kids van Palm Tree weeshuis Zuid Afrika waar je vrijwilligerswerk kunt doen via Be More

The Farm

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika bij the Farm


Project

Op ruim één uur rijden van de stad Durban, staat tussen de suikerrietvelden een bijzondere boerderij; gerund door projectleider Linda en haar man Don. In de suikerrietvelden rondom dit project werken mensen vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Er heerst hierdoor veel ziekte en armoede, en naar de kinderen wordt nauwelijks omgekeken. De kinderen (0-22 jaar) die op The Farm wonen zijn vaak wees of verlaten door hun ouders. In dit opvanghuis wonen inmiddels maar liefst 72 kinderen op twee huismoeders. En nog steeds komen er kleintjes bij! Toch wordt er met man en macht geprobeerd om deze kinderen een liefdevol gezinsleven te bieden, waarvan onderdak, voeding en educatie de basis vormen. Jouw hulp kunnen ze dus echt heel goed gebruiken!

Hoe het begon; naast de boerderij staat een bos wat groeit in de vorm van een hart (zie foto hierboven). Toen social welfare voor het eerst op bezoek kwam om te kijken of het project aan de voorwaarden voldeed noemden ze het bos ‘een teken’ dat Linda en Don genoeg liefde te geven hadden aan deze kinderen. Het stel werkt echter fulltime om de boel te kunnen bekostigen dus alle hulp is enorm welkom! Want hoewel de huismoeders erg hun best doen is 72 kinderen natuurlijk een groot aantal om voor te zorgen. Gelukkig zorgen de kinderen overigens ook heel veel voor elkaar.

Jouw hulp is hoe dan ook ontzettend gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld helpen in de daycare die is opgezet voor de kleintjes.’s Middags zijn er huiswerkklassen voor de oudere kinderen die al naar school gaan. Natuurlijk is er veel ruimte om leuke activiteiten te bedenken om met de kinderen te doen wanneer ze vrij zijn, zoals een leuke sport- of spelmiddag. Daarnaast zijn er op het terrein ook allerlei klussen om te doen: kleine, maar soms ook grotere projecten. Zo is in het afgelopen jaar een voormalige schuur tot een gezellig daycare lokaal omgebouwd, en is er met de hulp van vrijwilligers een toiletgebouw gemaakt.

De aandacht van de vrijwilligers heeft zeker resultaat! Zo is sinds de komst van de eerste vrijwilligers bij alle kinderen het rapportcijfer voor Engels enorm omhoog gegaan… Een hele prestatie!

Werk

Bij The Farm houd je je bezig met verschillende werkzaamheden:

 • Daycare: De kinderen tot vijf jaar gaan nog niet naar school en worden daarom opgevangen in een daycare. Hier leren ze hun eerste woordjes Engels, zingen ze liedjes, leren ze naar de wc gaan en is er tijd en aandacht om lekker te spelen. De daycare is ’s ochtends van 09.00 tot 11.30, en ’s middags van 13.00-15.00.
 • Huiswerk & Engels: De kinderen boven de vijf gaan overdag naar school, maar komen ’s middags thuis. Vaak krijgen ze huiswerk mee. Om ze hierbij te helpen zijn huiswerkklassen opgezet: ‘s middags voor de kinderen van 7-13 jaar en ‘s avonds voor de oudere kinderen. Aan allebei de groepen wordt dagelijks een uurtje huiswerkondersteuning gegeven. Door met ze te praten, lezen en schrijven help je ze gelijk met hun Engels.
 • Extra aandacht: In zo’n grote ‘familie’ is het moeilijk om de kinderen genoeg aandacht te geven. Jij als vrijwilliger kan hier een verschil in maken door de kinderen extra liefde en aandacht te geven, iets wat de kinderen zo hard nodig hebben.
 • Activiteiten organiseren: Doordeweeks gaan de kinderen naar school, maar ’s avonds, in het weekend en in vakanties zijn ze vrij. Met zoveel kinderen op het project is het altijd leuk om activiteiten met ze te ondernemen. Denk hierbij aan een sport- of spelmiddag of andere leuke of leerzame activiteiten.
 • Klussen op het terrein: Op the Farm is ontzettend veel te doen wat betreft klussen. Het project kan veel hulp gebruiken met het onderhouden en renoveren van gebouwen op het terrein. Daarnaast zijn er heel veel projecten die opgestart moeten worden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een groentekas.
 • Awareness creëren in de nabije omgeving van The Farm: The Farm heeft nog weinig bekendheid in de directe omgeving en krijgt hierdoor weinig tot geen steun van mensen en bedrijven in de buurt. Vrijwilligers kunnen ook een rol spelen in het creëren van naamsbekendheid voor The Farm en het benaderen van lokale partijen voor donaties en giften.

Op the Farm is ontzettend veel te doen. Het is belangrijk dat je zelf met initiatieven komt en een goede werkhouding hebt, zodat je in de tijd dat je er bent zoveel mogelijk voor het project kunt betekenen. Alle hulp wordt enorm gewaardeerd en is welkom.

Verblijf

Op het terrein staat een klein vrijwilligershuis. Daar verblijf je met de andere vrijwilligers. Er is een kleine keuken, een woonkamer en badkamer. Er is geen wi-fi op het terrein, maar je kunt een internetbundel aanschaffen.

Een keer per week ga je naar het een winkelcentrum in Pietermaritzburg, waar je voor de komende week je eten koopt en even de kans hebt om te ontspannen.

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Bijzonderheden Zuid-Afrika

De projecten in Zuid-Afrika kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Zuid-Afrika in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. In deze perioden zijn de projecten wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan. De schoolvakanties vallen op:

2017

1 april t/m 17 april

1 juli t/m 23 juli

30 september t/m 8 oktober

8 december t/m 8 januari

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 1120 € 1305 € 1490 € 1675 € 1860 € 2045 € 2230 € 2415 € 185

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Durban v.v.
  • Visum Zuid-Afrika bij verblijf langer dan 3 maanden
  • Extra documenten als je onder de 18 jaar bent
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
 • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

“Elk kind is zo enthousiast als je ’s ochtends aan komt lopen vanuit ons huis naar de jungle gym. Wat is er nu toffer om een dag zo mooi te starten.
Ik vind het heerlijk om de kids te zien genieten en ze wat extra aandacht te geven. Hiervoor een knuffel te krijgen of een grote glimlach geeft me zoveel energie en voldoening. De kinderen vinden het ook heerlijk om te dansen, en ook zij kunnen dit uiteraard weer onwijs goed, haha.”

Annabel van Graas

“Wij zijn hier als vrijwilligers om deze kinderen te laten groeien, door middel van Engelse les, rekenles, etc… Maar nog belangrijker dan dit alles: wij zijn er ook om ze het zelfvertrouwen te geven dat ze ook echt iets kúnnen bereiken. Vooral de oudere kinderen zijn vroeger vaak slecht behandeld. Zij hebben geen liefde gekregen, geen knuffels, niemand die tegen ze zei dat ze belangrijk waren en dat ze er mochten zijn.”

Margot

Dag- en Weekendtrips

Tijdens je verblijf in Zuid Afrika heb je de kans nog meer te ontdekken van “The Rainbow Nation”. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Een echte Zulu experience, Durban By Night of ontdek the little Grand Canyon, Oribi Gorge.

Voor de weekenden bieden we vier programma’s aan in Zuid Afrika. Ontdek een weekend lang Kaapstad met een gids of spot wildlife in Hluhluwe National park. De andere twee weekenden zijn lekker actief. Hiken langs de Wild Coast of doorkruis de Drakensbergen.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Zuid Afrika.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Ervaringen

Laura vertelt over haar tijd bij het partnerproject The Farm.


 • Zuid-Afrika

 • Onderwijs, Bouwen en Klussen & Sport en Spel

 • Jongeren & Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 1120

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]
[avia_codeblock_placeholder uid="1"]
[avia_codeblock_placeholder uid="2"]
[avia_codeblock_placeholder uid="3"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten