Seed4com

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen bij Seed4com


Project

Seed4com is een communityproject, opgericht om te helpen bij het verbeteren van de leefomstandigheden van bepaalde groepen uit de bevolking van arme gebieden (zoals het platteland en rampgebieden).

Het project richt zich het informeren van mensen over thema’s zoals duurzaamheid, milieu en andere aspecten die zorgen voor betere leefomstandigheden in de community.

Het project organiseert bij lokale gemeenschappen workshops waar zij leren het bewustzijn van milieuvriendelijke en schone energie te ontwikkelen, maar ook om individuele verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast richt het project zich ook op het leveren van gecertificeerde vaardigheden voor huisvrouwen met een laag inkomen door ze bijvoorbeeld deel te laten nemen aan naailessen.

Je kunt je als vrijwilliger ook onderdompelen bij lokale boeren waar je kunt werken met Filipijnse boeren. Als er sponsorgeld beschikbaar is, is het mogelijk om op ‘outreach’ te gaan. Je gaat dan kamperen en meewerken bij een aantal projecten; dat kan ook op een ander eiland zijn.

Werk

Er worden grootschalige schoonmaakacties gehouden. Als vrijwilliger ondersteun je bij het plannen van deze dagen, maar ondersteun je ook bij het vinden van nieuwe locaties die opgeruimd moeten worden. Je kunt assisteren bij workshops en bij de installaties van zonnepanelen.

Houd je van organiseren en vind je het leuk om je bezig te houden met marketing en communicatie? Als vrijwilliger kun je ook aan de slag om het netwerk te vergroten van Seed4com. Denk aan het opbouwen van netwerken door middel van e-mail, telefoon, presentaties of andere vormen van marketing. Het project is ook altijd op zoek naar nieuwe projecten of sponsoren.

Verblijf

Je verblijft samen met de vrijwilligers van de andere projecten in het Mayflower Hotel in Cebu City, op basis van logies. In het hotel deel je een kamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Je kamer beschikt over airconditioning, een televisie en warm water. Je kunt niet zelf koken in het hotel, maar er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in de nabije omgeving om eten te halen. Ook beschikt het Mayflower hotel zelf over een restaurant waar de hele dag gratis drinkwater beschikbaar is.

Zoals veel steden op de Filipijnen heeft Cebu City niet één centrum waar alle faciliteiten zich bevinden, maar liggen deze verspreid over de stad. Vanaf het Mayflower hotel ben je binnen enkele minuten bij een aantal grote winkelcentra waar je verschillende supermarkten en ook veel restaurantjes kunt vinden. Je kunt op het project niet mee lunchen, dus je kunt zelf eten meenemen. Reken op ongeveer € 10 per dag aan kosten voor eten en drinken (dat bedrag zal lager uitvallen als je bij lokale restaurantjes eet).

mayflower hotel  mayflower hotel

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Seed4Com zal gesloten zijn tijdens de volgende data:

25 december 2017 – 1 januari 2018

26 maart 2018 – 30 maart 2018

Bijzonderheden Filipijnen

De Filipijnen heeft gedurende het jaar veel public holiday’s. Houd er rekening mee dat je door deze public holiday’s tijdens je projectperiode soms een (of meerdere) vrije dag kan hebben. Op de website van de ambassade van de Filipijnen vind je een overzicht van alle pub

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra wk
€ 844 € 998 € 1152 € 1306 € 1460 € 1614 € 1768 € 1922 € 154

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

    • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
    • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
    • Eigen contactpersoon voor al je vragen
    • Advies bij het boeken van je ticket
    • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
    • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
    • Toegang tot de Be More Community
    • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
    • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

    • Pick-up van het vliegveld
    • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
    • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
    • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
    • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
    • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
    • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

    • Retourticket Amsterdam – Cebu v.v.
    • Visum Filipijnen als je meer dan 59 dagen verblijft
    • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
    • Eten en drinken
    • Weekendtrips
    • Vervoerskosten van en naar het project
    • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
    • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Filipijnen

 • Community project

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Organiseer workshops

 • Verblijf in een hotel

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]
[avia_codeblock_placeholder uid="1"]
[avia_codeblock_placeholder uid="2"]
[avia_codeblock_placeholder uid="3"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

kids van Palm Tree weeshuis Zuid Afrika waar je vrijwilligerswerk kunt doen via Be More

The Farm

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika bij the Farm


Project

Op ruim één uur rijden van de stad Durban, staat tussen de suikerrietvelden een bijzondere boerderij; gerund door projectleider Linda en haar man Don. In de suikerrietvelden rondom dit project werken mensen vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Er heerst hierdoor veel ziekte en armoede, en naar de kinderen wordt nauwelijks omgekeken. De kinderen (0-22 jaar) die op The Farm wonen zijn vaak wees of verlaten door hun ouders. In dit opvanghuis wonen inmiddels maar liefst 72 kinderen op twee huismoeders. En nog steeds komen er kleintjes bij! Toch wordt er met man en macht geprobeerd om deze kinderen een liefdevol gezinsleven te bieden, waarvan onderdak, voeding en educatie de basis vormen. Jouw hulp kunnen ze dus echt heel goed gebruiken!

Hoe het begon; naast de boerderij staat een bos wat groeit in de vorm van een hart (zie foto hierboven). Toen social welfare voor het eerst op bezoek kwam om te kijken of het project aan de voorwaarden voldeed noemden ze het bos ‘een teken’ dat Linda en Don genoeg liefde te geven hadden aan deze kinderen. Het stel werkt echter fulltime om de boel te kunnen bekostigen dus alle hulp is enorm welkom! Want hoewel de huismoeders erg hun best doen is 72 kinderen natuurlijk een groot aantal om voor te zorgen. Gelukkig zorgen de kinderen overigens ook heel veel voor elkaar.

Jouw hulp is hoe dan ook ontzettend gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld helpen in de daycare die is opgezet voor de kleintjes.’s Middags zijn er huiswerkklassen voor de oudere kinderen die al naar school gaan. Natuurlijk is er veel ruimte om leuke activiteiten te bedenken om met de kinderen te doen wanneer ze vrij zijn, zoals een leuke sport- of spelmiddag. Daarnaast zijn er op het terrein ook allerlei klussen om te doen: kleine, maar soms ook grotere projecten. Zo is in het afgelopen jaar een voormalige schuur tot een gezellig daycare lokaal omgebouwd, en is er met de hulp van vrijwilligers een toiletgebouw gemaakt.

De aandacht van de vrijwilligers heeft zeker resultaat! Zo is sinds de komst van de eerste vrijwilligers bij alle kinderen het rapportcijfer voor Engels enorm omhoog gegaan… Een hele prestatie!

Werk

Bij The Farm houd je je bezig met verschillende werkzaamheden:

 • Daycare: De kinderen tot vijf jaar gaan nog niet naar school en worden daarom opgevangen in een daycare. Hier leren ze hun eerste woordjes Engels, zingen ze liedjes, leren ze naar de wc gaan en is er tijd en aandacht om lekker te spelen. De daycare is ’s ochtends van 09.00 tot 11.30, en ’s middags van 13.00-15.00.
 • Huiswerk & Engels: De kinderen boven de vijf gaan overdag naar school, maar komen ’s middags thuis. Vaak krijgen ze huiswerk mee. Om ze hierbij te helpen zijn huiswerkklassen opgezet: ‘s middags voor de kinderen van 7-13 jaar en ‘s avonds voor de oudere kinderen. Aan allebei de groepen wordt dagelijks een uurtje huiswerkondersteuning gegeven. Door met ze te praten, lezen en schrijven help je ze gelijk met hun Engels.
 • Extra aandacht: In zo’n grote ‘familie’ is het moeilijk om de kinderen genoeg aandacht te geven. Jij als vrijwilliger kan hier een verschil in maken door de kinderen extra liefde en aandacht te geven, iets wat de kinderen zo hard nodig hebben.
 • Activiteiten organiseren: Doordeweeks gaan de kinderen naar school, maar ’s avonds, in het weekend en in vakanties zijn ze vrij. Met zoveel kinderen op het project is het altijd leuk om activiteiten met ze te ondernemen. Denk hierbij aan een sport- of spelmiddag of andere leuke of leerzame activiteiten.
 • Klussen op het terrein: Op the Farm is ontzettend veel te doen wat betreft klussen. Het project kan veel hulp gebruiken met het onderhouden en renoveren van gebouwen op het terrein. Daarnaast zijn er heel veel projecten die opgestart moeten worden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een groentekas.
 • Awareness creëren in de nabije omgeving van The Farm: The Farm heeft nog weinig bekendheid in de directe omgeving en krijgt hierdoor weinig tot geen steun van mensen en bedrijven in de buurt. Vrijwilligers kunnen ook een rol spelen in het creëren van naamsbekendheid voor The Farm en het benaderen van lokale partijen voor donaties en giften.

Op the Farm is ontzettend veel te doen. Het is belangrijk dat je zelf met initiatieven komt en een goede werkhouding hebt, zodat je in de tijd dat je er bent zoveel mogelijk voor het project kunt betekenen. Alle hulp wordt enorm gewaardeerd en is welkom.

Verblijf

Op het terrein staat een klein vrijwilligershuis. Daar verblijf je met de andere vrijwilligers. Er is een kleine keuken, een woonkamer en badkamer. Er is geen wi-fi op het terrein, maar je kunt een internetbundel aanschaffen.

Een keer per week ga je naar het een winkelcentrum in Pietermaritzburg, waar je voor de komende week je eten koopt en even de kans hebt om te ontspannen.

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Bijzonderheden Zuid-Afrika

De projecten in Zuid-Afrika kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Zuid-Afrika in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. In deze perioden zijn de projecten wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan. De schoolvakanties vallen op:

2017

1 april t/m 17 april

1 juli t/m 23 juli

30 september t/m 8 oktober

8 december t/m 8 januari

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 1120 € 1305 € 1490 € 1675 € 1860 € 2045 € 2230 € 2415 € 185

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Durban v.v.
  • Visum Zuid-Afrika bij verblijf langer dan 3 maanden
  • Extra documenten als je onder de 18 jaar bent
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
 • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

“Elk kind is zo enthousiast als je ’s ochtends aan komt lopen vanuit ons huis naar de jungle gym. Wat is er nu toffer om een dag zo mooi te starten.
Ik vind het heerlijk om de kids te zien genieten en ze wat extra aandacht te geven. Hiervoor een knuffel te krijgen of een grote glimlach geeft me zoveel energie en voldoening. De kinderen vinden het ook heerlijk om te dansen, en ook zij kunnen dit uiteraard weer onwijs goed, haha.”

Annabel van Graas

“Wij zijn hier als vrijwilligers om deze kinderen te laten groeien, door middel van Engelse les, rekenles, etc… Maar nog belangrijker dan dit alles: wij zijn er ook om ze het zelfvertrouwen te geven dat ze ook echt iets kúnnen bereiken. Vooral de oudere kinderen zijn vroeger vaak slecht behandeld. Zij hebben geen liefde gekregen, geen knuffels, niemand die tegen ze zei dat ze belangrijk waren en dat ze er mochten zijn.”

Margot

Dag- en Weekendtrips

Tijdens je verblijf in Zuid Afrika heb je de kans nog meer te ontdekken van “The Rainbow Nation”. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Een echte Zulu experience, Durban By Night of ontdek the little Grand Canyon, Oribi Gorge.

Voor de weekenden bieden we vier programma’s aan in Zuid Afrika. Ontdek een weekend lang Kaapstad met een gids of spot wildlife in Hluhluwe National park. De andere twee weekenden zijn lekker actief. Hiken langs de Wild Coast of doorkruis de Drakensbergen.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Zuid Afrika.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Ervaringen

Laura vertelt over haar tijd bij het partnerproject The Farm.


 • Zuid-Afrika

 • Onderwijs, Bouwen en Klussen & Sport en Spel

 • Jongeren & Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 1120

[avia_codeblock_placeholder uid="4"]
[avia_codeblock_placeholder uid="5"]
[avia_codeblock_placeholder uid="6"]
[avia_codeblock_placeholder uid="7"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

Filipijnen kids sminken fun

Prime Center

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen bij Prime Center


Project

Prime Center is een bijzondere onderwijsinstelling waar kinderen met en zonder beperking samen naar school gaan. Er komen maar liefst 100 kinderen naar deze school variërend in de leeftijd van 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch of hebben ADHD. Daarnaast zijn er een paar kinderen met het syndroom van down. Als vrijwilliger bij dit project assisteer je de lokale docenten tijdens de lessen en help je bij de buitenschoolse activiteiten. Misschien organiseer jij wel een onvergetelijk waterballonnen gevecht voor deze kinderen?

Het centrum is een onderwijsinstelling voor kinderen met en zonder beperking. Er komen zo’n 100 kinderen naar deze school in de leeftijd van ongeveer 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch hebben ADHD en er zijn enkelen met het syndroom van down. Het bijzondere aan dit project is dat er zowel kinderen met als zonder beperking samen naar school gaan. Er wordt met een vast gestructureerd programma gewerkt voor de kinderen waarbij veel aandacht is voor individuele ontwikkeling van ieder kind. Het programma is onder andere gericht op stimulatie van de zintuigen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarnaast is het het doel van dit programma om de kinderen zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren in de maatschappij.

Als vrijwilliger kom je in een warm docententeam terecht dat je graag onder hun hoede neemt. De school beschikt onder meer over een fijne speelzolder waar je onder meer kunt schommelen met de kids maar ook activiteiten kunt verrichten als ‘oefenen met op je stoel zitten’. Wat zeker is: op Prime is altijd wat te beleven. Dat komt ook door de vele speciale activiteiten en themamaanden die er worden georganiseerd.

