Voorwaarden voor vrijwilligerswerk met Be More

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Om een wezenlijk en duurzaam verschil te maken, mag je het een en ander van ons verwachten – én verwachten wij ook het een en ander van jou.

Deze voorwaarden zijn in ieder geval:

  • Je bent enthousiast en gemotiveerd om je in te zetten voor je project
  • Je bent minimaal 17 jaar oud (voor sommige projecten is er een hogere leeftijdsgrens; er is echter geen maximum)
  • Je weet van aanpakken
  • Je bent flexibel
  • Je wilt op een bijzondere manier in aanraking komen met een andere cultuur
  • Je kunt jezelf verstaanbaar maken in het Engels
  • Je wilt serieus aan de slag als vrijwilliger
  • En… je hebt er zin in!

Voor een aantal van onze projecten hanteren we aanvullende voorwaarden, ten aanzien van de minimumleeftijd, je ervaring of je kennis. Deze lees je per project onder het kopje ‘Data & Details’.

Aanvullende voorwaarden

In overleg stemmen we met onze projecten een minimale leeftijd af voor vrijwilligers om aan de slag te gaan, die we eveneens controleren bij aanmelding. Dit geldt ook voor aanvullende eisen, zoals beheersing van de Engelse taal. Voor sommige projecten hanteren we aanvullende eisen, zoals medische ervaring.

De beste match

Iedere vrijwilliger die bij ons boekt, vragen we naar achtergrond, opleiding en motivatie om met Be More aan de slag te gaan. Aan de hand van deze informatie denken wij met je mee in hoeverre jouw wensen en talenten aansluiten op de behoeften en mogelijkheden van onze projecten. Het komt soms voor dat we naar aanleiding van een aanvullend gesprek een betere match vinden tussen jou en project. Want het leveren van een positieve ervaring en een zinvolle bijdrage staan voorop bij alles wat we doen, zowel voor onze projecten als voor jou!

Verklaring Omtrent Gedrag

Behalve persoonlijk advies om de juiste vrijwilligers op de juiste plek te krijgen, nemen wij ook in andere opzichten onze verantwoordelijkheid. Van iedere vrijwilliger vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag op bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zonder deze VOG kun je niet bij onze projecten aan de slag.

In geval van beperkingen en bijzonderheden

Het is onze droom dat iedereen die wil, kan bijdragen aan een betere wereld. Ook als er sprake is van bijzonderheden. Heb je een medische of andere beperking, laat het (uiteraard in vertrouwen) aan ons weten. We doen ons uiterste best om met je mee te denken over wat er mogelijk is. Vaak is dat namelijk meer dan je denkt!