Seed4com

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen bij Seed4com


Project

Seed4com is een communityproject, opgericht om te helpen bij het verbeteren van de leefomstandigheden van bepaalde groepen uit de bevolking van arme gebieden (zoals het platteland en rampgebieden).

Het project richt zich het informeren van mensen over thema’s zoals duurzaamheid, milieu en andere aspecten die zorgen voor betere leefomstandigheden in de community.

Het project organiseert bij lokale gemeenschappen workshops waar zij leren het bewustzijn van milieuvriendelijke en schone energie te ontwikkelen, maar ook om individuele verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast richt het project zich ook op het leveren van gecertificeerde vaardigheden voor huisvrouwen met een laag inkomen door ze bijvoorbeeld deel te laten nemen aan naailessen.

Je kunt je als vrijwilliger ook onderdompelen bij lokale boeren waar je kunt werken met Filipijnse boeren. Als er sponsorgeld beschikbaar is, is het mogelijk om op ‘outreach’ te gaan. Je gaat dan kamperen en meewerken bij een aantal projecten; dat kan ook op een ander eiland zijn.

Werk

Er worden grootschalige schoonmaakacties gehouden. Als vrijwilliger ondersteun je bij het plannen van deze dagen, maar ondersteun je ook bij het vinden van nieuwe locaties die opgeruimd moeten worden. Je kunt assisteren bij workshops en bij de installaties van zonnepanelen.

Houd je van organiseren en vind je het leuk om je bezig te houden met marketing en communicatie? Als vrijwilliger kun je ook aan de slag om het netwerk te vergroten van Seed4com. Denk aan het opbouwen van netwerken door middel van e-mail, telefoon, presentaties of andere vormen van marketing. Het project is ook altijd op zoek naar nieuwe projecten of sponsoren.

Verblijf

Je verblijft samen met de vrijwilligers van de andere projecten in het Mayflower Hotel in Cebu City, op basis van logies. In het hotel deel je een kamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Je kamer beschikt over airconditioning, een televisie en warm water. Je kunt niet zelf koken in het hotel, maar er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in de nabije omgeving om eten te halen. Ook beschikt het Mayflower hotel zelf over een restaurant waar de hele dag gratis drinkwater beschikbaar is.

Zoals veel steden op de Filipijnen heeft Cebu City niet één centrum waar alle faciliteiten zich bevinden, maar liggen deze verspreid over de stad. Vanaf het Mayflower hotel ben je binnen enkele minuten bij een aantal grote winkelcentra waar je verschillende supermarkten en ook veel restaurantjes kunt vinden. Je kunt op het project niet mee lunchen, dus je kunt zelf eten meenemen. Reken op ongeveer € 10 per dag aan kosten voor eten en drinken (dat bedrag zal lager uitvallen als je bij lokale restaurantjes eet).

mayflower hotel  mayflower hotel

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Seed4Com zal gesloten zijn tijdens de volgende data:

25 december 2017 – 1 januari 2018

26 maart 2018 – 30 maart 2018

Bijzonderheden Filipijnen

De Filipijnen heeft gedurende het jaar veel public holiday’s. Houd er rekening mee dat je door deze public holiday’s tijdens je projectperiode soms een (of meerdere) vrije dag kan hebben. Op de website van de ambassade van de Filipijnen vind je een overzicht van alle pub

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra wk
€ 844 € 998 € 1152 € 1306 € 1460 € 1614 € 1768 € 1922 € 154

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

    • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
    • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
    • Eigen contactpersoon voor al je vragen
    • Advies bij het boeken van je ticket
    • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
    • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
    • Toegang tot de Be More Community
    • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
    • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

    • Pick-up van het vliegveld
    • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
    • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
    • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
    • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
    • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
    • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

    • Retourticket Amsterdam – Cebu v.v.
    • Visum Filipijnen als je meer dan 59 dagen verblijft
    • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
    • Eten en drinken
    • Weekendtrips
    • Vervoerskosten van en naar het project
    • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
    • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Filipijnen

 • Community project

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Organiseer workshops

 • Verblijf in een hotel

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]
[avia_codeblock_placeholder uid="1"]
[avia_codeblock_placeholder uid="2"]
[avia_codeblock_placeholder uid="3"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

Vrijwilligerswerk Malawi

St. Luke’s ziekenhuis

Vrijwilligerswerk in Malawi bij St. Luke’s ziekenhuis


Project

Vrijwilligerswerk in Malawi bij het St. Luke’s ziekenhuis staat in het teken van zorgen voor kinderen.

Het ziekenhuis is gelegen in Malosa. Dit is een halfuur rijden van de grote stad Zomba. St. Luke’s ziekenhuis is ontstaan uit een Christelijke missie. Het is hun missie om kwaliteitsvolle gezondheidszorg te bieden tegen een zo goedkoop mogelijke prijs. Met de hulp van de lokale bevolking en de internationale donoren, proberen ze die zorg zo goed mogelijk aan te bieden. In totaal zijn er ongeveer 150 bedden verspreid over zes afdelingen. Als vrijwilliger kan je op verschillende afdelingen aan de slag; kinderafdeling, kraamafdeling of de voedingskliniek voor kinderen. Je ontwikkelt jezelf en maakt gebruik van je kennis en vaardigheden.

Het reilen en zeilen van een ziekenhuis in de tropen kun je hier helemaal eigen maken. De medewerkers vinden het ook erg leuk om samen te werken met bezoekers en vrijwilligers. Ze zijn gastvrij en je hulp is meer dan welkom. Daarnaast is er ruimte en voor eigen inbreng.

Het ziekenhuis staat open voor verschillende soorten vrijwilligers. Dit vrijwilligersproject is echt voor jou als je ervaring wilt opdoen in de zorg of je een medische studie wilt volgen. Als je beschikt over technische vaardigheden kunnen die uiteraard ingezet worden. Zet je sociale skills in en speel mee met de kinderen in Malosa.
Vrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk Malawi

Werk

Bij St. Luke’s hebben vrijwilligers verschillende mogelijkheden om mee te draaien. Na een introductie, kan je voor één of meerdere van deze activiteiten kiezen.

   • Werken als verpleegkundige: afhankelijk van je vooropleiding kan je aan de slag als verpleegkundige in het ziekenhuis.
   • Werken als patientenverzorger op 1 van de afdelingen (ondersteuning van de verpleegkundige). Als vrijwilliger kan je hier op verschillende manieren invulling aan geven. Je kunt ondersteunen op de verloskundige afdeling, bij het palliatieve team die thuisbezoeken doet en bij de fysiotherapeut. Ook kun je patiënten naar de radiologie afdeling brengen voor verder onderzoek of je kunt helpen bij de under 5 of antenantal clinic. Hier doen ze kleine testjes bij pasgeboren babies en jonge kinderen. Daarnaast kun je in deze kliniek ook zwangere vrouwen informatie geven.
   • Spelen met kinderen op de kinderafdeling: ook als kinderen ziek zijn, vinden ze het nog steeds fijn om te spelen. Het is niet de prioriteit van ziekenhuizen in Malawi om hier aandacht aan te besteden, dus daar kan je als vrijwilliger zeker nog wat betekenen.
   • Meewerken als technische hulp in het laboratorium: je kan leren om zelf kleine tests uit te voeren en het personeel hierin te ondersteunen.