Werk

Als vrijwilliger kun je bij het Prime Center onder andere het volgende doen:

 • Assisteren tijdens de lessen: Je assisteert de lokale docenten bij de activiteiten tijdens de lessen. Afhankelijk van de groep waarin je helpt, assisteer je onder andere bij leren lezen, schrijven, creatieve activiteiten, spelletjes doen, etc. Lichamelijke beweging is ook een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. De kinderen hebben vaak veel baat bij lichamelijke activiteiten omdat ze hier hun energie in kwijt kunnen. Er is een grote speelruimte op de bovenverdieping van de school waar vaak activiteiten worden georganiseerd en op vrijdag is er een aangepast lesprogramma waarbij de kinderen van alle klassen samen spelen.
 • Persoonlijke aandacht voor de kinderen: Veel kinderen verliezen hun concentratie snel, en als vrijwilliger kun je hierin veel betekenen voor de kinderen door ze extra persoonlijke aandacht te geven tijdens de lessen. Een kleine aanmoediging, een sticker.. het zit hem in de kleine dingen.
 • Logopedie: Veel kinderen die naar school gaan bij het Prime Center Foundation kunnen niet praten. Als je ervaring hebt als logopedist kun je hierin erg veel betekenen voor de kinderen en ook de docenten, die graag willen leren op welke manier ze de kinderen hierin het beste kunnen helpen en begeleiden.
Verblijf

Vrijwilligers verblijven daarom samen met de vrijwilligers van de andere projecten in het Mayflower Hotel in Cebu City, op basis van logies. In het hotel deel je een kamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Je kamer beschikt over airconditioning, een televisie en warm water. Je kunt niet zelf koken in het hotel, maar er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in de nabije omgeving om eten te halen. Ook beschikt het Mayflower hotel zelf over een restaurant waar de hele dag gratis drinkwater beschikbaar is.

Zoals veel steden op de Filipijnen heeft Cebu City niet één centrum waar alle faciliteiten zich bevinden, maar liggen deze verspreid over de stad. Vanaf het Mayflower hotel ben je binnen enkele minuten bij een aantal grote winkelcentra waar je verschillende supermarkten en ook veel restaurantjes kunt vinden. Je kunt op het project niet mee lunchen, dus je kunt zelf eten meenemen. Reken op ongeveer € 10 per dag aan kosten voor eten en drinken (dat bedrag zal lager uitvallen als je bij lokale restaurantjes eet).

mayflower hotel  mayflower hotel

Data & Details

Voorwaarden

Behalve de basisvoorwaarden gelden er voor dit project geen aanvullende voorwaarden. Het is wel belangrijk om affiniteit te hebben met de doelgroep van dit project.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Prime Center zal gesloten zijn tijdens de volgende data:

25 december 2017 – 1 januari 2018

26 maart 2018 – 30 maart 2018

Bijzonderheden Filipijnen

De Filipijnen heeft gedurende het jaar veel public holiday’s. Houd er rekening mee dat je door deze public holiday’s tijdens je projectperiode soms een (of meerdere) vrije dag kan hebben. Op de website van de ambassade van de Filipijnen vind je een overzicht van alle public holidays (let op; soms blijken de data in de praktijk nog wel eens afwijkend te worden gehanteerd, dit is helaas buiten onze macht). Indien nodig hebben wij onze startdata op de public holidays aangepast. Je kunt bij data & details dus precies zien wanneer je bij een project op de Filipijnen kunt starten.

Kosten

De minimale periode om als vrijwilliger bij Prime Center aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 790 € 919 € 1048 € 1177 € 1306 € 1435 € 1564 € 1693 € 129

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Cebu v.v.
  • Visum Filipijnen als je meer dan 59 dagen verblijft
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
  • Vervoerskosten van en naar het project
  • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

Op de laatste vrijdag hadden Rosalie en ik wat activiteiten bedacht om onze tijd op Prime leuk af te sluiten. We schminkten de kinderen en deden o.a. de Kabouter Plop dans. Dit was erg leuk!! De kinderen vonden het geweldig en dansten goed mee!’

‘Vandaag heb ik een presentatie gegeven aan de docenten van het Prime Center over veel voorkomende ziekten in het regenseizoen. Ik heb hier onder andere aandacht besteed aan algemene hygiëne en ziekten als hepatitis A, buiktyfus en dengue. Voor de docenten een hele nuttige dag omdat het hen inzicht heeft gegeven in situaties wanneer een bezoek aan de dokter wel of niet vereist is.’

Sinta

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Filipijnen

 • Onderwijs

 • Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 790

[avia_codeblock_placeholder uid="8"]
[avia_codeblock_placeholder uid="9"]
[avia_codeblock_placeholder uid="10"]
[avia_codeblock_placeholder uid="11"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten