Filipijnen vrijwilligerswerk werken met kinderen
Filipijnen kids sminken fun
Prime Center Filipijnen kinderen

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen bij Prime Center

Project

Prime Center is een bijzondere onderwijsinstelling waar kinderen met en zonder beperking samen naar school gaan. Er komen maar liefst 100 kinderen naar deze school variërend in de leeftijd van 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch of hebben ADHD. Daarnaast zijn er een paar kinderen met het syndroom van down. Als vrijwilliger bij dit project assisteer je de lokale docenten tijdens de lessen en help je bij de buitenschoolse activiteiten. Misschien organiseer jij wel een onvergetelijk waterballonnen gevecht voor deze kinderen?

Het centrum is een onderwijsinstelling voor kinderen met en zonder beperking. Er komen zo’n 100 kinderen naar deze school in de leeftijd van ongeveer 3 tot 20 jaar. Veel van deze kinderen zijn autistisch hebben ADHD en er zijn enkelen met het syndroom van down. Het bijzondere aan dit project is dat er zowel kinderen met als zonder beperking samen naar school gaan. Er wordt met een vast gestructureerd programma gewerkt voor de kinderen waarbij veel aandacht is voor individuele ontwikkeling van ieder kind. Het programma is onder andere gericht op stimulatie van de zintuigen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarnaast is het het doel van dit programma om de kinderen zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren in de maatschappij.

Als vrijwilliger kom je in een warm docententeam terecht dat je graag onder hun hoede neemt. De school beschikt onder meer over een fijne speelzolder waar je onder meer kunt schommelen met de kids maar ook activiteiten kunt verrichten als ‘oefenen met op je stoel zitten’. Wat zeker is: op Prime is altijd wat te beleven. Dat komt ook door de vele speciale activiteiten en themamaanden die er worden georganiseerd.

Werk

Als vrijwilliger kun je bij het Prime Center onder andere het volgende doen:

 • Assisteren tijdens de lessen: Je assisteert de lokale docenten bij de activiteiten tijdens de lessen. Afhankelijk van de groep waarin je helpt, assisteer je onder andere bij leren lezen, schrijven, creatieve activiteiten, spelletjes doen, etc. Lichamelijke beweging is ook een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. De kinderen hebben vaak veel baat bij lichamelijke activiteiten omdat ze hier hun energie in kwijt kunnen. Er is een grote speelruimte op de bovenverdieping van de school waar vaak activiteiten worden georganiseerd en op vrijdag is er een aangepast lesprogramma waarbij de kinderen van alle klassen samen spelen.
 • Persoonlijke aandacht voor de kinderen: Veel kinderen verliezen hun concentratie snel, en als vrijwilliger kun je hierin veel betekenen voor de kinderen door ze extra persoonlijke aandacht te geven tijdens de lessen. Een kleine aanmoediging, een sticker.. het zit hem in de kleine dingen.
 • Logopedie: Veel kinderen die naar school gaan bij het Prime Center Foundation kunnen niet praten. Als je ervaring hebt als logopedist kun je hierin erg veel betekenen voor de kinderen en ook de docenten, die graag willen leren op welke manier ze de kinderen hierin het beste kunnen helpen en begeleiden.
Verblijf

Vrijwilligers verblijven daarom samen met de vrijwilligers van de andere projecten in het Mayflower Hotel in Cebu City, op basis van logies. In het hotel deel je een kamer en badkamer met een andere vrijwilliger. Je kamer beschikt over airconditioning, een televisie en warm water. Je kunt niet zelf koken in het hotel, maar er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in de nabije omgeving om eten te halen. Ook beschikt het Mayflower hotel zelf over een restaurant waar de hele dag gratis drinkwater beschikbaar is.

Zoals veel steden op de Filipijnen heeft Cebu City niet één centrum waar alle faciliteiten zich bevinden, maar liggen deze verspreid over de stad. Vanaf het Mayflower hotel ben je binnen enkele minuten bij een aantal grote winkelcentra waar je verschillende supermarkten en ook veel restaurantjes kunt vinden. Je kunt op het project niet mee lunchen, dus je kunt zelf eten meenemen. Reken op ongeveer € 10 per dag aan kosten voor eten en drinken (dat bedrag zal lager uitvallen als je bij lokale restaurantjes eet).

mayflower hotel  mayflower hotel

Data & Details

Voorwaarden

Behalve de basisvoorwaarden gelden er voor dit project geen aanvullende voorwaarden. Het is wel belangrijk om affiniteit te hebben met de doelgroep van dit project.

Minimale duur

Bij dit project kun je minimaal 3 weken aan de slag en per week verlengen.

Startdata

Je kunt iedere even week starten op maandag.

jan-feb-mrt apr-mei-jun jul-aug-sep okt-nov-dec
2017 9 januari 2017
23 januari 2017
6 februari 2017
20 februari 2017

6 maart 2017
20 maart 2017

3 april 2017
17 april 2017

1 mei 2017
15 mei 2017
29 mei 2017

12 juni 2017
26 juni 2017

10 juli 2017
24 juli 2017

7 augustus 2017
21 augustus 2017

4 september 2017
18 september 2017

2 oktober 2017
16 oktober 2017
30 oktober 2017

13 november 2017
27 november 2017

11 december 2017

Prime Center zal gesloten zijn tijdens de volgende data:

25 december 2017 – 1 januari 2018

26 maart 2018 – 30 maart 2018

Bijzonderheden Filipijnen

De Filipijnen heeft gedurende het jaar veel public holiday’s. Houd er rekening mee dat je door deze public holiday’s tijdens je projectperiode soms een (of meerdere) vrije dag kan hebben. Op de website van de ambassade van de Filipijnen vind je een overzicht van alle public holidays (let op; soms blijken de data in de praktijk nog wel eens afwijkend te worden gehanteerd, dit is helaas buiten onze macht). Indien nodig hebben wij onze startdata op de public holidays aangepast. Je kunt bij data & details dus precies zien wanneer je bij een project op de Filipijnen kunt starten.

Kosten

De minimale periode om als vrijwilliger bij Prime Center aan de slag te gaan is 3 weken en je kunt je verblijf per week verlengen. De kosten zijn als volgt:

3 wkn 4 wkn 5 wkn 6 wkn 7 wkn 8 wkn 9 wkn 10 wkn extra week
€ 790 € 919 € 1048 € 1177 € 1306 € 1435 € 1564 € 1693 € 129

Waar betaal je voor?

Voor vertrek

  • Reispakket met alle informatie die je nodig hebt
  • Verplichte trainingsdag zodat je goed voorbereid en verantwoord aan de slag kunt
  • Eigen contactpersoon voor al je vragen
  • Advies bij het boeken van je ticket
  • Advies bij kiezen van een goede reisverzekering
  • Advies bij het regelen van je visum (voor sommige landen moet je dit vooraf aanvragen)
  • Toegang tot de Be More Community
  • Eigen weblog voor je verhalen en foto’s
  • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers

Tijdens je project

  • Pick-up van het vliegveld
  • Welkomstpakket met lokale simkaart om te bellen
  • Introductiebijeenkomst tijdens eerste dagen
  • Vrijwilligerscoördinator bij je project, die altijd voor je klaarstaat
  • Regio coördinator in dienst van Be More, die je ondersteunt waar nodig
  • Goede accommodatie, gedeeld met andere vrijwilligers
  • Actief veiligheidsbeleid, goede procedures en faciliteren van transport voor noodgevallen

Na thuiskomst

  • Een terugkom-training (vrijblijvend)

Niet inbegrepen

  • Retourticket Amsterdam – Cebu v.v.
  • Visum Filipijnen als je meer dan 59 dagen verblijft
  • Overnachtingen tussen de dag van aankomst en de start van je vrijwilligerswerk
  • Eten en drinken
  • Weekendtrips
  • Vervoerskosten van en naar het project
  • Vervoer terug naar het vliegveld na afloop van je vrijwilligerswerk
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* De vrijwilligersprojecten en internationale partners leveren elk jaar de inkoopprijzen aan voor de diensten die zij leveren aan onze klanten. Deze inkoopprijs en onze overhead kosten vormen de basis van onze verkoopprijs.

Ervaringen

Op de laatste vrijdag hadden Rosalie en ik wat activiteiten bedacht om onze tijd op Prime leuk af te sluiten. We schminkten de kinderen en deden o.a. de Kabouter Plop dans. Dit was erg leuk!! De kinderen vonden het geweldig en dansten goed mee!’

‘Vandaag heb ik een presentatie gegeven aan de docenten van het Prime Center over veel voorkomende ziekten in het regenseizoen. Ik heb hier onder andere aandacht besteed aan algemene hygiëne en ziekten als hepatitis A, buiktyfus en dengue. Voor de docenten een hele nuttige dag omdat het hen inzicht heeft gegeven in situaties wanneer een bezoek aan de dokter wel of niet vereist is.’

Sinta

Brochure

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de reis die je wilt gaan maken! Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of appen. Ook kan je aangeven of je langs wilt komen op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvend reisplan voor het land en de projecten waar je voorkeur naar uitgaat en je graag wat meer over zou willen weten.

Vraag een gratis reisplan aan

Vind je het prettig als wij contact met je opnemen? Laat je gegevens achter en je hoort zo gauw mogelijk van ons!
Boek dit project
 • Filipijnen

 • Onderwijs

 • Kinderen

 • Vanaf 3 weken

 • Vanaf 17 jaar

 • Vanaf € 790

Meer over deze bestemming

Vergelijkbare projecten