Vrijwilligersprojecten Zuid-Afrika

Wil je verder kijken dan de toeristische hotspots van dit zonovergoten land? Word dan een vrijwilliger en je ziet het leven door de ogen van een local. Help de bevolking door zelf aan de slag te gaan op een van onze projecten. Hieronder vind je een overzicht van alle Be More vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika. Ontdek de verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld helpen in de zorg of in het onderwijs. Bekijk de projecten hieronder voor uitgebreide informatie. Weet je niet precies wat je zoekt? Neem dan even contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen bij je keuze.

Regiocoördinator Wilma

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Ga jij naar het meest zuidelijke land van Afrika? Dan is er geen twijfel mogelijk dat jij onze vrolijke collega Wilma ontmoet. Met plezier begeleidt ze alle vrijwilligers die voor Zuid-Afrika kiezen. Aangezien zij je steun en toeverlaat is voor de periode dat je op reis bent, stellen we onze regiocoördinator in Zuid-Afrika graag even kort aan je voor!

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

De projecten

I Care

Straatkinderen in Zuid-Afrika worden verstoten, vergeten en vernederd. Het zijn kinderen net als jij en ik, maar de meeste mensen zijn dat vergeten. Zelf weten ze ook niet meer hoe het voelt om jong te zijn. Kies jij voor het vrijwilligersproject I Care? Dan leer jij deze kinderen om weer kind te zijn, want dat verdient iedereen! Bekijk het project I Care.

*Straatkinderen (jongens)
*Durban centrum
*Verblijf in hostel

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Mother of Peace

Verscholen tussen suikerrietvelden vinden tientallen kinderen een thuis. Het project geeft deze kinderen de mogelijkheid om een zorgeloze jeugd door te maken. In kleine huisjes en specifieke klasjes leren ze de vaardigheden die ze nodig hebben in het leven. Wil jij ze helpen? Kies dan voor het vrijwilligersproject Mother of Peace. Helemaal leuk, ze leren jou Zulu-style dansen! Bekijk het project Mother of Peace.

*Brede doelgroep
*onderwijs
*verblijf in de community

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Palm Tree

Ben jij dol op peuters, kleuters, kinderen en tieners? Dan is de crèche van Palm Tree echt iets voor jou. Knutsel en klus mee maar houd ook nog wel wat energie over voor dat potje voetbal. Een familiair vrijwilligersproject onder de palmbomen, wat jouw nieuwe home away from home zal worden. Bekijk het project Palm Tree.

*Nederlandse projectleiding
*onderdeel van Zuid-Afrikaanse familie
*kleinschalig

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Horizon Farm

Wil jij back to basic? Dan is Horizon Farm het project voor jou. Geen luxe leven, maar wel mensen met een beperking helpen om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Bovendien kun je hier ook altijd een kwast pakken, want er zijn genoeg schilderklusjes te doen. Vrijwilligerswerk wat je daadwerkelijk uit je comfort zone haalt. Bekijk het project Horizon Farm.

*Zorgboerderij
* Horse therapy
* Volwassenen met een verstandelijke beperking

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

Khanya Hospice

Een project waar je stevig voor in je schoenen moet staan. Dagelijks bied je een luisterend oor aan terminaal zieke patiënten en help je ze te genieten van de tijd die ze nog hebben. Medische kennis is niet vereist, maar een zorgzaam type is wel nodig voor dit type vrijwilligerswerk. Er wordt namelijk thuiszorg gedaan bij mensen met HIV/Aids. Bekijk het project Khanya Hospice.

*Home based care
* Armste community’s
* HIV/AIDS

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika

The Farm

Een bijzonder opvanghuis waar maar liefst 72 kinderen aandacht willen van 2 huismoeders. Er blijven maar kleintjes bij komen en de begeleiders proberen zo goed als kan de kinderen een liefdevol gezinsleven te bieden. Jouw hulp kunnen ze dus goed gebruiken bij dit vrijwilligersproject. Bekijk het project The Farm.

* Handen uit de mouwen
* Daycare
* Basic project