Ondersteuning van het maintenance team: denk hierbij aan het bouwen van uitbreidingen van het ziekenhuis, repareren van ziekenhuisapparatuur, onderhoud van personeelshuizen. Als je technisch aangelegd bent, dan kan het ziekenhuis je hulp hierbij gebruiken.

Vrijwilligersproject MalawiVrijwilligersproject Malawi

Verblijf

Je verblijft in een soort hostel op 20 minuten lopen van het ziekenhuis. Hier deel je een kamer met je eventuele medevrijwilliger. Soms is het mogelijk dat er een derde persoon voor een paar nachten verblijft, maar deze kans is klein. Er is geen voorziening om zelf te koken, maar je kan wel een lokale maaltijd bestellen voor omgerekend 2 euro.

In het hostel is elektriciteit aanwezig. Houd wel rekening met stroomuitvallen zoals overal in Malawi.

Malosa ligt op een half uur van Zomba vandaan met een taxi (ongeveer 9 euro enkele reis). Je kan ook gemakkelijk het openbaar vervoer gebruiken (minder dan 1 euro enkele reis). In Malosa zelf is een kleine markt waar je een paar basisproducten kunt kopen. In Zomba kan je winkeltjes, restaurants en internetcafés vinden. Vrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk Malawi

Data & Details

Voorwaarden: Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Heb je een medische achtergrond en kun je dit aantonen door middel van je diploma en je werkervaring? Dan zijn er veel mogelijkheden bij het St. Luke’s ziekenhuis.

Minimale duur: Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata: Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017 (niet beschikbaar)
24 juli 2017 (niet beschikbaar)7 augustus 2017 (niet beschikbaar)
21 augustus 2017 (niet beschikbaar)4 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Tijdens de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal het project St. Lukes Ziekenhuis gesloten zijn.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra wk
€ 960 € 1080 € 1202 € 1323 € 1444 € 1565 € 1686 € 1807 € 121

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

    • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
    • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
    • Eigen contactpersoon voor al je vragen
    • Advies bij het boeken van je ticket
    • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
    • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
    • Toegang tot de Be More Community
    • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
    • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

    • Pick-up van het vliegveld
    • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
    • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
    • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
    • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
    • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
    • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

    • Retourticket Amsterdam – Blantyre.
    • Visum Malawi
    • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
    • Eten en drinken
    • Weekendtrips
    • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
    • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Malawi heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek Zomba samen met een local of ga een weekend op stap. Kies uit het Liwonde National Park, Cape Maclear of Mulanje Mountain.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Malawi.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Zorg, kinderen & ziekenhuis

 • Jong tot oud

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 960

[avia_codeblock_placeholder uid="4"]
[avia_codeblock_placeholder uid="5"]
[avia_codeblock_placeholder uid="6"]
[avia_codeblock_placeholder uid="7"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

kids van Palm Tree weeshuis Zuid Afrika waar je vrijwilligerswerk kunt doen via Be More

The Farm

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika bij the Farm


Project

Op ruim één uur rijden van de stad Durban, staat tussen de suikerrietvelden een bijzondere boerderij; gerund door projectleider Linda en haar man Don. In de suikerrietvelden rondom dit project werken mensen vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Er heerst hierdoor veel ziekte en armoede, en naar de kinderen wordt nauwelijks omgekeken. De kinderen (0-22 jaar) die op The Farm wonen zijn vaak wees of verlaten door hun ouders. In dit opvanghuis wonen inmiddels maar liefst 72 kinderen op twee huismoeders. En nog steeds komen er kleintjes bij! Toch wordt er met man en macht geprobeerd om deze kinderen een liefdevol gezinsleven te bieden, waarvan onderdak, voeding en educatie de basis vormen. Jouw hulp kunnen ze dus echt heel goed gebruiken!

Hoe het begon; naast de boerderij staat een bos wat groeit in de vorm van een hart (zie foto hierboven). Toen social welfare voor het eerst op bezoek kwam om te kijken of het project aan de voorwaarden voldeed noemden ze het bos ‘een teken’ dat Linda en Don genoeg liefde te geven hadden aan deze kinderen. Het stel werkt echter fulltime om de boel te kunnen bekostigen dus alle hulp is enorm welkom! Want hoewel de huismoeders erg hun best doen is 72 kinderen natuurlijk een groot aantal om voor te zorgen. Gelukkig zorgen de kinderen overigens ook heel veel voor elkaar.

Jouw hulp is hoe dan ook ontzettend gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld helpen in de daycare die is opgezet voor de kleintjes.’s Middags zijn er huiswerkklassen voor de oudere kinderen die al naar school gaan. Natuurlijk is er veel ruimte om leuke activiteiten te bedenken om met de kinderen te doen wanneer ze vrij zijn, zoals een leuke sport- of spelmiddag. Daarnaast zijn er op het terrein ook allerlei klussen om te doen: kleine, maar soms ook grotere projecten. Zo is in het afgelopen jaar een voormalige schuur tot een gezellig daycare lokaal omgebouwd, en is er met de hulp van vrijwilligers een toiletgebouw gemaakt.

De aandacht van de vrijwilligers heeft zeker resultaat! Zo is sinds de komst van de eerste vrijwilligers bij alle kinderen het rapportcijfer voor Engels enorm omhoog gegaan… Een hele prestatie!

Werk

Bij The Farm houd je je bezig met verschillende werkzaamheden:

 • Daycare: De kinderen tot vijf jaar gaan nog niet naar school en worden daarom opgevangen in een daycare. Hier leren ze hun eerste woordjes Engels, zingen ze liedjes, leren ze naar de wc gaan en is er tijd en aandacht om lekker te spelen. De daycare is ’s ochtends van 09.00 tot 11.30, en ’s middags van 13.00-15.00.
 • Huiswerk & Engels: De kinderen boven de vijf gaan overdag naar school, maar komen ’s middags thuis. Vaak krijgen ze huiswerk mee. Om ze hierbij te helpen zijn huiswerkklassen opgezet: ‘s middags voor de kinderen van 7-13 jaar en ‘s avonds voor de oudere kinderen. Aan allebei de groepen wordt dagelijks een uurtje huiswerkondersteuning gegeven. Door met ze te praten, lezen en schrijven help je ze gelijk met hun Engels.
 • Extra aandacht: In zo’n grote ‘familie’ is het moeilijk om de kinderen genoeg aandacht te geven. Jij als vrijwilliger kan hier een verschil in maken door de kinderen extra liefde en aandacht te geven, iets wat de kinderen zo hard nodig hebben.
 • Activiteiten organiseren: Doordeweeks gaan de kinderen naar school, maar ’s avonds, in het weekend en in vakanties zijn ze vrij. Met zoveel kinderen op het project is het altijd leuk om activiteiten met ze te ondernemen. Denk hierbij aan een sport- of spelmiddag of andere leuke of leerzame activiteiten.
 • Klussen op het terrein: Op the Farm is ontzettend veel te doen wat betreft klussen. Het project kan veel hulp gebruiken met het onderhouden en renoveren van gebouwen op het terrein. Daarnaast zijn er heel veel projecten die opgestart moeten worden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een groentekas.
 • Awareness creëren in de nabije omgeving van The Farm: The Farm heeft nog weinig bekendheid in de directe omgeving en krijgt hierdoor weinig tot geen steun van mensen en bedrijven in de buurt. Vrijwilligers kunnen ook een rol spelen in het creëren van naamsbekendheid voor The Farm en het benaderen van lokale partijen voor donaties en giften.

