VRIJWILLIGERSPROJECTEN CAMBODJA

Wil jij een land helpen dat te maken heeft met een heftige geschiedenis? Dan is vrijwilligerswerk in Cambodja iets voor jou. Je leert het land kennen en bekijkt het door de ogen van een local. Word je vrijwilliger? Dan zie je de toeristische trekpleisters, maar maak je ook het dagelijkse leven in Cambodja mee. Help de bevolking door zelf aan de slag te gaan. Hieronder vind je een overzicht van alle Be More vrijwilligersprojecten in Cambodja. Er is voor ieder wat wils. Weet je niet precies wat je zoekt? Neem dan even contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen bij je keuze.

Regiocoördinator Simone

Vrijwilligerswerk CambodjaSimone is helemaal fan van Cambodja en voor je het weet heeft dit Aziatische land ook jouw hart gestolen. Onze Nederlandse local gaat je de mooiste plekken van het land laten zien en natuurlijk kan ze al jouw vragen beantwoorden. Aangezien Simone je steun en toeverlaat is tijdens de periode dat je op reis bent, stellen we onze regiocoördinator in Cambodja even kort aan je voor.

De projecten

Vrijwilligerswerk Cambodja

NIEUW: The Red Road Foundation

Ben jij al bekend met het concept Earthship? De school van The Red Road Foundation is een Eartship en dat betekent dat hij helemaal gemaakt is van recyclebare materialen. Jij kunt mee helpen bouwen, werken in de moestuin met mango’s, moringa, aloë vera etc., maar ook de docenten ondersteunen bij hun lessen. Voor ieder wat wils. Dus ben jij dol op onze aardbol en kan jij niet wachten om je in te zetten voor een groenere wereld? Bekijk het project The Red Road Foundation.

*Onderwijs
*Sport en Spel
*Net buiten Kampot
*Duurzaamheid
*Jongere kids
*Goede begeleiding

CHUMKRIEL

Tussen rijstvelden, loslopende koeien en afgebladderde huisjes staan de kinderen van Chumkriel letterlijk te springen om onderwijs. Wil jij helpen met de lessen Engels? Of ze na schooltijd spelenderwijs wat bijbrengen? Dan is dit project helemaal geschikt voor jou! Met groene vingers, voetbalbenen of een stem voor karaoke, voor de kinderen ben jij hun nieuwe favoriet. Bekijk het project Chumkriel.

*Onderwijs
*Homestay
*Net buiten Kampot
*Creativiteit
*Jongere kids
*Goede begeleiding

Vrijwilligerswerk Cambodja

Kep Gardens

Laat je ’s ochtends wekken door de vrolijke stemmen van kinderen die van heinde en verre uit de omringende rijstvelden verschijnen. In dit prachtige maar afgelegen gebied delen de leerlingen een moeilijke achtergrond en toekomst. Kep Gardens biedt een veilig thuis, praktische opleiding en zicht op werk. Deel jouw kennis en leer daarnaast de lekkerste loempia’s te maken! Bekijk het project Kep Gardens.

*onderwijs
*30 minuten vanaf Kampot
*Verblijf en eten bij het project
*één op één begeleiding

Vrijwilligerswerk Cambodja

MJC

You are our family now!‘ Zo word jij straks waarschijnlijk verwelkomd bij MJC: het jeugdcentrum van Kampot. Hier leren jongeren Engels, plus alle vormen van sociale ontwikkeling. Van sport en spel tot dans en drama, van computer tot karaoke, van voetbaltoernooi tot muziekband, van hun inbreng tot die van jou. Ben jij creatief en ondernemend? Join the club! Bekijk het project MJC.

*Jongerencentrum
*Kids tussen 16-22
*Onderwijs
*Activiteiten organiseren
*Midden in Kampot

BLCP KAMPOT

Sta jij graag voor de klas en wil je mensen iets leren? Dan is BLCP Kampot echt iets voor jou. Dagelijks ga je op pad met een tuktuk om de diverse schooltjes op het platteland rondom Kampot te bezoeken. Je geeft als vrijwilliger ondersteuning bij Engelse lessen, maar je leert de kinderen ook hoe ze hun tanden moeten poetsen. Daarnaast is het mogelijk om met the Mobile Library (een omgebouwde tuk tuk of minibus) de binnenlanden in te trekken om kinderen te verblijden met (plaatjes)boeken. Uniek vrijwilligerswerk in Cambodja. Bekijk het project BLCP Kampot.

*Onderwijs
*Mobile Library
*Bezoek verschillende scholen
*Midden in Kampot
*Jongere kids