Vrijwilligersprojecten Malawi

Wil je verder kijken dan de toeristische hotspots van het warme hart van Afrika? Word dan vrijwilliger in Malawi en je ziet het leven door de ogen van een local. Help de bevolking door zelf aan de slag te gaan op een van onze projecten. Hieronder vind je een overzicht van alle Be More vrijwilligersprojecten in Malawi.  Je kunt helpen in de zorg, in het onderwijs maar er zijn nog veel meer opties. Bekijk de projecten hieronder voor uitgebreide informatie. Weet je niet precies wat je zoekt? Neem dan even contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen bij je keuze.

Regiocoördinator Katrien

Vrijwilligerswerk MalawiGa jij het warme hart van Afrika ontdekken? Grote kans dat je onze regiocoördinator Katrien ontmoet. Ze is dol op Malawi en zal je helemaal onderdompelen in de cultuur van het zonovergoten land. Aangezien Katrien je steun en toeverlaat is tijdens de periode dat je op reis bent, stellen we onze regiocoördinator in Malawi kort aan je voor.

Vrijwilligerswerk Malawi

De Projecten

Vrijwilligerswerk Malawi

St. Luke’s ziekenhuis

Op een half uurtje rijden van Zomba ligt het St. Luke’s ziekenhuis in Malosa. Het is hun missie om kwaliteitsvolle gezondheidszorg te bieden tegen een zo goedkoop mogelijke prijs. Met de hulp van lokale en internationale donoren, proberen ze die zorg zo goed mogelijk aan te bieden. In totaal zijn er ongeveer 150 bedden verspreid over 6 afdelingen. Als vrijwilliger kan je hier op verschillende diensten aan de slag. Bekijk het project St. Luke’s ziekenhuis.

*Medisch
*Zorg
*Kinderen

Vrijwilligerswerk Malawi

Chayof

Je bent jong en je wilt wat. In een levendige voorstad met veel armoede en weinig werk, een hoop afleiding en amper kansen. Hoe kom je dan vooruit? Chayof biedt uitkomst. En hoe! Denk aan onderwijs voor kleuters, tienermoeders en analfabeten. Sport en theater voor risicojongeren. Microkredieten voor koeien-, geiten- en inkomsten-genererende activiteiten. Ideeën genoeg, nu nog jouw hulp! Bekijk het project Chayof.

*Kleuters & Peuters
*Huisbezoeken
*Inkomen genereren

Vrijwilligerswerk Malawi

Liyo

De organisatie van Liyo zet zich met hart en ziel in voor de meest kwetsbaren van de community. Wil jij hier deel van uitmaken? Maak je borst dan maar nat, want je moet houden van aanpakken. Daken en huizen repareren, helpen met de oogst en het land bewerken zijn activiteiten die bij dit vrijwilligersproject centraal staan. Bekijk het project Liyo.

*Bouwen & Klussen
*Kinderen & onderwijs
*Sociaal

Vrijwilligerswerk Malawi

Mawa Otisamala

Wil jij vrijwilligerswerk gaan doen met primitieve leefomstandigheden? Bij Mawa Otisamala ga je echt back to basic. Stromend water en stroom zijn niet voorhanden, meer back to basic gaan kan haast niet. Dompel jezelf onder in het leven van vele locals. Kun jij dit dagelijkse leven aan? Ga dan vrijwilligerswerk doen bij Mawa Otisamala. Bekijk het project Mawa Otisamala.

*Landbouw
*Kwetsbare groepen
*Inkomen genereren

Yodep

Je denkt er niet meteen aan, een ict-centrum in the middle of nowhere van Malawi. Toch is dit waar de bevlogen initiatiefnemers van Yodep van dromen. Computers zijn er al – en zo nu en dan zelfs stroom. Wil jij een workshop geven over social media of het maken van een cv? Geen nood als je geen internetgoeroe bent; hier zijn nog veel meer wensen waar te maken! Wat denk je van ondernemen voor vrouwen? Bekijk het project Yodep.

*Kinderen & Onderwijs
*Community ondersteunend
*ICT