Op the Farm is ontzettend veel te doen. Het is belangrijk dat je zelf met initiatieven komt en een goede werkhouding hebt, zodat je in de tijd dat je er bent zoveel mogelijk voor het project kunt betekenen. Alle hulp wordt enorm gewaardeerd en is welkom.

Verblijf

Op het terrein staat een klein vrijwilligershuis. Daar verblijf je met de andere vrijwilligers. Er is een kleine keuken, een woonkamer en badkamer. Er is geen wi-fi op het terrein, maar je kunt een internetbundel aanschaffen.

Een keer per week ga je naar het een winkelcentrum in Pietermaritzburg, waar je voor de komende week je eten koopt en even de kans hebt om te ontspannen.

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Bijzonderheden Zuid-Afrika

De projecten in Zuid-Afrika kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Zuid-Afrika in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. In deze perioden zijn de projecten wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan. De schoolvakanties vallen op:

2017

1 april t/m 17 april

1 juli t/m 23 juli

30 september t/m 8 oktober

8 december t/m 8 januari

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 1120 € 1305 € 1490 € 1675 € 1860 € 2045 € 2230 € 2415 € 185

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Durban v.v.
  • Visum Zuid-Afrika bij verblijf langer dan 3 maanden
  • Extra documenten als je onder de 18 jaar bent
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
 • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

“Elk kind is zo enthousiast als je ’s ochtends aan komt lopen vanuit ons huis naar de jungle gym. Wat is er nu toffer om een dag zo mooi te starten.
Ik vind het heerlijk om de kids te zien genieten en ze wat extra aandacht te geven. Hiervoor een knuffel te krijgen of een grote glimlach geeft me zoveel energie en voldoening. De kinderen vinden het ook heerlijk om te dansen, en ook zij kunnen dit uiteraard weer onwijs goed, haha.”

Annabel van Graas

“Wij zijn hier als vrijwilligers om deze kinderen te laten groeien, door middel van Engelse les, rekenles, etc… Maar nog belangrijker dan dit alles: wij zijn er ook om ze het zelfvertrouwen te geven dat ze ook echt iets kúnnen bereiken. Vooral de oudere kinderen zijn vroeger vaak slecht behandeld. Zij hebben geen liefde gekregen, geen knuffels, niemand die tegen ze zei dat ze belangrijk waren en dat ze er mochten zijn.”

Margot

Dag- en Weekendtrips

Tijdens je verblijf in Zuid Afrika heb je de kans nog meer te ontdekken van “The Rainbow Nation”. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Een echte Zulu experience, Durban By Night of ontdek the little Grand Canyon, Oribi Gorge.

Voor de weekenden bieden we vier programma’s aan in Zuid Afrika. Ontdek een weekend lang Kaapstad met een gids of spot wildlife in Hluhluwe National park. De andere twee weekenden zijn lekker actief. Hiken langs de Wild Coast of doorkruis de Drakensbergen.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Zuid Afrika.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek je reis

Ervaringen

Laura vertelt over haar tijd bij het partnerproject The Farm.


 • Zuid-Afrika

 • Onderwijs, Bouwen en Klussen & Sport en Spel

 • Jongeren & Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 1120

[avia_codeblock_placeholder uid="8"]
[avia_codeblock_placeholder uid="9"]
[avia_codeblock_placeholder uid="10"]
[avia_codeblock_placeholder uid="11"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

YODEP

Vrijwilligerswerk in Malawi bij Yodep


Project

Bij dit project begint jouw dag met een klein wandelingetje door de community waar jouw aanwezigheid waarschijnlijk niet onopgemerkt zal blijven. Ofwel grote kans dat er een flink aantal kindjes met je oploopt het bruggetje over richting YODEP’s centrum. De organisatie is gevestigd in de prachtige omgeving rondom Nteche village, dat net iets buiten de stad Zomba ligt. YODEP is een breed en goed georganiseerd project waar Be More al sinds haar beginjaren mee samenwerkt. Als vrijwilliger betekent dit een zekere mate van (woon)comfort en de mogelijkheid om met veel verschillende doelgroepen te werken.

De organisatie werkt intensief samen met tieners die ze door middel van sport en spel samenbrengen. Daarnaast bieden ze directe hulp aan kwetsbare mensen uit de community door ze bijvoorbeeld te voorzien in onder andere voedsel en onderwijs. Het jonge enthousiaste team brengt daarnaast ook mensenrechten onder de aandacht van de gemeenschap en probeert de verspreiding van HIV/aids tegen te gaan door het geven van voorlichting. Tot slot houden ze zich bezig met microkredieten om de inwoners meer te betrekken bij de opbouw van hun eigen community. Inmiddels zijn er al zeker 70 vrouwengroepen die succesvol hun eigen bedrijfje runnen door dit kleine extra zetje in de rug!

Dit project is heel erg geschikt voor vrijwilligers die zich eerst heel breed willen oriënteren en daarna graag willen specificeren. En je zou het misschien niet verwachten maar ook voor mensen die veel van ICT weten ligt hier een uitdaging! YODEP beschikt namelijk sinds kort over een ICT centrum waarmee ze jongeren de mogelijkheid bieden om te leren werken met computers. In de toekomst is er het plan om ook workshops te organiseren. Hoe stel je een CV op? Hoe werkt Office? Hoe gebruik je social media? Helaas laat de stroom aansluiting nog even op zich wachten en vinden de eerste workshops op laptops plaatst bij de nabijgelegen basisschool. Op het gebied van ICT liggen liggen hier veel uitdagingen!

Werk

Bij YODEP houd je je bezig met verschillende werkzaamheden:

 • Lifeskills: Het bijbrengen van life skills (zoals leren plannen voor de toekomst, sociale en financiële vaardigheden) is een manier om de armoedecirkel te doorbreken. Als vrijwilliger kun je hierbij helpen of kun je zelf nieuwe manieren bedenken om deze vaardigheden over te brengen.
 • HIV/aids: Door het aanbieden van vrijwillige HIV/aids testen, het geven van voorlichting en het distribueren van condooms zet YODEP de strijd in tegen HIV/aids. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld helpen bij het geven van voorlichtingen op scholen.
 • Huisbezoeken: YODEP werkt in de gemeenschap, en bezoekt dus ook veel kwetsbare gezinnen thuis. Als vrijwilliger ga je mee de dorpjes in om in kaart te brengen waar de behoeftes liggen en waar eventuele ondersteuning kan worden geboden. Soms help je met het repareren van een kapot dak, een andere dag haal je een jerrycan water voor een hulpbehoevende oudere.
 • Sport en spelactiviteiten: Sport en spel zijn belangrijke manieren om kinderen en jongeren te motiveren. Sportief aangelegd? Grijp dan nu je kans! Het project heeft een multifunctioneel sportveld gedoneerd gehad dat veel mogelijkheden biedt.
 • Voorlichting: Er wordt door YODEP veel gedaan aan voorlichting over verschillende onderwerpen. Zo wordt er voorlichting gegeven over persoonlijke hygiëne, watergebruik, sanitatie en veel meer.
 • ICT centrum:  YODEP heeft sinds kort een ICT centrum. waar jongeren de mogelijkheid willen geven te leren werken met computers. In de toekomst willen ze hier ook workshops gaan houden, zoals bijvoorbeeld over het opstellen van een CV, leren omgaan met Office en door de inzet van social media te gebruiken. Dit centrum is een van de weinige plekken in de wijde omgeving dat beschikt over computers.
 • Onderwijs: YODEP biedt onderwijs aan op 3 kleuterschooltjes in hun verzorgingsgebied. Als vrijwilliger kun je je hier bezighouden met lesgeven (bijvoorbeeld Engels, rekenen, lezen), het organiseren van activiteiten en tijd doorbrengen met de kinderen. Tijdens vakantieperiodes wordt er minder aandacht besteed aan deze activiteiten.
 • Microkredieten: YODEP werkt met ongeveer 70 vrouwengroepen in de dorpen rondom het centrum, die samen sparen en elkaar kleine leningen verstrekken. Als vrijwilliger kun je deze bijeenkomst bijwonen en meehelpen met de organisatie hier van.
 • En verder…: Naast deze werkzaamheden zijn er nog veel meer dingen waar je aan de slag kunt. Bijvoorbeeld het werken in een bibliotheek, de registratie van wezen en andere kwetsbare kinderen of helpen in een van de moestuinen.
Verblijf

Je verblijft met eventuele mede-vrijwilligers in een vrijwilligershuis met meerdere slaapkamers, op ongeveer 500 meter van het project. De huismoeder/vader maakt je wegwijs in huis, in de buurt, kookt voor je en maakt schoon. Tegen een kleine vergoeding kan hij/zij ook de was voor je doen.

Je betaalt de projectleider een vaste bijdrage van € 7 per week voor het salaris van de huismoeder.. Er is elektriciteit aanwezig. Voor ongeveer € 4 ben je met een taxi binnen 15 minuten in het centrum van Zomba waar je winkeltjes, restaurants en internetcafés kunt vinden.

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Tijdens de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal het project Yodep gesloten zijn.

Bijzonderheden Malawi

De communityprojecten in Malawi kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Malawi in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden van schoolvakanties zijn van half december tot half januari, begin tot eind april en half juli tot half september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als leraar op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 860 € 977 € 1094 € 1211 € 1328 € 1445 € 1562 € 1679 € 117

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Blantyre v.v.
  • Visum Malawi
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk (ter indicatie, een nacht in een dorm kost USD 10)
  • Vervoer van en naar Zomba als je in je vrije tijd boodschappen wilt doen, uit eten gaat en deelneemt aan weekendtrips
  • Salaris voor je huisvader/moeder (ongeveer € 7 per week)
  • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk (ter indicatie, een rit met de taxi kost je ongeveer € 40)
  • Eten en drinken.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

“Als een echt Malawiaans meisje tilde ik de zware emmer boven op mijn hoofd en begon er mee te lopen. Met mijn kiezen op elkaar trillend steeds een stapje erbij. Ik moest en zou dit op mijn hoofd dragen. Pfoe wat was dit lastig.. ”
Eveline van IJmeren

“Er werden een aantal echt Afrikaanse gospelsongs ten gehore gebracht, geweldig! En toen was het tijd voor een groepsfoto en gedag te zeggen. Ik zal nog regelmatig aan deze mensen terugdenken”.
Agnes van der Sleen- de Bruin

“In het kader van HIV/AIDS, organiseert Yodep de group therapy. De training is een groot succes, met zang en dans lijkt iedereen zijn omgeving even te vergeten. Er komen onderwerpen als medicijnen, TBC en hygiëne aan de orde en via een spel wordt nog eens uitgebreid behandeld hoe men besmetting kan voorkomen.”
Josje

“De spelletjes doos was er een waar je als Nederlander niet veel mee kunt: Een kapotte bal, een paar oncomplete puzzels, kleurpotloden met volle kleurboekjes en een paar poppen. Echter was het super mooi om te zien hoe de kids daar zo ontzettend gelukkig van werden.”
Tijs Harmsen

“Wat trouwens erg leuk is, is dat ze hier veel vuurvliegjes hebben ’s avonds. Ik had ze nog nooit eerder gezien maar het is een mooi gezicht hoe al hun konten oplichten.”
Dorien van Kranenburg

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Malawi heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek Zomba samen met een local of ga een weekend op stap. Kies uit het Liwonde National Park, Cape Maclear of Mulanje Mountain.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Malawi.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!

Boek dit project

 • Malawi

 • Onderwijs, Zorg, Gehandicapten, Sport en Spel & Bouwen en Klussen

 • Jong tot Oud

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 860

[avia_codeblock_placeholder uid="12"]
[avia_codeblock_placeholder uid="13"]
[avia_codeblock_placeholder uid="14"]
[avia_codeblock_placeholder uid="15"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

Filipijnen kids sminken fun

Prime Center

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen bij Prime Center


Project

Prime Center is een bijzondere onderwijsinstelling waar kinderen met en zonder beperking samen naar school gaan. Er komen maar liefst 100 kinderen naar deze school variërend in de leeftijd van 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch of hebben ADHD. Daarnaast zijn er een paar kinderen met het syndroom van down. Als vrijwilliger bij dit project assisteer je de lokale docenten tijdens de lessen en help je bij de buitenschoolse activiteiten. Misschien organiseer jij wel een onvergetelijk waterballonnen gevecht voor deze kinderen?

Het centrum is een onderwijsinstelling voor kinderen met en zonder beperking. Er komen zo’n 100 kinderen naar deze school in de leeftijd van ongeveer 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch hebben ADHD en er zijn enkelen met het syndroom van down. Het bijzondere aan dit project is dat er zowel kinderen met als zonder beperking samen naar school gaan. Er wordt met een vast gestructureerd programma gewerkt voor de kinderen waarbij veel aandacht is voor individuele ontwikkeling van ieder kind. Het programma is onder andere gericht op stimulatie van de zintuigen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarnaast is het het doel van dit programma om de kinderen zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren in de maatschappij.

Als vrijwilliger kom je in een warm docententeam terecht dat je graag onder hun hoede neemt. De school beschikt onder meer over een fijne speelzolder waar je onder meer kunt schommelen met de kids maar ook activiteiten kunt verrichten als ‘oefenen met op je stoel zitten’. Wat zeker is: op Prime is altijd wat te beleven. Dat komt ook door de vele speciale activiteiten en themamaanden die er worden georganiseerd.

Werk

Als vrijwilliger kun je bij het Prime Center onder andere het volgende doen:

 • Assisteren tijdens de lessen: Je assisteert de lokale docenten bij de activiteiten tijdens de lessen. Afhankelijk van de groep waarin je helpt, assisteer je onder andere bij leren lezen, schrijven, creatieve activiteiten, spelletjes doen, etc. Lichamelijke beweging is ook een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. De kinderen hebben vaak veel baat bij lichamelijke activiteiten omdat ze hier hun energie in kwijt kunnen. Er is een grote speelruimte op de bovenverdieping van de school waar vaak activiteiten worden georganiseerd en op vrijdag is er een aangepast lesprogramma waarbij de kinderen van alle klassen samen spelen.
 • Persoonlijke aandacht voor de kinderen: Veel kinderen verliezen hun concentratie snel, en als vrijwilliger kun je hierin veel betekenen voor de kinderen door ze extra persoonlijke aandacht te geven tijdens de lessen. Een kleine aanmoediging, een sticker.. het zit hem in de kleine dingen.
 • Logopedie: Veel kinderen die naar school gaan bij het Prime Center Foundation kunnen niet praten. Als je ervaring hebt als logopedist kun je hierin erg veel betekenen voor de kinderen en ook de docenten, die graag willen leren op welke manier ze de kinderen hierin het beste kunnen helpen en begeleiden.
Verblijf

Vrijwilligers verblijven daarom samen met de vrijwilligers van de andere projecten in het Mayflower Hotel in Cebu City, op basis van logies. In het hotel deel je een kamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Je kamer beschikt over airconditioning, een televisie en warm water. Je kunt niet zelf koken in het hotel, maar er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in de nabije omgeving om eten te halen. Ook beschikt het Mayflower hotel zelf over een restaurant waar de hele dag gratis drinkwater beschikbaar is.

Zoals veel steden op de Filipijnen heeft Cebu City niet één centrum waar alle faciliteiten zich bevinden, maar liggen deze verspreid over de stad. Vanaf het Mayflower hotel ben je binnen enkele minuten bij een aantal grote winkelcentra waar je verschillende supermarkten en ook veel restaurantjes kunt vinden. Je kunt op het project niet mee lunchen, dus je kunt zelf eten meenemen. Reken op ongeveer € 10 per dag aan kosten voor eten en drinken (dat bedrag zal lager uitvallen als je bij lokale restaurantjes eet).

mayflower hotel  mayflower hotel

Data & Details

Voorwaarden

Behalve de basisvoorwaarden gelden er voor dit project geen aanvullende voorwaarden. Het is wel belangrijk om affiniteit te hebben met de doelgroep van dit project.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Prime Center zal gesloten zijn tijdens de volgende data:

25 december 2017 – 1 januari 2018

26 maart 2018 – 30 maart 2018

Bijzonderheden Filipijnen

De Filipijnen heeft gedurende het jaar veel public holiday’s. Houd er rekening mee dat je door deze public holiday’s tijdens je projectperiode soms een (of meerdere) vrije dag kan hebben. Op de website van de ambassade van de Filipijnen vind je een overzicht van alle public holidays (let op; soms blijken de data in de praktijk nog wel eens afwijkend te worden gehanteerd, dit is helaas buiten onze macht). Indien nodig hebben wij onze startdata op de public holidays aangepast. Je kunt bij data & details dus precies zien wanneer je bij een project op de Filipijnen kunt starten.

Kosten

De minimale periode om als vrijwilliger bij Prime Center aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 790 € 919 € 1048 € 1177 € 1306 € 1435 € 1564 € 1693 € 129

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Cebu v.v.
  • Visum Filipijnen als je meer dan 59 dagen verblijft
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
  • Vervoerskosten van en naar het project
  • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

Op de laatste vrijdag hadden Rosalie en ik wat activiteiten bedacht om onze tijd op Prime leuk af te sluiten. We schminkten de kinderen en deden o.a. de Kabouter Plop dans. Dit was erg leuk!! De kinderen vonden het geweldig en dansten goed mee!’

‘Vandaag heb ik een presentatie gegeven aan de docenten van het Prime Center over veel voorkomende ziekten in het regenseizoen. Ik heb hier onder andere aandacht besteed aan algemene hygiëne en ziekten als hepatitis A, buiktyfus en dengue. Voor de docenten een hele nuttige dag omdat het hen inzicht heeft gegeven in situaties wanneer een bezoek aan de dokter wel of niet vereist is.’

Sinta

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Filipijnen

 • Onderwijs

 • Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 790

[avia_codeblock_placeholder uid="16"]
[avia_codeblock_placeholder uid="17"]
[avia_codeblock_placeholder uid="18"]
[avia_codeblock_placeholder uid="19"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

FOHO

Vrijwilligerswerk in Oeganda bij FOHO


Project

Wanneer je voor vrijwilligerswerk bij FOHO kiest, kies je voor de problematiek van het stadsleven in Masaka en de omliggende sloppenwijken. Je werkt ondermeer intensief samen met (voormalige) straatjongeren en meisjes die te maken hebben gehad met de problemen van de straat . Je moet daarom stevig in je schoenen staan wil je bij dit project aan de slag gaan. Aan de andere kant is dit een ontzettend mooi project, al is het maar omdat er zoveel hoopvolle ontwikkelingen plaatsvinden. Zo bezoek je met enige regelmaat jongeren die met hulp van FOHO weer thuis wonen, naar school gaan of – zoals in het geval van de kleine Haiko – gescout zijn voor het nationale voetbalteam van Oeganda.

Onder de bezielende leiding van projectleider Musaka en met een enthousiast team van lokale vrijwilligers ondersteunt FOHO vele families en jongeren. Het team is actief in Nyendo, een voorstadje van Masaka maar het doet ook veel goed werk in de afgelegen communities rond Lake Victoria. Het project biedt onder meer psychologische hulp en praktische ondersteuning aan straatkinderen, kinderen met een handicap, en meisjes die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. Met de hulp van vrijwilligers wordt er veel aan voorlichting gedaan zodat problemen bij de basis worden aangepakt.

FOHO initieert een intensief straatjongeren-programma en organiseert daarnaast diverse praatgroepen voor jongeren die opgroeien met de dagelijkse problemen van de stad (hiv/aids, geweld etc.). Daarnaast organiseert FOHO bijvoorbeeld ook diverse schoonmaakprojecten in de stad en worden er spelletjes-dagen voor kinderen georganiseerd en (weerbaarheids)trainingen aan vrouwen gegeven. Als vrijwilliger ga je onder meer mee op ‘straat outreach’ om straatkinderen op te sporen. Hierbij wordt geprobeerd om het vertrouwen van de straat-kids te winnen en ze kennis te laten maken met FOHO. Dit is vaak een langdurig en intensief proces.

Wanneer de kinderen zich vervolgens een aantal weken aan de afspraken houden (‘op tijd komen’, ‘niet vechten’ etc.) dan is het tijd voor de tweede fase waar wordt geprobeerd om de kinderen te laten afkicken van de drugs. FOHO probeert vervolgens in gesprek te gaan met zowel de kinderen als ouders en streeft ernaar de kinderen weer bij familieleden onder te brengen.

Als vrijwilliger bij FOHO zie je veel ellende maar daar staan ook veel hoopvolle ontwikkelingen tegenover. Zo bezoek je regelmatig voormalige straatjongens die inmiddels werken, naar school gaan of in het geval van Jjuuko ook weer een voorbeeld zijn voor ándere straatkinderen: ‘Super trots waren we op Jjuuko (voormalig straatjongen) die vol vuur aan de andere jongens kwam vertellen hoe belangrijk het is om je dromen waar te maken.’

Werk

Als vrijwilliger bij het project FOHO kan je onder andere het volgende doen:

 • Voorlichting & training: Er wordt door FOHO veel voorlichting gegeven aan kinderen en jongeren over allerlei onderwerpen zoals de puberteit en de rechten van een kind. FOHO maakt ook gevoelige onderwerpen bespreekbaar zoals de problematiek rondom hiv/aids. Daar hoort ook het organiseren van testdagen en het uitdelen van condooms bij. Als vrijwilliger help je mee bij het geven van voorlichting op scholen of in meeting centers. Heb je de draai te pakken en vind je het leuk dan is het ook mogelijk om nieuwe onderwerpen uit te werken.
 • Huisbezoeken: Als vrijwilliger ga je af en toe mee op huisbezoek bij kwetsbare families uit de omgeving. Om te inventariseren waar behoefte aan is en op verschillende vlakken ondersteuning te bieden. Dit betekent dat je de ene keer heel fysiek bezig bent door een stove te maken of door het dak van een huis te repareren. De andere keer is er juist behoefte aan een luisterend oor en wat extra aandacht.
 • Skills-vakken, spelletjesdagen organiseren en meer: FOHO zet zich in voor veel verschillende doelgroepen inde community’s waarin ze werkzaam zijn. Zo lopen er verschillende ‘skills’-vakken voor meisjes/vrouwen. Hier worden de meiden bijvoorbeeld opgeleid tot kapster en een andere groep meiden leert om hun eigen kleding te maken. Op die manier kunnen deze meiden (vaak afkomstig uit de prostitutie en/of op jonge leeftijd zwanger) hun eigen inkomsten verdienen wat hen in staat stelt een toekomst voor zichzelf op te bouwen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook spelletjesdagen voor kinderen en activiteiten voor ouderen georganiseerd. Heel divers dus!
 • Verspreiden koffieplantenAls vrijwilliger kun je volop helpen met community-work (dish-reks maken, rieten daken repareren). Maar je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag op de passiefruit- of koffieplantage. Met deze plantages helpt FOHO steeds meer mensen op een langdurige duurzame wijze. Zo leert men kwetsbare families hoe men deze planten zélf kan kweken zodat het gezin vervolgens 15 jaar lang kan oogsten. De bescheiden winst stelt families in staat om eten te kopen en hun kinderen naar school laten gaan.
 • Bezoek aan de ‘fishing villages’: FOHO is voornamelijk actief in Nyendo, maar doet ook veel goed werk in de afgelegen communities rond Lake Victoria. Ondanks de schilderachtige ligging is er veel ellende in deze zogeheten ‘fishing villages’. Veel met hiv-besmette vrouwen ontvluchten de stad om hun leven hier in anonimiteit te slijten. Met alle gevolgen van dien.
 • Nieuwe plannen: FOHO is continu bezig met het in kaart brengen van nieuwe doelgroepen. Zo loopt er momenteel een redelijk nieuw traject waar ouders van Albino-kinderen hulp krijgen en de omgeving wordt voorgelicht over deze kinderen die slechts pigment missen in hun huid, maar daarnaast heel gewoon zijn.
Verblijf

Je woont in een vrijstaand vrijwilligershuis midden in Nyendo dat op een (afgeschermd) terrein ligt met een aantal andere huisjes. Dit huisje is in tegenstelling tot veel andere partner projecten in Uganda voorzien van een twee badkamers die redelijk aan de westerse maatstaven voldoen. Binnen 10 minuten ben je bij het kantoortje van FOHO van waaruit de diverse activiteiten worden georganiseerd. Via de hoofdweg kun je overdag prima naar het bruisende en gezellige Masaka lopen waar je lekker kunt eten en shoppen.

Data & Details

Voorwaarden

Behalve voor de basisvoorwaarden zijn er voor dit project geen aanvullende eisen.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Bijzonderheden Oeganda

De communityprojecten in Oeganda kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Oeganda in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden zijn van begin december tot eind januari, half april tot half mei en begin augustus tot begin september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode als vrijwilliger om aan de slag te gaan bij FOHO is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra wk
€ 900 € 1065 € 1230 € 1395 € 1560 € 1725 € 1890 € 2055 € 165

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

   • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
   • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
   • Eigen contactpersoon voor al je vragen
   • Advies bij het boeken van je ticket
   • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
   • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
   • Toegang tot de Be More Community
   • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
   • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

   • Pick-up van het vliegveld
   • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
   • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
   • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
   • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
   • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
   • Lunch op het project
   • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

   • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

   • Vliegticket Amsterdam – Entebbe v.v.
   • Visum Oeganda
   • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
   • Eten & drinken
   • Weekendtrips
   • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

*De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Oeganda heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek de hoofdstad Kampala of volg een workshop koken bij de Oegandese Mama’s.

Voor de weekenden bieden we twee programma’s aan. Een weekend ontspannen bij Lake Bunyonyi of op avontuur naar Murchison Falls.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!

Boek dit Project

 • Oeganda

 • Community

 • Straatkinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 900

[avia_codeblock_placeholder uid="20"]
[avia_codeblock_placeholder uid="21"]
[avia_codeblock_placeholder uid="22"]
[avia_codeblock_placeholder uid="23"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

Lwengo

Vrijwilligerswerk in Oeganda bij Lwengo


Project

Om bij de poort van Lwengo te komen moet je een ellenlange rode zandweg volgen die diep de arme binnenlanden van Oeganda in slingert. Daar aangekomen wacht het enthousiaste Lwengo-lokale team op je. Het team zet zich met hart en ziel in om de armoede in dit gebied tegen te gaan. Jouw hulp is heel erg welkom! Bijvoorbeeld door te helpen bij de bouw van watertanks, aandacht te besteden aan de kwetsbaren uit de gemeenschap (o.a. gehandicapte kinderen) of door je kennis in te zetten bij de diverse hoopvolle inkomstengenererende projecten die er inmiddels lopen. Wil jij echt aan de slag met de lokale bevolking (ouderen, kinderen, gehandicapten) en schrik jij niet snel terug voor weinig comfort (lees: een zéér provisorische douche) dan is dit project wellicht echt iets voor jou!

Met diverse programma’s voor kinderen en volwassenen wordt er op verschillende terreinen door Lwengo gewerkt om de armoede te bestrijden en om mensen de middelen te geven om op eigen benen te staan. Zo hebben er inmiddels honderden kinderen in deze omgeving toegang tot de basisschool. Ook hebben ze een klas binnen de school waar gehandicapte kinderen op hun manier les krijgen. De kinderen krijgen een bestaan en worden niet thuis gehouden vanwege schaamte of onmacht. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor basisbehoeften als schoon water, voedselzekerheid en lopen er een hoop programma’s om de bewustwording omtrent gevoelige onderwerpen als hiv/aids te vergroten.

Als vrijwilliger bij dit gevarieerde community-project ga je de ene dag voetballen met de kids van de basisschool, een volgende dag help je een gezin een handje met de bonenoogst en een ander moment bezorg je een gehandicapt kind een onvergetelijke middag door samen wat te kleuren en het nét dat beetje extra aandacht te geven.

