filipijnen? Grote kans dat ze je een chichaworm aanbiedt om te proberen. Vraag dan eens subtiel of zij de ‘lekkernij’ al een keer heeft gegeten…

Vrijwilligerswerk Filipijnen

Regiocoördinator Wilma – Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Ga jij naar het meest zuidelijke stukje van Afrika? Dan is er geen twijfel mogelijk dat jij onze vrolijke regiocoördinator Wilma ontmoet. Met plezier begeleidt ze alle vrijwilligers die voor Zuid-Afrika kiezen. Zij helpt je om alles uit je reis te halen en ze zorgt ervoor dat jij die trip nooit meer gaat vergeten! Aangezien zij je steun en toeverlaat is voor de periode dat je op reis bent, stellen we haar graag even kort aan je voor!

Het typische vervoersmiddel: Er wordt hier helaas niet zo veel gefietst als in Nederland en dat kan ook niet. Zelf ga ik daardoor vaak met de auto en het lokale vervoer in Zuid-Afrika wordt ‘bakkie’ genoemd. Hier vervoeren ze echt alles mee, zoals koeien, kinderen, complete inboedels en enorme bergen tomaten.

Leukste ontmoeting: Ik kan niet anders dan zeggen dat de ontmoeting met Byron het meest bijzonder was. We zijn nu namelijk gelukkig getrouwd en hebben samen een huis. Helemaal leuk is het feit dat we vanuit ons slaapkamerraam uitkijken op onze tuin met palmbomen, een op en top tropisch uitzicht!

Favoriete eten: Het is niet een typisch Zuid-Afrikaans gerecht, maar ik ben echt dol op sushi. Die lokale lekkernijen als kippentenen en koeienmaag sla ik voorlopig nog even af.

Ga jij het zuidelijkste puntje van Afrika bezoeken. Dan zal Wilma je met open armen ontvangen en voor een paar tips om je fotografie skills naar een hoger niveau te tillen ben je bij haar ook zeker aan het goede adres.

Regiocoördinator Chantal – Oeganda

De warmte van de zon en de vriendelijke Oegandezen hebben ervoor gezorgd dat Chantal niet meer weg te slaan is uit het Afrikaanse land. Ze zal je met een stralende lach verwelkomen en je kennis laten maken met het fantastische land en de typische cultuur. Chantal zal je steun en toeverlaat zijn als jij vrijwilliger wordt in Oeganda, dus daarom stellen we haar even kort aan je voor.

Leukste ontmoeting: Ik kan niets anders zeggen dan mijn man Maurice. Tijdens een avondje dansen heb ik hem in een echte Oegandese discotheek ontmoet.

Weekendactiviteiten: Als ik het weekend thuis blijf in Masaka dan vind ik het heerlijk om in de tuin te relaxen of rondje te wandelen met de honden. Af en toe ga ik naar de Vis Pond waar je je eigen vis kan vangen die vervolgens ter plekke voor je wordt klaargemaakt. Verser dan vers én overheerlijk.

Favoriete plek in Oeganda: Het Murchison Falls National Park staat op nummer 1, maar er zijn heel veel fantastische plekken hier. Ik ben nog steeds onder de indruk van het wildlife, het blijft een magisch moment als je een giraffe ziet lopen.

Sta jij op het punt te vertrekken naar Oeganda? Vraag dan ook eens aan Chantal waar zij de lekkerste mango’s vandaan plukt en waar je de beste zonsopkomst kan zien.

vrijwilligerswerk oeganda