Vrijwilligerswerk Malawi

St. Luke’s ziekenhuis

Vrijwilligerswerk in Malawi bij St. Luke’s ziekenhuis


Project

Vrijwilligerswerk in Malawi bij het St. Luke’s ziekenhuis staat in het teken van zorgen voor kinderen.

Het ziekenhuis is gelegen in Malosa. Dit is een halfuur rijden van de grote stad Zomba. St. Luke’s ziekenhuis is ontstaan uit een Christelijke missie. Het is hun missie om kwaliteitsvolle gezondheidszorg te bieden tegen een zo goedkoop mogelijke prijs. Met de hulp van de lokale bevolking en de internationale donoren, proberen ze die zorg zo goed mogelijk aan te bieden. In totaal zijn er ongeveer 150 bedden verspreid over zes afdelingen. Als vrijwilliger kan je op verschillende afdelingen aan de slag; kinderafdeling, kraamafdeling of de voedingskliniek voor kinderen. Je ontwikkelt jezelf en maakt gebruik van je kennis en vaardigheden.

Het reilen en zeilen van een ziekenhuis in de tropen kun je hier helemaal eigen maken. De medewerkers vinden het ook erg leuk om samen te werken met bezoekers en vrijwilligers. Ze zijn gastvrij en je hulp is meer dan welkom. Daarnaast is er ruimte en voor eigen inbreng.

Het ziekenhuis staat open voor verschillende soorten vrijwilligers. Dit vrijwilligersproject is echt voor jou als je ervaring wilt opdoen in de zorg of je een medische studie wilt volgen. Als je beschikt over technische vaardigheden kunnen die uiteraard ingezet worden. Zet je sociale skills in en speel mee met de kinderen in Malosa.
Vrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk Malawi

Werk

Bij St. Luke’s hebben vrijwilligers verschillende mogelijkheden om mee te draaien. Na een introductie, kan je voor één of meerdere van deze activiteiten kiezen.

   • Werken als verpleegkundige: afhankelijk van je vooropleiding kan je aan de slag als verpleegkundige in het ziekenhuis.
   • Werken als patientenverzorger op 1 van de afdelingen (ondersteuning van de verpleegkundige). Als vrijwilliger kan je hier op verschillende manieren invulling aan geven. Je kunt ondersteunen op de verloskundige afdeling, bij het palliatieve team die thuisbezoeken doet en bij de fysiotherapeut. Ook kun je patiënten naar de radiologie afdeling brengen voor verder onderzoek of je kunt helpen bij de under 5 of antenantal clinic. Hier doen ze kleine testjes bij pasgeboren babies en jonge kinderen. Daarnaast kun je in deze kliniek ook zwangere vrouwen informatie geven.
   • Spelen met kinderen op de kinderafdeling: ook als kinderen ziek zijn, vinden ze het nog steeds fijn om te spelen. Het is niet de prioriteit van ziekenhuizen in Malawi om hier aandacht aan te besteden, dus daar kan je als vrijwilliger zeker nog wat betekenen.
   • Meewerken als technische hulp in het laboratorium: je kan leren om zelf kleine tests uit te voeren en het personeel hierin te ondersteunen.

Ondersteuning van het maintenance team: denk hierbij aan het bouwen van uitbreidingen van het ziekenhuis, repareren van ziekenhuisapparatuur, onderhoud van personeelshuizen. Als je technisch aangelegd bent, dan kan het ziekenhuis je hulp hierbij gebruiken.

Vrijwilligersproject MalawiVrijwilligersproject Malawi

Verblijf

Je verblijft in een soort hostel op 20 minuten lopen van het ziekenhuis. Hier deel je een kamer met je eventuele medevrijwilliger. Soms is het mogelijk dat er een derde persoon voor een paar nachten verblijft, maar deze kans is klein. Er is geen voorziening om zelf te koken, maar je kan wel een lokale maaltijd bestellen voor omgerekend 2 euro.

In het hostel is elektriciteit aanwezig. Houd wel rekening met stroomuitvallen zoals overal in Malawi.

Malosa ligt op een half uur van Zomba vandaan met een taxi (ongeveer 9 euro enkele reis). Je kan ook gemakkelijk het openbaar vervoer gebruiken (minder dan 1 euro enkele reis). In Malosa zelf is een kleine markt waar je een paar basisproducten kunt kopen. In Zomba kan je winkeltjes, restaurants en internetcafés vinden. Vrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk MalawiVrijwilligerswerk Malawi

Data & Details

Voorwaarden: Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Heb je een medische achtergrond en kun je dit aantonen door middel van je diploma en je werkervaring? Dan zijn er veel mogelijkheden bij het St. Luke’s ziekenhuis.

Minimale duur: Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata: Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017 (niet beschikbaar)
24 juli 2017 (niet beschikbaar)7 augustus 2017 (niet beschikbaar)
21 augustus 2017 (niet beschikbaar)4 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Tijdens de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal het project St. Lukes Ziekenhuis gesloten zijn.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra wk
€ 960 € 1080 € 1202 € 1323 € 1444 € 1565 € 1686 € 1807 € 121

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

    • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
    • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
    • Eigen contactpersoon voor al je vragen
    • Advies bij het boeken van je ticket
    • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
    • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
    • Toegang tot de Be More Community
    • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
    • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

    • Pick-up van het vliegveld
    • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
    • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
    • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
    • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
    • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
    • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

    • Retourticket Amsterdam – Blantyre.
    • Visum Malawi
    • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
    • Eten en drinken
    • Weekendtrips
    • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
    • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Malawi heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek Zomba samen met een local of ga een weekend op stap. Kies uit het Liwonde National Park, Cape Maclear of Mulanje Mountain.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Malawi.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Zorg, kinderen & ziekenhuis

 • Jong tot oud

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 960

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]
[avia_codeblock_placeholder uid="1"]
[avia_codeblock_placeholder uid="2"]
[avia_codeblock_placeholder uid="3"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

YODEP

Vrijwilligerswerk in Malawi bij Yodep


Project

Bij dit project begint jouw dag met een klein wandelingetje door de community waar jouw aanwezigheid waarschijnlijk niet onopgemerkt zal blijven. Ofwel grote kans dat er een flink aantal kindjes met je oploopt het bruggetje over richting YODEP’s centrum. De organisatie is gevestigd in de prachtige omgeving rondom Nteche village, dat net iets buiten de stad Zomba ligt. YODEP is een breed en goed georganiseerd project waar Be More al sinds haar beginjaren mee samenwerkt. Als vrijwilliger betekent dit een zekere mate van (woon)comfort en de mogelijkheid om met veel verschillende doelgroepen te werken.

De organisatie werkt intensief samen met tieners die ze door middel van sport en spel samenbrengen. Daarnaast bieden ze directe hulp aan kwetsbare mensen uit de community door ze bijvoorbeeld te voorzien in onder andere voedsel en onderwijs. Het jonge enthousiaste team brengt daarnaast ook mensenrechten onder de aandacht van de gemeenschap en probeert de verspreiding van HIV/aids tegen te gaan door het geven van voorlichting. Tot slot houden ze zich bezig met microkredieten om de inwoners meer te betrekken bij de opbouw van hun eigen community. Inmiddels zijn er al zeker 70 vrouwengroepen die succesvol hun eigen bedrijfje runnen door dit kleine extra zetje in de rug!

Dit project is heel erg geschikt voor vrijwilligers die zich eerst heel breed willen oriënteren en daarna graag willen specificeren. En je zou het misschien niet verwachten maar ook voor mensen die veel van ICT weten ligt hier een uitdaging! YODEP beschikt namelijk sinds kort over een ICT centrum waarmee ze jongeren de mogelijkheid bieden om te leren werken met computers. In de toekomst is er het plan om ook workshops te organiseren. Hoe stel je een CV op? Hoe werkt Office? Hoe gebruik je social media? Helaas laat de stroom aansluiting nog even op zich wachten en vinden de eerste workshops op laptops plaatst bij de nabijgelegen basisschool. Op het gebied van ICT liggen liggen hier veel uitdagingen!

Werk

Bij YODEP houd je je bezig met verschillende werkzaamheden:

 • Lifeskills: Het bijbrengen van life skills (zoals leren plannen voor de toekomst, sociale en financiële vaardigheden) is een manier om de armoedecirkel te doorbreken. Als vrijwilliger kun je hierbij helpen of kun je zelf nieuwe manieren bedenken om deze vaardigheden over te brengen.
 • HIV/aids: Door het aanbieden van vrijwillige HIV/aids testen, het geven van voorlichting en het distribueren van condooms zet YODEP de strijd in tegen HIV/aids. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld helpen bij het geven van voorlichtingen op scholen.
 • Huisbezoeken: YODEP werkt in de gemeenschap, en bezoekt dus ook veel kwetsbare gezinnen thuis. Als vrijwilliger ga je mee de dorpjes in om in kaart te brengen waar de behoeftes liggen en waar eventuele ondersteuning kan worden geboden. Soms help je met het repareren van een kapot dak, een andere dag haal je een jerrycan water voor een hulpbehoevende oudere.
 • Sport en spelactiviteiten: Sport en spel zijn belangrijke manieren om kinderen en jongeren te motiveren. Sportief aangelegd? Grijp dan nu je kans! Het project heeft een multifunctioneel sportveld gedoneerd gehad dat veel mogelijkheden biedt.
 • Voorlichting: Er wordt door YODEP veel gedaan aan voorlichting over verschillende onderwerpen. Zo wordt er voorlichting gegeven over persoonlijke hygiëne, watergebruik, sanitatie en veel meer.
 • ICT centrum:  YODEP heeft sinds kort een ICT centrum. waar jongeren de mogelijkheid willen geven te leren werken met computers. In de toekomst willen ze hier ook workshops gaan houden, zoals bijvoorbeeld over het opstellen van een CV, leren omgaan met Office en door de inzet van social media te gebruiken. Dit centrum is een van de weinige plekken in de wijde omgeving dat beschikt over computers.
 • Onderwijs: YODEP biedt onderwijs aan op 3 kleuterschooltjes in hun verzorgingsgebied. Als vrijwilliger kun je je hier bezighouden met lesgeven (bijvoorbeeld Engels, rekenen, lezen), het organiseren van activiteiten en tijd doorbrengen met de kinderen. Tijdens vakantieperiodes wordt er minder aandacht besteed aan deze activiteiten.
 • Microkredieten: YODEP werkt met ongeveer 70 vrouwengroepen in de dorpen rondom het centrum, die samen sparen en elkaar kleine leningen verstrekken. Als vrijwilliger kun je deze bijeenkomst bijwonen en meehelpen met de organisatie hier van.
 • En verder…: Naast deze werkzaamheden zijn er nog veel meer dingen waar je aan de slag kunt. Bijvoorbeeld het werken in een bibliotheek, de registratie van wezen en andere kwetsbare kinderen of helpen in een van de moestuinen.
Verblijf

Je verblijft met eventuele mede-vrijwilligers in een vrijwilligershuis met meerdere slaapkamers, op ongeveer 500 meter van het project. De huismoeder/vader maakt je wegwijs in huis, in de buurt, kookt voor je en maakt schoon. Tegen een kleine vergoeding kan hij/zij ook de was voor je doen.

Je betaalt de projectleider een vaste bijdrage van € 7 per week voor het salaris van de huismoeder.. Er is elektriciteit aanwezig. Voor ongeveer € 4 ben je met een taxi binnen 15 minuten in het centrum van Zomba waar je winkeltjes, restaurants en internetcafés kunt vinden.

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Tijdens de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal het project Yodep gesloten zijn.

Bijzonderheden Malawi

De communityprojecten in Malawi kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Malawi in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden van schoolvakanties zijn van half december tot half januari, begin tot eind april en half juli tot half september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als leraar op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 860 € 977 € 1094 € 1211 € 1328 € 1445 € 1562 € 1679 € 117

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Blantyre v.v.
  • Visum Malawi
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk (ter indicatie, een nacht in een dorm kost USD 10)
  • Vervoer van en naar Zomba als je in je vrije tijd boodschappen wilt doen, uit eten gaat en deelneemt aan weekendtrips
  • Salaris voor je huisvader/moeder (ongeveer € 7 per week)
  • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk (ter indicatie, een rit met de taxi kost je ongeveer € 40)
  • Eten en drinken.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

“Als een echt Malawiaans meisje tilde ik de zware emmer boven op mijn hoofd en begon er mee te lopen. Met mijn kiezen op elkaar trillend steeds een stapje erbij. Ik moest en zou dit op mijn hoofd dragen. Pfoe wat was dit lastig.. ”
Eveline van IJmeren

“Er werden een aantal echt Afrikaanse gospelsongs ten gehore gebracht, geweldig! En toen was het tijd voor een groepsfoto en gedag te zeggen. Ik zal nog regelmatig aan deze mensen terugdenken”.
Agnes van der Sleen- de Bruin

“In het kader van HIV/AIDS, organiseert Yodep de group therapy. De training is een groot succes, met zang en dans lijkt iedereen zijn omgeving even te vergeten. Er komen onderwerpen als medicijnen, TBC en hygiëne aan de orde en via een spel wordt nog eens uitgebreid behandeld hoe men besmetting kan voorkomen.”
Josje

“De spelletjes doos was er een waar je als Nederlander niet veel mee kunt: Een kapotte bal, een paar oncomplete puzzels, kleurpotloden met volle kleurboekjes en een paar poppen. Echter was het super mooi om te zien hoe de kids daar zo ontzettend gelukkig van werden.”
Tijs Harmsen

“Wat trouwens erg leuk is, is dat ze hier veel vuurvliegjes hebben ’s avonds. Ik had ze nog nooit eerder gezien maar het is een mooi gezicht hoe al hun konten oplichten.”
Dorien van Kranenburg

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Malawi heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek Zomba samen met een local of ga een weekend op stap. Kies uit het Liwonde National Park, Cape Maclear of Mulanje Mountain.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Malawi.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!

Boek dit project

 • Malawi

 • Onderwijs, Zorg, Gehandicapten, Sport en Spel & Bouwen en Klussen

 • Jong tot Oud

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 860

[avia_codeblock_placeholder uid="4"]
[avia_codeblock_placeholder uid="5"]
[avia_codeblock_placeholder uid="6"]
[avia_codeblock_placeholder uid="7"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

Lwengo

Vrijwilligerswerk in Oeganda bij Lwengo


Project

Om bij de poort van Lwengo te komen moet je een ellenlange rode zandweg volgen die diep de arme binnenlanden van Oeganda in slingert. Daar aangekomen wacht het enthousiaste Lwengo-lokale team op je. Het team zet zich met hart en ziel in om de armoede in dit gebied tegen te gaan. Jouw hulp is heel erg welkom! Bijvoorbeeld door te helpen bij de bouw van watertanks, aandacht te besteden aan de kwetsbaren uit de gemeenschap (o.a. gehandicapte kinderen) of door je kennis in te zetten bij de diverse hoopvolle inkomstengenererende projecten die er inmiddels lopen. Wil jij echt aan de slag met de lokale bevolking (ouderen, kinderen, gehandicapten) en schrik jij niet snel terug voor weinig comfort (lees: een zéér provisorische douche) dan is dit project wellicht echt iets voor jou!

Met diverse programma’s voor kinderen en volwassenen wordt er op verschillende terreinen door Lwengo gewerkt om de armoede te bestrijden en om mensen de middelen te geven om op eigen benen te staan. Zo hebben er inmiddels honderden kinderen in deze omgeving toegang tot de basisschool. Ook hebben ze een klas binnen de school waar gehandicapte kinderen op hun manier les krijgen. De kinderen krijgen een bestaan en worden niet thuis gehouden vanwege schaamte of onmacht. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor basisbehoeften als schoon water, voedselzekerheid en lopen er een hoop programma’s om de bewustwording omtrent gevoelige onderwerpen als hiv/aids te vergroten.

Als vrijwilliger bij dit gevarieerde community-project ga je de ene dag voetballen met de kids van de basisschool, een volgende dag help je een gezin een handje met de bonenoogst en een ander moment bezorg je een gehandicapt kind een onvergetelijke middag door samen wat te kleuren en het nét dat beetje extra aandacht te geven.

Werk
  • Onderwijs: Direct naast het lokale centrumpje van Lwengo is de basisschool gevestigd. Als vrijwilliger kun je de lokale leraren ondersteunen door bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten voor de kids te organiseren. Springtouwen en hinkelspelletjes zijn hier ongekend populair! Soms ga je met een groepje kinderen lezen. Heb je een specifieke leerkrachtachtergrond? Dan is het mogelijk om de lokale leerkracht te helpen bij de Engelse en/of wiskunde les.
  • Aandacht besteden aan gehandicapten in de community: Daarnaast is er een groepje gehandicapte jongeren dat twee keer per week naar school komt. Het spelen en aandacht besteden aan deze gehandicapte kids heeft een belangrijke signaalfunctie naar de rest van de gemeenschap. Het feit dat ‘Mzungu’s’ (buitenlanders) aandacht besteden aan deze (vaak achtergestelde) groep laat indirect zien dat deze bijzondere kinderen er óók mogen zijn!
  • Huisbezoeken afleggen: De lokale medewerkers en dus ook de vrijwilligers leggen veel huisvisites af in deze grote gemeenschap. Dit betekent dat je soms wel 3 kwartier achterop een boda boda zit voordat je bij je plek van bestemming (vaak een klein hutje) aankomt. Een ding is zeker: achterop de motor zul je je ogen uitkijken naar het chaotische community-leven dat zich voor je ogen voltrekt. Tijdens deze huisbezoekjes kom je bijvoorbeeld bij een hulpbehoevende oudere of een alleenstaande hiv-besmette moeder over de vloer. Om het leven van deze mensen te veraangenamen wordt er soms een wasrek en/of energiebesparende stove gebouwd waarbij jij kunt helpen. Vooral het maken van de bakstenen is een behoorlijk inspannend maar bevredigend klusje!
  • Waterputten bouwen: Veel mensen in de gemeenschap hebben geen toegang tot schoon water. Water wordt dan ook met jerrycans uit verrvuilde riviertjes gehaald die vaak ook nog eens kilometers verderop liggen. De aanleg van een watertank zorgt er voor dat er gemiddeld 4 gezinnen toegang hebben tot schoon drinkwater en ziektes zienderogen afnemen. Als vrijwilliger is het soms mogelijk om te helpen bij het bouwen van een dergelijke kostbare nieuwe waterput.
  • & Nog veel meerElke dag bij Lwengo is anders. Het komt geregeld vooor dat de dag een onverwachte wending krijgt en je dagprogramma er ineens héél anders uitziet. Een flexibele opstelling is dus een vereiste! Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kun je je hart ophalen tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de ‘womens club’. De vrouwen laten je graag zien hoe je mandjes maakt van bananenblad om die vervolgens weer te verkopen op de lokale markt. Soms kun je ook een dagje meelopen op het health centre van Lwengo waar je meehelpt bij administratieve klusjes en bijvoorbeeld ziet hoe de kindjes worden gewogen.
Verblijf

Kies je voor dit project dan woon je in een klein dorpje in het district Lwengo dat een half uur van Masaka is verwijderd. Vanuit het achtertuintje van het vrijwilligershuis zie je letterlijk hoe het dagelijks leven van de mensen in deze community zich voltrekt. Er zijn in deze gemeenschap veel kinderen die jou ‘Mzungu’ (buitenlander) vaak staan op te wachten wanneer je terug komt het project. Privacy en comfort zijn dan ook niet de sleutelwoorden van Lwengo. Douchen betekent hier: handigheid ontwikkelen met de ‘douchezak’ terwijl je in een kleine ruimte staat waar de muren slechts tot schouderhoogte reiken. Maar: daar krijg je een onvergetelijk uitzicht over de maïs- en bananenplantages voor terug!

Data & Details

Voorwaarden

Om bij onze projecten aan de slag te kunnen, gelden een aantal basisvoorwaarden. Omdat lesgeven een onderdeel van je werkzaamheden is, verwachten we bovendien dat je de Engelse taal goed beheerst. Twijfel je hierover? Overleg dan gerust even met ons.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 201712 juni 2017
26 juni 2017
10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 20174 september 2017
18 september 2017
2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 201711 december 2017

Inbegrepen

Tijdens projectdagen wordt er voor je (lokale) ontbijt, lunch en avondeten gezorgd.