Werk
  • Onderwijs: Direct naast het lokale centrumpje van Lwengo is de basisschool gevestigd. Als vrijwilliger kun je de lokale leraren ondersteunen door bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten voor de kids te organiseren. Springtouwen en hinkelspelletjes zijn hier ongekend populair! Soms ga je met een groepje kinderen lezen. Heb je een specifieke leerkrachtachtergrond? Dan is het mogelijk om de lokale leerkracht te helpen bij de Engelse en/of wiskunde les.
  • Aandacht besteden aan gehandicapten in de community: Daarnaast is er een groepje gehandicapte jongeren dat twee keer per week naar school komt. Het spelen en aandacht besteden aan deze gehandicapte kids heeft een belangrijke signaalfunctie naar de rest van de gemeenschap. Het feit dat ‘Mzungu’s’ (buitenlanders) aandacht besteden aan deze (vaak achtergestelde) groep laat indirect zien dat deze bijzondere kinderen er óók mogen zijn!
  • Huisbezoeken afleggen: De lokale medewerkers en dus ook de vrijwilligers leggen veel huisvisites af in deze grote gemeenschap. Dit betekent dat je soms wel 3 kwartier achterop een boda boda zit voordat je bij je plek van bestemming (vaak een klein hutje) aankomt. Een ding is zeker: achterop de motor zul je je ogen uitkijken naar het chaotische community-leven dat zich voor je ogen voltrekt. Tijdens deze huisbezoekjes kom je bijvoorbeeld bij een hulpbehoevende oudere of een alleenstaande hiv-besmette moeder over de vloer. Om het leven van deze mensen te veraangenamen wordt er soms een wasrek en/of energiebesparende stove gebouwd waarbij jij kunt helpen. Vooral het maken van de bakstenen is een behoorlijk inspannend maar bevredigend klusje!
  • Waterputten bouwen: Veel mensen in de gemeenschap hebben geen toegang tot schoon water. Water wordt dan ook met jerrycans uit verrvuilde riviertjes gehaald die vaak ook nog eens kilometers verderop liggen. De aanleg van een watertank zorgt er voor dat er gemiddeld 4 gezinnen toegang hebben tot schoon drinkwater en ziektes zienderogen afnemen. Als vrijwilliger is het soms mogelijk om te helpen bij het bouwen van een dergelijke kostbare nieuwe waterput.
  • & Nog veel meerElke dag bij Lwengo is anders. Het komt geregeld vooor dat de dag een onverwachte wending krijgt en je dagprogramma er ineens héél anders uitziet. Een flexibele opstelling is dus een vereiste! Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kun je je hart ophalen tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de ‘womens club’. De vrouwen laten je graag zien hoe je mandjes maakt van bananenblad om die vervolgens weer te verkopen op de lokale markt. Soms kun je ook een dagje meelopen op het health centre van Lwengo waar je meehelpt bij administratieve klusjes en bijvoorbeeld ziet hoe de kindjes worden gewogen.
Verblijf

Kies je voor dit project dan woon je in een klein dorpje in het district Lwengo dat een half uur van Masaka is verwijderd. Vanuit het achtertuintje van het vrijwilligershuis zie je letterlijk hoe het dagelijks leven van de mensen in deze community zich voltrekt. Er zijn in deze gemeenschap veel kinderen die jou ‘Mzungu’ (buitenlander) vaak staan op te wachten wanneer je terug komt het project. Privacy en comfort zijn dan ook niet de sleutelwoorden van Lwengo. Douchen betekent hier: handigheid ontwikkelen met de ‘douchezak’ terwijl je in een kleine ruimte staat waar de muren slechts tot schouderhoogte reiken. Maar: daar krijg je een onvergetelijk uitzicht over de maïs- en bananenplantages voor terug!

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden. Omdat lesgeven een onderdeel van je werkzaamheden is, verwachten we bovendien dat je de Engelse taal goed beheerst. Twijfel je hierover? Overleg dan gerust even met ons.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Inbegrepen

Tijdens projectdagen wordt er voor je (lokale) ontbijt, lunch en avondeten gezorgd.

Bijzonderheden Oeganda

De communityprojecten in Oeganda kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Oeganda in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden zijn van begin december tot eind januari, half april tot half mei en begin augustus tot begin september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 1060 € 1270 € 1480 € 1690 € 1900 € 2110 € 2320 € 2530 € 210

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

   • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
   • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
   • Eigen contactpersoon voor al je vragen
   • Advies bij het boeken van je ticket
   • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
   • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
   • Toegang tot de Be More Community
   • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
   • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

   • Pick-up van het vliegveld
   • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
   • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
   • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
   • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
   • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
   • Maaltijden
   • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

   • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

   • Vliegticket Amsterdam – Entebbe v.v.
   • Visum Oeganda
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
   • Weekendtrips
   • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

*De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

‘Leuk om je onder te dompelen in het communityproject Lwengo. Elke dag ziet er anders uit. Leuk om zoveel verschillende werkzaamheden te doen en op deze manier het Oegandeze leven echt te leren kennen’.
Bart Latour

‘Ik heb gezellig met Hussein een beetje gekleurd en spelletjes gedaan. Hussein is een gehandicapte jongen van rond de 12 jaar. Je kan eigenlijk amper met hem communiceren maar hij is enorm blij als je hem wat extra aandacht geeft. Hij heeft eigenlijk wel een beetje mijn hart gestolen.’

Het is heel dubbel om weer tuis  te zijn. Ik mis Oeganda wel, de kinderen, het weer, de relaxedhed van de mensen, de dankbaarheid. Na drie maanden heb ik daar toch wel iets moois opgebouwd. Ik hoop ooit nog een keer terug te kunnen en al die mensen die ik ontmoet heb daar weer te zien.(
Marieke

‘Na alle heftige dingen doordeweeks, was het fijn even de toeristische dingen te gaan doen. Oeganda is het mooiste land dat ik ooit gezien heb. Zoveel verschillende landschappen,prachtige dieren en ontzettend warme inwoners. Het is echt waar. Als je hier eenmaal geweest bent, dan wil je terug. Mijn hart is gesmolten voor Oeganda.’
Dani-Jelle Verwegen

‘Het is heel dubbel om weer thuis  te zijn. Ik mis Oeganda wel, de kinderen, het weer, de relaxedheid van de mensen, de dankbaarheid. Na drie maanden heb ik daar toch wel iets moois opgebouwd. Ik hoop ooit nog een keer terug te kunnen en al die mensen die ik ontmoet heb daar weer te zien.’
Marloes Nagelhout

Verbazing over hoe mensen hier leven, verbazing over hoe inefficient het project soms vaak te werk gaat, verbazing over hoe gehandicapte kinderen vaak aan de kant worden gezet en verbazing over hoe het hele dorp komt opdagen bij een begrafenis.’
Jeske Roozen

Dag- en Weekendtrips

Tijdens je verblijf in Oeganda heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek de hoofdstad Kampala of volg een workshop koken bij de Oegandese Mama’s.

Voor de weekenden bieden we twee programma’s aan. Een weekend ontspannen bij Lake Bunyonyi of op avontuur naar Murchison Falls.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Oeganda.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het contactformulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Oeganda

 • Community

 • Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 1060

[avia_codeblock_placeholder uid="24"]
[avia_codeblock_placeholder uid="25"]
[avia_codeblock_placeholder uid="26"]
[avia_codeblock_placeholder uid="27"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

CEPO

Vrijwilligerswerk in Oeganda bij CEPO


Project

Dit project is opgericht door jonge maar strijdbare vrouwen uit een community uit de omgeving van Masaka. Als vrijwilliger bij dit project kun je onder andere helpen bij de diverse hoopvolle inkomstengenererende activiteiten die momenteel lopen. Het mushroomproject waar champignons worden gekweekt om door te worden verkocht aan restaurants in Masaka is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast heeft CEPO een eigen naaischool. Zo krijgen jonge meiden de kans op een toekomst door naailessen te volgen. Ook hebben ze een eigen kleuterschool voor kinderen uit de buurt. Op deze manier kunnen ze op tijd beginnen aan een goede ontwikkeling. Maar eerst is het tijd om je ochtendprogramma af te werken! Wakker worden in het vrijwilligershuisje bij CEPO betekent de plantjes in de tuin water geven, oesterzwammen plukken in het champignonhuisje en de geitjes voeren.

Community Empowerment Programme Organisation (CEPO) is opgericht door jonge vrouwen die de vele problemen in hun gemeenschap (o.a. door de gevolgen van HIV/aids, armoede en analfabetisme) proberen te bestrijden. In het gebied waar CEPO werkzaam is, leeft dan ook een groot aantal wezen, weduwen en hulpbehoevende ouderen.

Het jonge enthousiaste team geeft informatie en advies over zaken als hygiëne, sanitatie en voedselvoorziening. Als vrijwilliger ga je soms mee naar scholen om voorlichting te geven om gevoelige kwesties zoals HIV/aids bespreekbaar te maken.

Daarnaast ga je mee de felgroene binnenlanden van Oeganda in om huisbezoeken af te leggen en hulp te bieden daar waar nodig. De ene keer is dit in de vorm van medicijnen, de andere keer in de vorm van babykleertjes. Indien het geld daarvoor aanwezig is worden er soms ook voedselpakketten verstrekt aan de meest schrijnende gevallen uit de community, zoals aan de alleenstaande HIV-positieve moeders uit de omgeving. De pakketten, gevuld met rijst, bonen, suiker en zeep, zorgen er voor dat de vrouwen wat kunnen aansterken. In combinatie met de medicijnen die worden verstrekt gaat het met veel van deze vrouwen inmiddels een stuk beter. Vervolgens wordt er een plan opgesteld die de vrouwen in staat stelt in hun eigen onderhoud te voorzien.

Werk
   • Voorlichting geven & onderwijs: Een groot deel van de werkzaamheden bij CEPO zijn gericht op voorlichting geven. Zo kun je onder meer ondersteuning bieden bij voorlichtingsprogramma’s over gezondheid, HIV/aids, soa’s en de rechten van het kind. Helaas worden veel kinderen in Oeganda nog geregeld geslagen, iets wat CEPO koste wat het kost wil bestrijden.
   • Huisbezoeken afleggen: Om ook de kwetsbaren in de community te bereiken legt CEPO veel huisbezoeken af om per geval te bekijken wat de behoeftes zijn. Zo kan het zijn dat je de ene keer met je knieën in de modder staat en helpt met de bouw van een stove of dishrek. De andere keer help je door een huisje van een oudere aan te vegen en maak je al een verschil door een praatje aan te knopen met deze -vaak eenzame- mensen
   • Koffieplantage starten en oesterzwammen kweken: Het is in Oeganda vaak pas mogelijk om een menswaardig bestaan op te bouwen wanneer je in staat bent om te leven van de inkomsten uit de landbouw. Hoewel de aarde in Oeganda erg vruchtbaar is, blijkt er vaak veel onwetendheid over hoe deze duurzaam te bewerken. Als vrijwilliger kun je voorlichting geven aan de lokale boeren over de wijze waarop zij voedsel kunnen verbouwen voor henzelf en de rest van de community. CEPO heeft daarnaast steeds meer hoopvolle inkomstengenererende projecten lopen. Het mushroom-project waar oesterzwammen in een soort van vochtige hut worden opgekweekt om vervolgens te worden doorverkocht aan de restaurants in Kampala is daar een mooi voorbeeld van. En ook de aanplant van maar liefst 600 koffieplantjes dat een groot aantal gezinnen van een inkomen moet gaan voorzien biedt hoopvolle resultaten!
   • Waterputten bouwen: Als vrijwilliger is het soms mogelijk om te helpen bij het bouwen van een kostbare nieuwe waterput. Want hoewel toegang tot schoon drinkwater tot een van de eerste levensbehoeften van de mens behoort, is dit voor veel mensen in Afrika niet het geval.
   • Nog veel meer…: CEPO is een kleinschalig project met veel nieuwe ideeën. Het is een relatief jonge organisatie die nog aan het begin staat van het avontuur om met buitenlandse vrijwilligers aan de slag te gaan. Als vrijwilliger is het belangrijk dat je flexibel bent en je er op instelt dat de dingen soms anders gaan dan gepland. Het project is dan ook continu op zoek naar mogelijkheden om het bestaan en de toekomst van de bevolking in de community te verbeteren, en daar kom jij om de hoek kijken!
Verblijf

Kies je voor CEPO dan kies je voor ‘back to basic’. Zo douche je bijvoorbeeld met bakjes water die opgewarmd zijn door de zon. Niet bang voor een wc die niet veel meer is dan een gat in de grond? Je krijgt er de mooiste zonsondergang voor terug in je eigen prive-tuin!

Data & Details

Voorwaarden

Behalve de basisvoorwaarden zijn er voor dit project geen aanvullende eisen.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Bijzonderheden Oeganda

De communityprojecten in Oeganda kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Oeganda in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden zijn van begin december tot eind januari, half april tot half mei en begin augustus tot begin september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een vrijwilliger op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 920 € 1082 € 1244 € 1406 € 1568 € 1730 € 1892 € 2054 € 162

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

   • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
   • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
   • Eigen contactpersoon voor al je vragen
   • Advies bij het boeken van je ticket
   • Advies bij het kiezen van een goede reisverzekering
   • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
   • Toegang tot de Be More Community
   • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

   • Pick-up van het vliegveld
   • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
   • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
   • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
   • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
   • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
   • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

   • Vliegticket Amsterdam – Entebbe v.v.
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
   • Visum Oeganda
   • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
   • Eten & drinken
   • Weekendtrips
   • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk

*De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

‘Die ochtend hebben we mushrooms (oesterzwammen) opgehangen in de donkere ruimte van het hutje en vervolgens gingen we met onze boda boda rijder Noa op pad om inkopen te doen voor de voedselpakketten die we die middag gelijk wegbrachten. We zijn langs meerdere huizen gegaan en hebben bij 2 huizen ook kleding voor pasgeboren baby’s meegebracht omdat deze mensen weinig hebben.’
Ise Hazenveld

‘Je maakt hier muren met modder. Eerst stamp je de modder met je voeten -daar komen hele vieze geluiden bij vrij- en uiteindelijk kun je deze prut lekker tegen de muur aangooien. De modder stonk wel heel erg en achteraf kwamen we erachter dat er poep in zat… lekker hoor! Maar geeft niets; ontsmettingshandgel it is!’
Esther Visser

‘Deze week was een drukke week. En dat wil wat zeggen want de Ugandezen zijn al tevreden als ze een koffieplantje hebben geplant. Daar is opzich niks mis mee maar wij Nederlanders zijn toch wel gericht op resultaat en actie. Nou, resultaat en actie hebben we gekregen!’
Esther Visser

‘We verzetten bergen en minstens twee keer per dag verzuchten we: we zijn goed bezig. Het gaat allemaal wat trager dan gewenst, maar we zetten samen de juiste stappen. We werken hard en we beginnen de effecten langzaam te zien. Dat is geweldig!’
Claudia Ros

‘Verder hebben we vandaag nog een dag bij de nieuwe mushroom-schuur gewerkt. Echt enorm zwaar werk voor mij, maar wel iets wat echt het gevoel geeft dat je nuttig bent en iets opbouwt. Letterlijk dus.’ Ise Hazenveld

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Oeganda heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek de hoofdstad Kampala of volg een workshop koken bij de Oegandese Mama’s.

Voor de weekenden bieden we twee programma’s aan. Een weekend ontspannen bij Lake Bunyonyi of op avontuur naar Murchison Falls.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Oeganda.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land een de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

Impressie project CEPO


 • Oeganda

 • Community

 • Handen uit de mouwen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 725

[avia_codeblock_placeholder uid="28"]
[avia_codeblock_placeholder uid="29"]
[avia_codeblock_placeholder uid="30"]
[avia_codeblock_placeholder uid="31"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten