VRIJWILLIGERSPROJECTEN OEGANDA

Wil jij de parel van Afrika bekijken door de ogen van een local? Word dan een vrijwilliger en je ziet de toeristische trekpleisters, maar je maakt ook het dagelijkse leven van Oeganda mee. Help de bevolking door zelf aan de slag te gaan op een van onze projecten. Hieronder vind je een overzicht van alle Be More vrijwilligersprojecten in Oeganda. Er is voor ieder wat wils. Weet je niet precies wat je zoekt? Neem dan even contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen bij je keuze.

Regiocoördinator Chantal

vrijwilligerswerk oeganda

De warmte van de zon en de vriendelijke Oegandezen hebben ervoor gezorgd dat Chantal niet meer weg te slaan is uit het Afrikaanse land. Ze zal jou met een stralende lach verwelkomen en je kennis laten maken met het fantastische land en de typische cultuur. Aangezien zij je steun en toeverlaat is tijdens de periode dat je op reis bent, stellen we onze regiocoördinator in Oeganda kort aan je voor.

De projecten

CEPO

Denk je aan CEPO dan denk je aan jonge, vindingrijke vrouwen die strijden tegen hiv/aids, analfabetisme en armoede in hun gemeenschap. Deze dames geven voorlichting over veilig vrijen en vrouwenrechten. Ze slaan waterputten en stampen kleifornuizen uit de grond. Ze starten zelfs hun eigen koffieplantage. Ben jij ook zo’n stoere? Dan is dit jouw project! Bekijk het project Cepo.

*bouw aan een school
*champignons kweken
*Kleinschalige community

Vrijwilligerswerk Oeganda

FOHO

Ze zijn overal. In sloppenwijken, overbevolkte voorsteden en zelfs in afgelegen vissersdorpen. Straatkinderen. Wat voor toekomst is er hier voor hen? Zonder de kansen van scholing en banen. Met de risico’s van een handicap, seksueel misbruik of drank en drugs. FOHO vecht voor deze kinderen: houdt ze van de straat, brengt ze terug naar huis. En FOHO kan alle hulp goed gebruiken – ook jouw hulp! Bekijk het project Foho.

*straatkinderen
*sport
*huisbezoeken

Vrijwilligerswerk Oeganda

Lwengo

Alles om armoede te bestrijden, dat is wat Lwengo doet. Stap achterop de brommer en laat je meevoeren over rode zandwegen naar de binnenlanden van Oeganda. Hier dromen, werken en vechten we samen voor een beter leven. Denk: schoon drinkwater, spelend leren met de kleintjes, handen uit de mouwen voor de ouderen. Plus: douchen in de open lucht onder een prachtige sterrenhemel… Ga je mee? Bekijk het project Lwengo.

*onderwijs
*waterprojecten
*leef in het dorp

Vrijwilligerswerk Oeganda

Pelido

Kies je voor Pelido dan zul je in eerste instantie je ogen uitkijken naar het dagelijkse leven dat zich buiten de poort van de compound (waar je slaapt) voltrekt. Het vrijwilligersproject Pelido is heel divers. Je werkt met kinderen, ouderen en gehandicapten. Je gaat geregeld mee op huisbezoek bij de kwetsbaren in de community. In de community van Pelido zijn daarnaast steeds meer kleine (eenmans)bedrijfjes te vinden die via een microkrediet zijn gestart. Vooral de vrouwen blijken heel vindingrijk! Bekijk het project Pelido.

*kleuterschool
*micro krediet
*community