Bijzonderheden Oeganda

De communityprojecten in Oeganda kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Oeganda in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden zijn van begin december tot eind januari, half april tot half mei en begin augustus tot begin september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een leraar op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 1060 € 1270 € 1480 € 1690 € 1900 € 2110 € 2320 € 2530 € 210

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

   • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
   • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
   • Eigen contactpersoon voor al je vragen
   • Advies bij het boeken van je ticket
   • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
   • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
   • Toegang tot de Be More Community
   • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
   • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

   • Pick-up van het vliegveld
   • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
   • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
   • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
   • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
   • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
   • Maaltijden
   • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

   • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

   • Vliegticket Amsterdam – Entebbe v.v.
   • Visum Oeganda
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
   • Weekendtrips
   • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

*De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

‘Leuk om je onder te dompelen in het communityproject Lwengo. Elke dag ziet er anders uit. Leuk om zoveel verschillende werkzaamheden te doen en op deze manier het Oegandeze leven echt te leren kennen’.
Bart Latour

‘Ik heb gezellig met Hussein een beetje gekleurd en spelletjes gedaan. Hussein is een gehandicapte jongen van rond de 12 jaar. Je kan eigenlijk amper met hem communiceren maar hij is enorm blij als je hem wat extra aandacht geeft. Hij heeft eigenlijk wel een beetje mijn hart gestolen.’

Het is heel dubbel om weer tuis  te zijn. Ik mis Oeganda wel, de kinderen, het weer, de relaxedhed van de mensen, de dankbaarheid. Na drie maanden heb ik daar toch wel iets moois opgebouwd. Ik hoop ooit nog een keer terug te kunnen en al die mensen die ik ontmoet heb daar weer te zien.(
Marieke

‘Na alle heftige dingen doordeweeks, was het fijn even de toeristische dingen te gaan doen. Oeganda is het mooiste land dat ik ooit gezien heb. Zoveel verschillende landschappen,prachtige dieren en ontzettend warme inwoners. Het is echt waar. Als je hier eenmaal geweest bent, dan wil je terug. Mijn hart is gesmolten voor Oeganda.’
Dani-Jelle Verwegen

‘Het is heel dubbel om weer thuis  te zijn. Ik mis Oeganda wel, de kinderen, het weer, de relaxedheid van de mensen, de dankbaarheid. Na drie maanden heb ik daar toch wel iets moois opgebouwd. Ik hoop ooit nog een keer terug te kunnen en al die mensen die ik ontmoet heb daar weer te zien.’
Marloes Nagelhout

Verbazing over hoe mensen hier leven, verbazing over hoe inefficient het project soms vaak te werk gaat, verbazing over hoe gehandicapte kinderen vaak aan de kant worden gezet en verbazing over hoe het hele dorp komt opdagen bij een begrafenis.’
Jeske Roozen

Dag- en Weekendtrips

Tijdens je verblijf in Oeganda heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek de hoofdstad Kampala of volg een workshop koken bij de Oegandese Mama’s.

Voor de weekenden bieden we twee programma’s aan. Een weekend ontspannen bij Lake Bunyonyi of op avontuur naar Murchison Falls.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Oeganda.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het contactformulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

 • Oeganda

 • Community

 • Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 1060

[avia_codeblock_placeholder uid="8"]
[avia_codeblock_placeholder uid="9"]
[avia_codeblock_placeholder uid="10"]
[avia_codeblock_placeholder uid="11"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten

CEPO

Vrijwilligerswerk in Oeganda bij CEPO


Project

Dit project is opgericht door jonge maar strijdbare vrouwen uit een community uit de omgeving van Masaka. Als vrijwilliger bij dit project kun je onder andere helpen bij de diverse hoopvolle inkomstengenererende activiteiten die momenteel lopen. Het mushroomproject waar champignons worden gekweekt om door te worden verkocht aan restaurants in Masaka is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast heeft CEPO een eigen naaischool. Zo krijgen jonge meiden de kans op een toekomst door naailessen te volgen. Ook hebben ze een eigen kleuterschool voor kinderen uit de buurt. Op deze manier kunnen ze op tijd beginnen aan een goede ontwikkeling. Maar eerst is het tijd om je ochtendprogramma af te werken! Wakker worden in het vrijwilligershuisje bij CEPO betekent de plantjes in de tuin water geven, oesterzwammen plukken in het champignonhuisje en de geitjes voeren.

Community Empowerment Programme Organisation (CEPO) is opgericht door jonge vrouwen die de vele problemen in hun gemeenschap (o.a. door de gevolgen van HIV/aids, armoede en analfabetisme) proberen te bestrijden. In het gebied waar CEPO werkzaam is, leeft dan ook een groot aantal wezen, weduwen en hulpbehoevende ouderen.

Het jonge enthousiaste team geeft informatie en advies over zaken als hygiëne, sanitatie en voedselvoorziening. Als vrijwilliger ga je soms mee naar scholen om voorlichting te geven om gevoelige kwesties zoals HIV/aids bespreekbaar te maken.

Daarnaast ga je mee de felgroene binnenlanden van Oeganda in om huisbezoeken af te leggen en hulp te bieden daar waar nodig. De ene keer is dit in de vorm van medicijnen, de andere keer in de vorm van babykleertjes. Indien het geld daarvoor aanwezig is worden er soms ook voedselpakketten verstrekt aan de meest schrijnende gevallen uit de community, zoals aan de alleenstaande HIV-positieve moeders uit de omgeving. De pakketten, gevuld met rijst, bonen, suiker en zeep, zorgen er voor dat de vrouwen wat kunnen aansterken. In combinatie met de medicijnen die worden verstrekt gaat het met veel van deze vrouwen inmiddels een stuk beter. Vervolgens wordt er een plan opgesteld die de vrouwen in staat stelt in hun eigen onderhoud te voorzien.

Werk
   • Voorlichting geven & onderwijs: Een groot deel van de werkzaamheden bij CEPO zijn gericht op voorlichting geven. Zo kun je onder meer ondersteuning bieden bij voorlichtingsprogramma’s over gezondheid, HIV/aids, soa’s en de rechten van het kind. Helaas worden veel kinderen in Oeganda nog geregeld geslagen, iets wat CEPO koste wat het kost wil bestrijden.
   • Huisbezoeken afleggen: Om ook de kwetsbaren in de community te bereiken legt CEPO veel huisbezoeken af om per geval te bekijken wat de behoeftes zijn. Zo kan het zijn dat je de ene keer met je knieën in de modder staat en helpt met de bouw van een stove of dishrek. De andere keer help je door een huisje van een oudere aan te vegen en maak je al een verschil door een praatje aan te knopen met deze -vaak eenzame- mensen
   • Koffieplantage starten en oesterzwammen kweken: Het is in Oeganda vaak pas mogelijk om een menswaardig bestaan op te bouwen wanneer je in staat bent om te leven van de inkomsten uit de landbouw. Hoewel de aarde in Oeganda erg vruchtbaar is, blijkt er vaak veel onwetendheid over hoe deze duurzaam te bewerken. Als vrijwilliger kun je voorlichting geven aan de lokale boeren over de wijze waarop zij voedsel kunnen verbouwen voor henzelf en de rest van de community. CEPO heeft daarnaast steeds meer hoopvolle inkomstengenererende projecten lopen. Het mushroom-project waar oesterzwammen in een soort van vochtige hut worden opgekweekt om vervolgens te worden doorverkocht aan de restaurants in Kampala is daar een mooi voorbeeld van. En ook de aanplant van maar liefst 600 koffieplantjes dat een groot aantal gezinnen van een inkomen moet gaan voorzien biedt hoopvolle resultaten!
   • Waterputten bouwen: Als vrijwilliger is het soms mogelijk om te helpen bij het bouwen van een kostbare nieuwe waterput. Want hoewel toegang tot schoon drinkwater tot een van de eerste levensbehoeften van de mens behoort, is dit voor veel mensen in Afrika niet het geval.
   • Nog veel meer…: CEPO is een kleinschalig project met veel nieuwe ideeën. Het is een relatief jonge organisatie die nog aan het begin staat van het avontuur om met buitenlandse vrijwilligers aan de slag te gaan. Als vrijwilliger is het belangrijk dat je flexibel bent en je er op instelt dat de dingen soms anders gaan dan gepland. Het project is dan ook continu op zoek naar mogelijkheden om het bestaan en de toekomst van de bevolking in de community te verbeteren, en daar kom jij om de hoek kijken!
Verblijf

Kies je voor CEPO dan kies je voor ‘back to basic’. Zo douche je bijvoorbeeld met bakjes water die opgewarmd zijn door de zon. Niet bang voor een wc die niet veel meer is dan een gat in de grond? Je krijgt er de mooiste zonsondergang voor terug in je eigen prive-tuin!

Data & Details

Voorwaarden

Behalve de basisvoorwaarden zijn er voor dit project geen aanvullende eisen.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 20176 maart 2017
20 maart 2017
3 april 2017
17 april 20171 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 20177 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 201713 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Bijzonderheden Oeganda

De communityprojecten in Oeganda kennen veel uiteenlopende activiteiten. Het is goed om te weten dat er in Oeganda in bepaalde perioden van het jaar schoolvakantie is waardoor er gedurende deze perioden geen activiteiten worden gedaan op scholen en/of kleuterklassen. In veel gevallen worden er in deze perioden voor kinderen alternatieve activiteiten georganiseerd, zoals sport- en spelmiddagen. De perioden zijn van begin december tot eind januari, half april tot half mei en begin augustus tot begin september. In deze perioden zijn de projecten dus wel gewoon open, maar het is goed om hier rekening mee te houden als je graag echt als een vrijwilliger op een school aan de slag zou willen gaan.

Kosten

De minimale periode om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 920 € 1082 € 1244 € 1406 € 1568 € 1730 € 1892 € 2054 € 162

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

   • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
   • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
   • Eigen contactpersoon voor al je vragen
   • Advies bij het boeken van je ticket
   • Advies bij het kiezen van een goede reisverzekering
   • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
   • Toegang tot de Be More Community
   • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

   • Pick-up van het vliegveld
   • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
   • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
   • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
   • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
   • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
   • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

    • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

   • Vliegticket Amsterdam – Entebbe v.v.
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
   • Visum Oeganda
   • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
   • Eten & drinken
   • Weekendtrips
   • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk

*De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

‘Die ochtend hebben we mushrooms (oesterzwammen) opgehangen in de donkere ruimte van het hutje en vervolgens gingen we met onze boda boda rijder Noa op pad om inkopen te doen voor de voedselpakketten die we die middag gelijk wegbrachten. We zijn langs meerdere huizen gegaan en hebben bij 2 huizen ook kleding voor pasgeboren baby’s meegebracht omdat deze mensen weinig hebben.’
Ise Hazenveld

‘Je maakt hier muren met modder. Eerst stamp je de modder met je voeten -daar komen hele vieze geluiden bij vrij- en uiteindelijk kun je deze prut lekker tegen de muur aangooien. De modder stonk wel heel erg en achteraf kwamen we erachter dat er poep in zat… lekker hoor! Maar geeft niets; ontsmettingshandgel it is!’
Esther Visser

‘Deze week was een drukke week. En dat wil wat zeggen want de Ugandezen zijn al tevreden als ze een koffieplantje hebben geplant. Daar is opzich niks mis mee maar wij Nederlanders zijn toch wel gericht op resultaat en actie. Nou, resultaat en actie hebben we gekregen!’
Esther Visser

‘We verzetten bergen en minstens twee keer per dag verzuchten we: we zijn goed bezig. Het gaat allemaal wat trager dan gewenst, maar we zetten samen de juiste stappen. We werken hard en we beginnen de effecten langzaam te zien. Dat is geweldig!’
Claudia Ros

‘Verder hebben we vandaag nog een dag bij de nieuwe mushroom-schuur gewerkt. Echt enorm zwaar werk voor mij, maar wel iets wat echt het gevoel geeft dat je nuttig bent en iets opbouwt. Letterlijk dus.’ Ise Hazenveld

Dag- en weekendtrips

Tijdens je verblijf in Oeganda heb je de kans nog meer te ontdekken van dit bijzondere land. We bieden dag- en weekendtrips aan waarbij je het land nog iets beter leert kennen. Ontdek de hoofdstad Kampala of volg een workshop koken bij de Oegandese Mama’s.

Voor de weekenden bieden we twee programma’s aan. Een weekend ontspannen bij Lake Bunyonyi of op avontuur naar Murchison Falls.

Wanneer te boeken?

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijwilligersproject en deze is vastgelegd, kun je nadenken over de besteding van je vrije tijd. Via de online community waar je dan toegang toe hebt, kun je de dag- en weekendtrips vastleggen.

Bekijk hier meer informatie over de dag- en weekendtrips in Oeganda.

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land een de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project

Impressie project CEPO


 • Oeganda

 • Community

 • Handen uit de mouwen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 725

[avia_codeblock_placeholder uid="12"]
[avia_codeblock_placeholder uid="13"]
[avia_codeblock_placeholder uid="14"]
[avia_codeblock_placeholder uid="15"]

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten